Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6
Dobrá rada-praktické rady a tipy

TALIANSKE CESTOVINY

 


NAUČTE SA ROZOZNÁVAŤ ZÁKLADNÉ DRUHY TALIANSKYCH CESTOVÍN



PennePENNE
cestoviny v tvare kratších rúrok, skrojených na koncoch došikma. Vnútri sú duté, výborne sa hodia k omáčkam.





 



FARFALLE
cestoviny v tvare väčších mašličiek. Sú vhodné napr. na zapekanie.

 

 

 

 

 

 

 







TORTELLINI
drobné cestoviny naplnené mäsom alebo inou plnkou, či syrom. Sú stočené do uzlíčkov, pripomínajú slimáky.






tagliatelleTAGLIATELLE
široké rezance, podávajú sa podobne ako špagety a jedia sa natáčaním na vidličku.

 

 

 

 

 

 

 





 

 


orrechiatteORECHIETTE -
menšie cestoviny.
ORECHIETTE v preklade "ušká" sú smerom ku krajom plnšie a hrubšie, majú ryhovaný povrch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gnocchiGNOCCHI

GNOCCHI mávajú niekedy tvar jednoduchých mušličiek, inokedy môžu byť formované ako malé buchtičky. Dajú sa zapekať aj na sladko.

 

 

 

Foto: sabato.co.nz, bonappetit.com, en.wikipedia.org, blogs.kcrw.com, bonappetit.com, makarony.co


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

bod.jpg

Tajomstvá bodu dlhovekosti

Odstraňovanie zdravotných problémov pomocou masážnych bodov je jedným z najstarších spôsobov liečby na Východe, ktorý má už niekoľko tisíc rokov. Japonská legenda z tohto obdobia hovorí o šťastnom mužovi, ktorému otec prezradil tajomstvo dlhovekosti...


 
MV.jpg

Medová voda a jej očistné schopnosti

Med má antibakteriálne a antibiotické účinky. Obsahuje 13 unikátnych zdraviu prospešných baktérií mliečneho kvasenia, ktoré sa doň dostávajú z medového vačku včiel. Čítajte ďalej. Medová voda bude aj riešením pre vás!


 
2.jpg

Povolenie na stavbu veternej elektrárne

Aká legisltíva vás očakáva, ak sa rozhodnete pre vlastnú veternú turbínu?


 

Rýchle medové perníčky

Cukor a múku preosejte na podložku, pridajte korenie, jedlú sódu a vaj ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 1.2.2015

meniny má: Tatiana

podrobný kalendár


13174886

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Tatiana | Nedeľa 1.2.2015 |
Úvodná stránka