Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6
Dobrá rada-praktické rady a tipy

RUKOLA

rukolaRUKOLA - ZOZNÁMTE SA S "PÚPAVOU"!

 

Rukola  je nenáročná listová zelenina, ktorá silným spôsobom pripomína listy púpavy. Na rozdiel od nej má však vynikajúcu ostrú až kyslastú chuť. Vynikne v šalátoch, nátierkach a  na jednoduchom chlebe a maslom.
Je bohatá na vitamín C a betakarotén, dokonca ich obsahuje viac, ako ostatné druhy listovej zeleniny. Vynikajúco podporuje chuť do jedla.
Rukolu si pokojne môžete vypestovať aj doma, bez väčších problémov, v kvetináči. Jej semienka sa dajú kúpiť v obchodoch, vašu prvú "úrodu" môžete zbierať cca. po 6 týždňoch.

 

 

rukola šalátRukolový šalát s paradajkami a olivami

 

300 g rukoly
10 polené cherry paradajky
100 g čierne olivy bez kôstky
5 jarných cibuliek pokrájaných na jemné krúžky
150 g ovčí syr
1 ČL marhuľová marmeláda
2 PL pomarančová šťava
3 PL olivový olej
4 PL Balsamico
ocot
za dlaň bazalky
soľ a korenie podľa chuti


Zmiešajte rukol, paradajky, najemno nakrájaný jarnú cibuľku a syr na hlbšom tanier alebo v miske. Z octu, marmelády, oleja a šťavy vymiešajte dresing, osoľte a okoreňte ju a pridajte na šalát. Posypte bazalkou.



 

Rukolový šalát s paradajkami


Erukový šalát s paradajkami 1- 2 strúčky cesnaku, 4 PL oleja, 12 tenkých okrúžkov bagety (alebo chleba), 100 ml octu z bieleho vína,
1 PL sušeného majoránu, soľ, čierne korenie, cukor, cukor, 1 ČL horčice, 75 g eruky, 50 ml olivového oleja, 1 kg paradajok, 100 g čiernych olív, majoránky a nastrúhaný parmezán podľa chuti

Príprava:


Očistený cesnak pokrájať nadrobno. Vo veľkej panvici nahriať olej, vložiť do neho kúsky bagety a opiecť z oboch strán do zlatova. Tesne pred skončením opekania pridať cesnak a majoránku a ešte raz kratučko opiecť, vybrať z oleja a nechať bokom.
Vínny ocot, soľ, korenie, cukor a horčicu premiešať mixérom alebo trepátkom na sneh. Potom pridáte olivový olej a znovu premixujete.  Rukolu očistite, umyte vo väčšom site a nechajte dobre odtiecť. Paradajky očistite a nakrájajte na veľké kusy. Potom ich spolu s rukolou, olivami a kúskami bagety zmiešajte a pripravte na pekný tanier, alebo platňu.
Šalát polejte zálevkou, pridajte podľa chuti majorán a strúhaný syr.

 


špagety s rukolou a paradajkamiŠpagety s rukolou a paradajkami

Na 4 porcie potrebujeme:

400 g špagiet
250 g rucoly
4 veľké paradajky
2 strúčky cesnaku
1 červenú feferónku
6 PL olivového oleja
100 g čiernych olív
soľ a korenie
šťava z 1/2 citróna


Špagety uvarte. Rukolu opláchnite vodou, vytraste z nej vodu a nakrájajte. Krájajte na 1-2 cm kúsky.

Umyte paradajky a pokrájajte ich na malé kúsky. Očistite cesnak a nakrájajte na drobné kocky. Feferónku rozkrojte, odstráňte jadierka a polovičku z nej nakrájajte na drobné kúsky.


Špagety prelejte cez sito a zachyťte si do malého hrnca trochu horúcej vody. V tom istom hrnci ako ste varili špagety, ohrejte olivový olej. Pripravené ingrediencie a tiež olivy vložte do olivového oleja a za stáleho miešania popražte 1-2 minútky.


Pridajte uvarené šapgety, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dochuťte podľa potreby. Ak potrebujete, pridajte si k špagetám trošku odloženej vody zo špagiet.

 


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

nohy.jpg

LETNÉ HORÚČAVY A PUCHNUTIE NÔH

V lete nám nohy nepríjemne opúchajú a objavujú sa aj prvé, či u niektorých aj pokračujúce problémy s kŕčovými žilami. Bojovať proti nim môžeme správnou výživou, cvičeniami, relaxom a samozrejme liečivými čajmi a obkladmi. Čítajte ďalej :)


 
1.jpg

BUDE DĚDIČSTVÍ BOLKA POLÍVKU NEPREKONATEĽNÉ?

”Dědictví 2 alebo kurvaseneříká” je dlho očakávaným pokračovaním kultovej komédie ”Kurvahošigutntag” spred 22 rokov. Opäť sa medzi nás vracia dobrák Bohuš v podaní jedinečného Bolka Polívku. Na plátno sa podarilo dostať tekmer všetky dobre známe postavy.


 
02.jpg

Vagína bez inšpirácie

Žena naozaj nemôže vždycky a ak sa niekto domnieva, že áno, veľmi sa mýli. Kým ženská vagína nie je dostatočne inšpirovaná, kým nevykazuje nahromadenie energie a kým nezačne energiu akosi z prebytku vyžarovať, je pre intímny styk nepoužiteľná.


 
kotly1.jpg

Rozhodujúce faktory pri výbere kotla

Čo musíte vedieť o kotloch, keď chcete ten správny pre váš dom?


 

Linecké orechy

Z múky, masla, cukru, zo žĺtkov, z postrúhanej citrónovej kôry, citrón ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 26.7.2014

meniny má: Anna, Hana

podrobný kalendár


11848766

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Anna, Hana | Piatok 25.7.2014 |
Úvodná stránka