Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Rukola

RUKOLA - ZOZNÁMTE SA S "PÚPAVOU !

 

Rukola  je nenáročná listová zelenina, ktorá silným spôsobom pripomína listy púpavy. Na rozdiel od nej má však vynikajúcu ostrú až kyslastú chuť. Vynikne v šalátoch, nátierkach a  na jednoduchom chlebe a maslom.

 

Rukola


Je bohatá na vitamín C a betakarotén, dokonca ich obsahuje viac, ako ostatné druhy listovej zeleniny. Vynikajúco podporuje chuť do jedla.
Rukolu si pokojne môžete vypestovať aj doma, bez väčších problémov, v kvetináči. Jej semienka sa dajú kúpiť v obchodoch, vašu prvú "úrodu  môžete zbierať cca. po 6 týždňoch.

 

 

Rukolový šalát s paradajkami a olivami

 

Rukola- 300 g rukoly
- 10 polené cherry paradajky
- 100 g čierne olivy bez kôstky
- 5 jarných cibuliek pokrájaných na jemné krúžky
- 150 g ovčí syr
- 1 ČL marhuľová marmeláda
- 2 PL pomarančová šťava
- 3 PL olivový olej
- 4 PL Balsamico
ocot
- za dlaň bazalky
- soľ a korenie podľa chuti

 

Zmiešajte rukol, paradajky, najemno nakrájaný jarnú cibuľku a syr na hlbšom tanier alebo v miske. Z octu, marmelády, oleja a šťavy vymiešajte dresing, osoľte a okoreňte ju a pridajte na šalát. Posypte bazalkou.



 

Rukolový šalát s paradajkami


- 1- 2 strúčky cesnaku

- 4 PL oleja

- 12 tenkých okrúžkov bagety (alebo chleba)

- 100 ml octu z bieleho vína
- 1 PL sušeného majoránu

- soľ, čierne korenie

- cukor

- 1 ČL horčice

- 75 g eruky

- 50 ml olivového oleja

- 1 kg paradajok

- 100 g čiernych olív

- majoránky

- nastrúhaný parmezán podľa chuti

Príprava:


Očistený cesnak pokrájať nadrobno. Vo veľkej panvici nahriať olej, vložiť do neho kúsky bagety a opiecť z oboch strán do zlatova. Tesne pred skončením opekania pridať cesnak a majoránku a ešte raz kratučko opiecť, vybrať z oleja a nechať bokom.
Vínny ocot, soľ, korenie, cukor a horčicu premiešať mixérom alebo trepátkom na sneh. Potom pridáte olivový olej a znovu premixujete.  Rukolu očistite, umyte vo väčšom site a nechajte dobre odtiecť. Paradajky očistite a nakrájajte na veľké kusy. Potom ich spolu s rukolou, olivami a kúskami bagety zmiešajte a pripravte na pekný tanier, alebo platňu.
Šalát polejte zálevkou, pridajte podľa chuti majorán a strúhaný syr.

 

 

Špagety s rukolou a paradajkami
 

RukolaNa 4 porcie potrebujeme:

- 400 g špagiet
- 250 g rucoly
- 4 veľké paradajky
- 2 strúčky cesnaku
- 1 červenú feferónku
- 6 PL olivového oleja
- 100 g čiernych olív
- soľ a korenie
- šťava z 1/2 citróna

 

Špagety uvarte. Rukolu opláchnite vodou, vytraste z nej vodu a nakrájajte. Krájajte na 1-2 cm kúsky.

Umyte paradajky a pokrájajte ich na malé kúsky. Očistite cesnak a nakrájajte na drobné kocky. Feferónku rozkrojte, odstráňte jadierka a polovičku z nej nakrájajte na drobné kúsky.

 

Špagety prelejte cez sito a zachyťte si do malého hrnca trochu horúcej vody. V tom istom hrnci ako ste varili špagety, ohrejte olivový olej. Pripravené ingrediencie a tiež olivy vložte do olivového oleja a za stáleho miešania popražte 1-2 minútky.

 

Pridajte uvarené šapgety, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dochuťte podľa potreby. Ak potrebujete, pridajte si k špagetám trošku odloženej vody zo špagiet.

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.

 

V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: nasha-kuhnya.com, syl.ru, zaplara.ru

 


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Úžasné masky z droždia na vlasy


Čerstvé droždie obsahuje veľké množstvo vitamínov rady B a tiež dôležitých minerálov. Preto majú masky na vlasy vyrobené z droždia širokú škálu účinkov a sú vhodné na rôzne typy vlasov. Suchým vlasom dodávajú hebkosť, poškodeným vlasom doprajú výživu


 
TIP.jpg

Ideálne usporiadanie kuchyne

Podobne ako pri zariaďovaní iných miestností aj v kuchyni sa riadime osvedčenými pravidlami. Podľa odborných štúdií môžeme kuchyňu rozdeliť na tri zóny - zónu skladovania potravín (chladnička, mraznička, špajza), zónu varenia (pracovná plocha, sporák, rúr


 
krokanty.jpg

Nepečené mňamky


Milujú ich všetci, starí i mladí bez výnimky. Prinášame vám niekoľko veľmi jednoduchých a chutných mňamiek, ktoré si nevyžadujú náročnú prípravu a v postate ich máte hotové za pár minút. Verte, že budú všetkým skutočne chutiť! Napríklad také guličky


 

Hovädzie na karí korení

Zemiaky očistite, pokrájajte na tenšie kolieska a varte asi 5 min. Nec ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať
tip.jpg

Osvetlenie spálne

Zrejme sú preč časy, keď osvetlenie spálne tvorilo centrálne stropné svietidlo a dve nočné lampy na stolíkoch vedľa postele. Kvalitný spánok sa totiž odvíja aj od osvetlenia tesne pred ním, kým sme ešte v bdelom stave.


 

dnes je: 8.12.2016

meniny má: Marína

podrobný kalendár

19329029

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Marína | Štvrtok 8.12.2016 |
ÚvodÚvodná stránka