Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6
Dobrá rada-praktické rady a tipy

KRUŠPÁN A VAVRÍN


KRUŠPÁN A VAVRÍN

Nenáročné, večne zelené rastlinky pre vašu terasu.

Ak patríte k tým, ktorí nemajú čas pestovať rastliny náročné na starostlivosť a predsa túžite mať peknú zelenú terasu, ponúkame vám nasledovný tip.

KRUŠPÁN

Odrezky krušpánu (Buxus) sa odoberajú v mesiacoch marec- apríl a potom neskôr v auguste.
Ak doma už krušpán máte, vyberte vrcholové odrezky, ktorých koniec môžete vložiť do zakoreňovacieho prášku. Z odrezku odstránite na spodnej časti asi z dvoch tretín listy a túto časť vložte do zeme.
Krušpánu sa darí rovnako dobre v črepníkoch, ako aj na záhradke. Do záhradky ho môžete vysadiť na jar, alebo v lete. Ak máte ťažkú pôdu, pridajte piesok. Odrezky treba pravidelne polievať.
Má rád slnečné, ale i polotieňové miesta a vlhkú pôdu.
Pre náročnejších- buksus ako bonsaj...






VAVRÍN

Vavrín má rád slnko, preto ho umiestnime na slnečné miesta, alebo do polotieňa. V lete vyžaduje výdatnú zálevku, samozrejme, najlepšie večer. Rozmnožujeme ho vrcholovými výrastkami od leta až do jari, tak, že výrastky zapichujeme do substrátu bez obsahu vápnika. Presádza sa zriedka, vždy až po niekoľkých rokoch. V jeseni znesie aj nižšie teploty, prezimujeme ho v pivnici, alebo chladnejšej miestnosti, kde sa teploty pohybujú od 10 až 12, maximálne do 15 °C. V zime ho polievame len zriedka, stačí aj raz za mesiac.

Vavrín môžeme pestovať aj celoročne aj v byte, kde vám  interiér spríjemní svojimi sýtozelenými listami a príjemnou vôňou. Bude sa mu dobre dariť najmä na východnom či západnom okne, lebo potrebuje dobré jasné svetlo. Potrebuje pravidelnú zálievku a prihnojovanie, ako aj na občasné osprchovanie.
Jeho lístky môžeme usušiť a využívať na dochucovanie jedál v kuchyni (bobkový list).

Krušpán a vavrín sa môžete naučiť zastrihávať do pekných tvarov.  


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

veniec.jpg

Adventný veniec zo 4 druhov vetvičiek

Jednoduchá príprava a kopec radosti. Potrebujete holé vetvičky tuje na výrobu korpusu, zelený drôt a vetvičky napríkla jedle, smreku, tuje a buksusu. Výber záleží len od vašich možností a fantázie.


 
1.jpg

BUDE DĚDIČSTVÍ BOLKA POLÍVKU NEPREKONATEĽNÉ?

”Dědictví 2 alebo kurvaseneříká” je dlho očakávaným pokračovaním kultovej komédie ”Kurvahošigutntag” spred 22 rokov. Opäť sa medzi nás vracia dobrák Bohuš v podaní jedinečného Bolka Polívku. Na plátno sa podarilo dostať tekmer všetky dobre známe postavy.


 
med.jpg

Nahraďte chémiu medom

Med si môžeme dávať do čaju a kávy, mazať ho na chlieb alebo len tak jesť po lyžičkách. Môžeme ho vlastne použiť všade tam, kam sme zvyknutí dávať cukor, ale pozor - ak zahrejete med na viac ako 40 stupňov, jeho liečivé účinky sa strácajú.


 
1.jpg

Rozdelenie bytov podľa stupňa elektrizácie

Ako sa rozdeľujú byty podľa príkonu elektrickej energie?


 

Pohánkový chlieb

Vo vlažnej vode rozpustite cukor, soľ, ocot a droždie, prisypte rascu. ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 24.11.2014

meniny má: Emília

podrobný kalendár


12653610

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Emília | Nedeľa 23.11.2014 |
Úvodná stránka