Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6
Dobrá rada-praktické rady a tipy

MARINÁDY NA GRILOVANÉ MÄSO

 

MARINÁDY NA GRILOVANÉ MÄSO

 

Marináda na kuracie stehienkaBarbecue- marináda na kuracie stehienka

3 stredne veľké cibule na kocky
1 posekaná feferónka
3 PL paradajkového pretlaku
1 PL vínového octu
1/4 l oleja
Kajanské korenie
prášková paprika
soľ, korenie
Worchesterová omáčka

Cibule a feferónku opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pridáme papriku, korenie, kajanské korenie, Worchsterovú omáčku a ocot. Chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.

 

Francúzska marináda

vhodná pre hovädzie, teľacie, bravčové, jahňacie, ryby a plody mora

4 PL olivového oleja
2 PL tekutého korenia
2 PL nadrobno nasekanej zmesi tymiánu, majoránky, šalvie a rozmarínu
1 strúčik pretlačeného cesnaku
mleté čierne korenie 

 

Talianska bylinková marináda
na hovädzie, bravčové, teľacie a jahňacie mäso 

4 PL olivového oleja
1 PL horčice
grilovacie korenie
1 PL oregana
Citrónová marináda
na hydinu, ryby a plody mora

2 PL olivový olej
2 PL MAGGI tekuté korenie
1 PL horčice
3 PL citrónovej šťavy
2-3 PL petržlenu nasekaného nadrobno 


Exotická marináda
na teľacie, hydinu a krevety

4 PL sézamového oleja
2-3 PL MAGGI tekutého korenia
1 PL kari ostré 


Sladko- kyslá marináda
na bravčové mäso, hydinu, plody mora

2 PL oleja
2 PL tekutého korenia Maggi
2 PL medu
2 PL ananásovej šťavy
 

Pikantná marináda
na hovädzie, bravčové, jahňacie, hydinu

4 PL olivového oleja
2 PL tekuté korenie
1 feferónka nasekaná nadrobno
1 strúčik pretlačeného cesnaku
čierne korenie mleté 


Bylinková marináda
 
1/2 zväzku petržlenu
1/2 zväzku kerblíka
1/2 zväzku estragónu
1/2 zväzku bazalky
1/2 zväzku žeruchy
1/2 zväzku rozmarínu
1/2 zväzku rozmarínu
1/2 zväzku kôpru
zopár lístkov mäty
1/2 l slnečnicového oleja
šťava z 1 citróna

Všetky bylinky nasekať, zmiešať s olejom a citrónovou šťavou a nechať chvíľu postáť. Naporciované mäso potom vložiť do marinády a nechať v chladničke stáť do 2 dní.
 

Sladko – pikantná marináda
na kuracie stehienka a krídelká

2 citróny
1/4 l sladkej Chili omáčky
4 čilipapričky
4 PL medu
soľ
korenie
2 strúčiky posekaného cesnaku

Vytlačiť šťavu z citrónov, zmiešať ju s medom a chilli omáčkou, nasekať cesnak a čilipapričku a znovu zamiešať. Osoliť, okoreniť. Nechať marinovaťminimálne 6 hodín. Toto množstvo marinády stačí na cca. 16 krídielok alebo 8 stehienok.
 

Marináda z červeného vína
vhodné na hovädzinu 

1 PL sójového oleja
1/2 ČL zrniek nového korenia
1 ČL horčicových semien
3 borievky
čierne korenie mleté
4 ČL tymiánu
3 ČL horčice
15 dkg ríbezľového džemu
1/8 l suchého vína

 

Foto: kochbar.de, taste.com.au,

 


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

1.jpg

Vianočný stromček z „lietajúcich“ gulí

Ak vás omrzelo mať každoročne doma živý či umelý vianočný stromček, skúste niečo naozaj netradičné. Ukážeme vám, ako si môžete doma vytvoriť stromček v štýle hi-tech. V podstate to stromček ani nebude.


 
02.jpg

Zázračná sila naozajstnej modlitby

Nie, vážení čitatelia, nezaložili sme náboženský krúžok, ani sa nebudeme venovať modlitbám, ktoré sú všeobecne známe, ale povieme si niečo o úžasnom vplyve slova a myšlienky na naše fyzické a duševné zdravie. Začneme však trochu netradične...


 
osvetlenie.jpg

Kvalita vianočného osvetlenia

Riadiť sa zaujímavými cenami nie je vždy rozumné!


 

Pikantný jahňací guláš

Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte na kocky nakrájané ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 20.12.2014

meniny má: Dagmara

podrobný kalendár


12863670

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Dagmara | Sobota 20.12.2014 |
Úvodná stránka