Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6
Dobrá rada-praktické rady a tipy

ŠPARGĽA - KRÁĽOVNÁ JARI

ŠPARGĽA - KRÁĽOVNÁ JARI

Táto výborná jarná zelenina chutí najlepšie celkom čerstvá- teda hneď po zbere. Ak ju nechcete spotrebovať hneď v deň nákupu, neolúpanú ju vložte do vlhkej utierky a tak ju môžete odložiť do poličky na zeleninu v chladničke, maximálne však do 3 dní. Ak chcete špargľu zamraziť, musíte ju ošúpať a zmraziť surovú. Rozmrazíte ju zase najlepšie vo vriacej vode.

Nakupujte len čerstvú špargľu
- špargľa musí byť pružná a tuhá, ako test ich môžeme skúsiť ohnúť – ak je skutočne čerstvá, tak ju ohneme len minimálne
- ak 2 špargle otriete o seba, musia vŕzgať
- rez musí byť vlhký a lesklý a nie drevitý, suchý a hnedý
- keď ľahko zatlačíte nad rezom, musí z nich tiecť šťava
- hlavičky sú pevne uzavreté

Ak sa nechceme pri jedle trápiť, musíme špargľu dobre olúpať. Drevitú spodnú časť odkrojíme celú, špargla po olúpaní musí byť rovnomerne vlhká po celom obdvode a nesmú sa na jej povrchu nachádzať suché a zrebavé miesta. Pri zelenej šparli stačí odstrániť drevitú časť. Lúpať ju nemusíme.

Z drevitých končekov a šupiek si môžete urobiť vývar, ktorý sa dá využiť ako základ pre polievku.

šparglaŠpargľa najlepšie pripravíte vo vysokom hrnci so špeciálnym násadcom podobným košíku. Výška hladiny vody siaha len pod hlavičky šparglí, čo teda znamená, že hrubšie časti sa varia vo vriacej vody, zatiaľ čo jemnejšie hlavičky sa vo vode len paria. Ak nemáte takýto hrniec poruke, zviažte špargle do zväzku a postavte variť do užšieho vyššieho hrnca. Špargľu pridajte vždy už do vriacej vody. Najchutnejšia bude, ak vodu dochutíte kúskom cukru, soli, nažmýkate trochu citrónu a pridáte ( podľa množstva špargle) hrubší, či tenší rez masla.
Biela špargľa potrebuje na varenie podľa tvrdosti 15- 20 minút, zelená len okolo 10 minút. Uvarená je vtedy, keď ju už môžete pod hlavičkou zľahka prepichnúť nožom.
Špargľa však výborne chutí aj grilovaná a pečená.


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

nohy.jpg

LETNÉ HORÚČAVY A PUCHNUTIE NÔH

V lete nám nohy nepríjemne opúchajú a objavujú sa aj prvé, či u niektorých aj pokračujúce problémy s kŕčovými žilami. Bojovať proti nim môžeme správnou výživou, cvičeniami, relaxom a samozrejme liečivými čajmi a obkladmi. Čítajte ďalej :)


 
1.jpg

BUDE DĚDIČSTVÍ BOLKA POLÍVKU NEPREKONATEĽNÉ?

”Dědictví 2 alebo kurvaseneříká” je dlho očakávaným pokračovaním kultovej komédie ”Kurvahošigutntag” spred 22 rokov. Opäť sa medzi nás vracia dobrák Bohuš v podaní jedinečného Bolka Polívku. Na plátno sa podarilo dostať tekmer všetky dobre známe postavy.


 
02.jpg

Vagína bez inšpirácie

Žena naozaj nemôže vždycky a ak sa niekto domnieva, že áno, veľmi sa mýli. Kým ženská vagína nie je dostatočne inšpirovaná, kým nevykazuje nahromadenie energie a kým nezačne energiu akosi z prebytku vyžarovať, je pre intímny styk nepoužiteľná.


 
kotly1.jpg

Rozhodujúce faktory pri výbere kotla

Čo musíte vedieť o kotloch, keď chcete ten správny pre váš dom?


 

Pizza s duseným bravčovým mäsom

Bravčové mastnejšie mäso pokrájajte na drobné kúsky a uduste na cibuľo ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 24.7.2014

meniny má: Vladimír

podrobný kalendár


11842127

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vladimír | Štvrtok 24.7.2014 |
Úvodná stránka