Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6
Dobrá rada-praktické rady a tipy

MARINÁDY NA GRILOVANÉ MÄSO

 

MARINÁDY NA GRILOVANÉ MÄSO

 

Marináda na kuracie stehienkaBarbecue- marináda na kuracie stehienka

3 stredne veľké cibule na kocky
1 posekaná feferónka
3 PL paradajkového pretlaku
1 PL vínového octu
1/4 l oleja
Kajanské korenie
prášková paprika
soľ, korenie
Worchesterová omáčka

Cibule a feferónku opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pridáme papriku, korenie, kajanské korenie, Worchsterovú omáčku a ocot. Chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.

 

Francúzska marináda

vhodná pre hovädzie, teľacie, bravčové, jahňacie, ryby a plody mora

4 PL olivového oleja
2 PL tekutého korenia
2 PL nadrobno nasekanej zmesi tymiánu, majoránky, šalvie a rozmarínu
1 strúčik pretlačeného cesnaku
mleté čierne korenie 

 

Talianska bylinková marináda
na hovädzie, bravčové, teľacie a jahňacie mäso 

4 PL olivového oleja
1 PL horčice
grilovacie korenie
1 PL oregana
Citrónová marináda
na hydinu, ryby a plody mora

2 PL olivový olej
2 PL MAGGI tekuté korenie
1 PL horčice
3 PL citrónovej šťavy
2-3 PL petržlenu nasekaného nadrobno 


Exotická marináda
na teľacie, hydinu a krevety

4 PL sézamového oleja
2-3 PL MAGGI tekutého korenia
1 PL kari ostré 


Sladko- kyslá marináda
na bravčové mäso, hydinu, plody mora

2 PL oleja
2 PL tekutého korenia Maggi
2 PL medu
2 PL ananásovej šťavy
 

Pikantná marináda
na hovädzie, bravčové, jahňacie, hydinu

4 PL olivového oleja
2 PL tekuté korenie
1 feferónka nasekaná nadrobno
1 strúčik pretlačeného cesnaku
čierne korenie mleté 


Bylinková marináda
 
1/2 zväzku petržlenu
1/2 zväzku kerblíka
1/2 zväzku estragónu
1/2 zväzku bazalky
1/2 zväzku žeruchy
1/2 zväzku rozmarínu
1/2 zväzku rozmarínu
1/2 zväzku kôpru
zopár lístkov mäty
1/2 l slnečnicového oleja
šťava z 1 citróna

Všetky bylinky nasekať, zmiešať s olejom a citrónovou šťavou a nechať chvíľu postáť. Naporciované mäso potom vložiť do marinády a nechať v chladničke stáť do 2 dní.
 

Sladko – pikantná marináda
na kuracie stehienka a krídelká

2 citróny
1/4 l sladkej Chili omáčky
4 čilipapričky
4 PL medu
soľ
korenie
2 strúčiky posekaného cesnaku

Vytlačiť šťavu z citrónov, zmiešať ju s medom a chilli omáčkou, nasekať cesnak a čilipapričku a znovu zamiešať. Osoliť, okoreniť. Nechať marinovaťminimálne 6 hodín. Toto množstvo marinády stačí na cca. 16 krídielok alebo 8 stehienok.
 

Marináda z červeného vína
vhodné na hovädzinu 

1 PL sójového oleja
1/2 ČL zrniek nového korenia
1 ČL horčicových semien
3 borievky
čierne korenie mleté
4 ČL tymiánu
3 ČL horčice
15 dkg ríbezľového džemu
1/8 l suchého vína

 

Foto: kochbar.de, taste.com.au,

 


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

sol.jpg

Pravda o soli

V dôsledku spracovania sa soľ stáva neživou - je z nej vyrábaný neprírodný chlorid sodný s chemickými prísadami, ktoré znemožňujú jej zužitkovanie v tele. Telo potom musí vynakladať obrovské množstvá energie a obetovať mnoho bunkových tekutín, aby neutral


 
uniky tepla.jpg

Úniky tepla pri balkónoch a lodžiách

Balkóny sú často príčinou masívnych únikov tepla a nízkej vnútornej povrchovej teploty.


 
kefir.jpg

Efektívne prečistenie čriev

Ako dostať odpad z čriev? Poznáme spôsob: Konzumácia 1 - 3 lyžíc ľanovej múky po dobu 3 týždňov môže úplne vyčistiť črevá od hlienu, nánosov a parazitov. Pričom naplno zachováva črevnú mikroflóru!


 

Marcipánový koláč

Vymiešajte žĺtky s cukrom, postupne pridávajte múku a tuhý sneh z biel ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 28.2.2015

meniny má: Zlatica

podrobný kalendár


13365567

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Zlatica | Sobota 28.2.2015 |
Úvodná stránka