Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
Dobrá rada-praktické rady a tipy

Pečené koleno

pečené kolenoTúto pochúťku obľubujú mnohí z nás. Preto sme sa rozhodli zozbierať niekoľko receptov od našich prieteľov a dať ich na stránku. Porovnajte si, ktoré pečené koleno bude pre vás to najlepšie.

 

Pečené koleno č. 1

Koleno sa dáva piecť surové, dobro ho nasolíme – môžeme si pomôcť rýchlosoľou. Necháme zasolené 24 hodín v chladničke a potom zarobíme marinádu - Kotanyi rebierka s medom.
Koleno natrieme marinádou a necháme zase rozležať, stačí od večera do rána. Potom pečieme, podlejeme vodou a potieram ezvyšnou marinádou. Zo začiatku na vyššiu teplotu, v elektrickej trúbe 220 stupňov, potom teplotu znížime. Celkový čas pečenia je 3-4 hodiny, je to výborné tak ako keby ste si dali niekde v reštaurácii koleno grilované.



Pečené koleno č.2

Ponúkame vám aj jeden skutočne „ nezdravý“ recept, ale je to veľká pochúťka, hlavne ak robíme nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi chystáme žúrku.
Muži obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru.

 

Čo budeme potrebovať?

pečené koleno1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie

 

Postup prípavy


Umyté kolená po dĺžke trochu narežeme a dáme do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Potom ich vyberiememe z vody, ale vodu nevylejeme.
Kapustu rovnomerne rozložíme do pekáča a zalejeme asi 1/2 litrom vývaru z mäsa.
Pripravíme si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešame. Zmes rovnomerne roztrieme po kolenách. Nesmieme ju zabudnúť vtrieť aj do zárezov. Mäso položíme na kapustu, zakryjeme druhým pekáčom a dáme piecť na hodinu do rúry. V polovici mäso podlejeme ešte zvyšným vývarom, aby sa dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom.

 

Bravčové koleno č.3
 

Čo potrebujeme?

Bravčové koleno, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, rasca, lyžička masti, 2 klinčeky

Dobre očistené a umyté koleno dáme do osolenej vody spolu s cesnakom a očistenou cibuľou a uvaríme do polomäkka. Potom koleno vyberieme z vody, kožu narežeme do mriežky tak, aby sa mäso dobre prepieklo, posypeme rascou, trochu osolíme a uložíme do vymasteného pekáča.
Druhú cibuľu pokrájame na kolieska a pridáme ku kolenu. Koleno pokvapkáme rozohriatou masťou, podlejeme horúcou vodou a vložíme do rozohriatej rúry. Najskôr ho pečieme prikryté, neskôr koleno odkryjeme, aby bola koža chrumkavá. Počas pečenie kolena podľa potreby podlievame a potierame vypečenou šťavou, do ktorej rozmiešame potlčené klinčeky.



Bravčové koleno č.4

Toto kolienko bude vykostené a na jeho prípravu budeme potrebovať aj kúsok francúzskej horčice a piva.

Ingrediencie:

bravčové koleno, francúzska horčica, pivo, cesnak, soľ, cibuľa.

Postup práce:
Koleno vykostíme. Z horčice, trošky piva prelisovaného cesnaku a soli pripravíme kašičku. Koleno posolíme, potrieme kašičkou a necháme odležať v chladničke jede deň. Na druhý deň ho zvinieme, previažeme niťou a upečieme na cibuli, ktorú sme pokrájali na kolieska a vyložili s ňou vymastený pekáč.

 

Bravčové koleno č.5
 

bravčové koleno, grilovacie korenie, olej, soľ, polievkové korenie, cesnak, citrón, čilli papričky, ocot

Kolienko vykostíme. Jemne ho osolíme a potrieme zmesou z grilovacieho korenia a oleja. Takto pripravené koleno necháme stáť 20 minút a dáme ho piecť do trúby. Pečieme ho za občasného prevracania do ružova - približne 70 minút. Po vychladnutí kolienko nakrájame na tenké plátky, ktoré podávame s orientálnou omáčkou, ktorú si pripravíme z polievkového korenia, cesnaku, čili papričiek a citrónovej šťavy.
 

Bravčové kolená č. 6

8 bravčových kolien, korenie, soľ, 2-3PL masti, 2 veľké cibule, 250ml tmavého piva a mäsového vývaru

Kolená umyjeme a dôkladne osušíme, do mäsa votrieme soľ a korenie. Masť rozpustíme v pekáči a kolená na nej postupne zo všetkých strán asi 10 min. opekáme.
Cibuľu rozštvrtíme s pridáme k mäsu, prilejeme pivo a všetko neprikryté pečieme v rúre pri 180°C. podľa potreby podlievame vývarom a kolená často potierame vypečenou šťavou. Pečené kolená chutia teplé aj studené.

 

Bravčové koleno č. 7 (bez soli)
 

Na prípravu potrebujeme: zadné koleno, 6-7 str. cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, korenie podľa vlastnej fantázie

Z 250ml vody, 2 PL vegety, šťava z 2 citrónov si pripravíme marinádu.

Deň vopred vykostíme koleno, takto nám vznikne plát mäsa aj s kožou, ktoré dáme trocha povariť (nie úplne domäkka). Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme rozotreným cesnakom. Naložíme do marinády, prikryjeme a dáme do chladničky. Občas obrátime. Na druhý deň vložíme do pekáča kožou navrch, pridáme zvyšnú marinádu, posypeme nakrájanou cibuľou a prikryté pečieme asi 40 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. V recepte nie je použitá soľ, ale je možné mäso podľa chuti dosoliť a okoreniť podľa vlastnej fantázie.

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.
V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 


 
TIP3.jpg

„Rýchla“ terasa

Projekt patia či terasy nemusí byť smrteľným úderom pre váš rodinný rozpočet. Dodnes sú obľúbené projekty takzvaných rýchlych terás, ktoré si dokážete postaviť vlastnými rukami za jeden víkend, možno aj za kratšiu dobu.


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

obr.jpg

Pletené listy


Technika pletenia papiera je známa stovky rokov v krajinách východu (Japonsko, Čína), kde okrem dekoratívnych slúžila aj na praktické účely. Dnes vás zoznámime s návodom na pletenie papierových listov stromov. Ich využitie necháme na vás, najčas


 
tip.jpg

Kedy vysádzať živý plot

Živé ploty z opadavých drevín s jednoduchým koreňovým systémom sa vysádzajú na jeseň po opadnutí lístia až do prvých mrazov a alebo skoro na jar do začiatku pučania.


 
porod.jpg

Cisársky rez... a čo potom?


K napísaniu tohto článku ma inšpiroval rozhovor, ktorého som sa stal mimovoľným svedkom počas čakania na autobus. Rozprávali sa dve mladé dámy (z toho jedna tehotná) a tento rozhovor zrejme mysleli celkom vážne. Prerozprávam vám ho.


 

Karfiol zapečený so syrom

Očistený karfiol rozoberte na väčšie ružičky, vsypte do vriacej osolen ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať
plot.jpg

Postavte si jednoduchý plot

Nájde sa dosť dobrých dôvodov postaviť si takýto plot. Či už na ochranu pred zvedavými zrakmi z ulice alebo jednoduchú ochranu proti vetru. Nezabúdajte, že stĺpiky nesmú byť umiestnené ďaleko od seba, aby sme dosiahli jeho stabilitu.


 

dnes je: 28.9.2016

meniny má: Václav

podrobný kalendár

18498085

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Václav | Streda 28.9.2016 |
ÚvodÚvodná stránka