Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Pečené koleno

pečené kolenoTúto pochúťku obľubujú mnohí z nás. Preto sme sa rozhodli zozbierať niekoľko receptov od našich prieteľov a dať ich na stránku. Porovnajte si, ktoré pečené koleno bude pre vás to najlepšie.

 

Pečené koleno č. 1

Koleno sa dáva piecť surové, dobro ho nasolíme – môžeme si pomôcť rýchlosoľou. Necháme zasolené 24 hodín v chladničke a potom zarobíme marinádu - Kotanyi rebierka s medom.
Koleno natrieme marinádou a necháme zase rozležať, stačí od večera do rána. Potom pečieme, podlejeme vodou a potieram ezvyšnou marinádou. Zo začiatku na vyššiu teplotu, v elektrickej trúbe 220 stupňov, potom teplotu znížime. Celkový čas pečenia je 3-4 hodiny, je to výborné tak ako keby ste si dali niekde v reštaurácii koleno grilované.


Pečené koleno č.2

Ponúkame vám aj jeden skutočne „ nezdravý“ recept, ale je to veľká pochúťka, hlavne ak robíme nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi chystáme žúrku.
Muži obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru.
 

Čo budeme potrebovať?

pečené koleno1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie
 

Postup prípavy


Umyté kolená po dĺžke trochu narežeme a dáme do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Potom ich vyberiememe z vody, ale vodu nevylejeme.
Kapustu rovnomerne rozložíme do pekáča a zalejeme asi 1/2 litrom vývaru z mäsa.
Pripravíme si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešame. Zmes rovnomerne roztrieme po kolenách. Nesmieme ju zabudnúť vtrieť aj do zárezov. Mäso položíme na kapustu, zakryjeme druhým pekáčom a dáme piecť na hodinu do rúry. V polovici mäso podlejeme ešte zvyšným vývarom, aby sa dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom.

 

Bravčové koleno č.3
 

Čo potrebujeme?

Bravčové koleno, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, rasca, lyžička masti, 2 klinčeky

Dobre očistené a umyté koleno dáme do osolenej vody spolu s cesnakom a očistenou cibuľou a uvaríme do polomäkka. Potom koleno vyberieme z vody, kožu narežeme do mriežky tak, aby sa mäso dobre prepieklo, posypeme rascou, trochu osolíme a uložíme do vymasteného pekáča.
Druhú cibuľu pokrájame na kolieska a pridáme ku kolenu. Koleno pokvapkáme rozohriatou masťou, podlejeme horúcou vodou a vložíme do rozohriatej rúry. Najskôr ho pečieme prikryté, neskôr koleno odkryjeme, aby bola koža chrumkavá. Počas pečenie kolena podľa potreby podlievame a potierame vypečenou šťavou, do ktorej rozmiešame potlčené klinčeky.



Bravčové koleno č.4

Toto kolienko bude vykostené a na jeho prípravu budeme potrebovať aj kúsok francúzskej horčice a piva.

Ingrediencie:

bravčové koleno, francúzska horčica, pivo, cesnak, soľ, cibuľa.

Postup práce:
Koleno vykostíme. Z horčice, trošky piva prelisovaného cesnaku a soli pripravíme kašičku. Koleno posolíme, potrieme kašičkou a necháme odležať v chladničke jede deň. Na druhý deň ho zvinieme, previažeme niťou a upečieme na cibuli, ktorú sme pokrájali na kolieska a vyložili s ňou vymastený pekáč.
 

Bravčové koleno č.5
 

bravčové koleno, grilovacie korenie, olej, soľ, polievkové korenie, cesnak, citrón, čilli papričky, ocot

Kolienko vykostíme. Jemne ho osolíme a potrieme zmesou z grilovacieho korenia a oleja. Takto pripravené koleno necháme stáť 20 minút a dáme ho piecť do trúby. Pečieme ho za občasného prevracania do ružova - približne 70 minút. Po vychladnutí kolienko nakrájame na tenké plátky, ktoré podávame s orientálnou omáčkou, ktorú si pripravíme z polievkového korenia, cesnaku, čili papričiek a citrónovej šťavy.
 

Bravčové kolená č. 6

8 bravčových kolien, korenie, soľ, 2-3PL masti, 2 veľké cibule, 250ml tmavého piva a mäsového vývaru

Kolená umyjeme a dôkladne osušíme, do mäsa votrieme soľ a korenie. Masť rozpustíme v pekáči a kolená na nej postupne zo všetkých strán asi 10 min. opekáme.
Cibuľu rozštvrtíme s pridáme k mäsu, prilejeme pivo a všetko neprikryté pečieme v rúre pri 180°C. podľa potreby podlievame vývarom a kolená často potierame vypečenou šťavou. Pečené kolená chutia teplé aj studené.

 

Bravčové koleno č. 7 (bez soli)
 

Na prípravu potrebujeme: zadné koleno, 6-7 str. cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, korenie podľa vlastnej fantázie

Z 250ml vody, 2 PL vegety, šťava z 2 citrónov si pripravíme marinádu.

Deň vopred vykostíme koleno, takto nám vznikne plát mäsa aj s kožou, ktoré dáme trocha povariť (nie úplne domäkka). Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme rozotreným cesnakom. Naložíme do marinády, prikryjeme a dáme do chladničky. Občas obrátime. Na druhý deň vložíme do pekáča kožou navrch, pridáme zvyšnú marinádu, posypeme nakrájanou cibuľou a prikryté pečieme asi 40 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. V recepte nie je použitá soľ, ale je možné mäso podľa chuti dosoliť a okoreniť podľa vlastnej fantázie.

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.
V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Úžasné masky z droždia na vlasy


Čerstvé droždie obsahuje veľké množstvo vitamínov rady B a tiež dôležitých minerálov. Preto majú masky na vlasy vyrobené z droždia širokú škálu účinkov a sú vhodné na rôzne typy vlasov. Suchým vlasom dodávajú hebkosť, poškodeným vlasom doprajú výživu


 
TIP.jpg

Ideálne usporiadanie kuchyne

Podobne ako pri zariaďovaní iných miestností aj v kuchyni sa riadime osvedčenými pravidlami. Podľa odborných štúdií môžeme kuchyňu rozdeliť na tri zóny - zónu skladovania potravín (chladnička, mraznička, špajza), zónu varenia (pracovná plocha, sporák, rúr


 
krokanty.jpg

Nepečené mňamky


Milujú ich všetci, starí i mladí bez výnimky. Prinášame vám niekoľko veľmi jednoduchých a chutných mňamiek, ktoré si nevyžadujú náročnú prípravu a v postate ich máte hotové za pár minút. Verte, že budú všetkým skutočne chutiť! Napríklad také guličky


 

Hovädzie na karí korení

Zemiaky očistite, pokrájajte na tenšie kolieska a varte asi 5 min. Nec ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať
tip.jpg

Osvetlenie spálne

Zrejme sú preč časy, keď osvetlenie spálne tvorilo centrálne stropné svietidlo a dve nočné lampy na stolíkoch vedľa postele. Kvalitný spánok sa totiž odvíja aj od osvetlenia tesne pred ním, kým sme ešte v bdelom stave.


 

dnes je: 8.12.2016

meniny má: Marína

podrobný kalendár

19329025

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Marína | Štvrtok 8.12.2016 |
ÚvodÚvodná stránka