Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu vodorovná
Dobrá rada-praktické rady a tipy

Vykosťovanie rýb


Rybu opláchneme a položíme na pracovnú dosku hore bruchom. Do ľavej ruky uchopíme obe brušné plutvy, nadvihneme ich a vyrežeme nožom spolu s opornými trojuholníkovými kosťami, ktoré sú uložené v brušnej svalovine.
Rybu položíme nabok, uchopíme za prsnú plutvu. Za opornými kosťami prsného pletenca urobíme hlboký rez odhora až dolu, ktorým čiastočne oddelíme hlavu od trupu.


Potom rybu obrátime na druhy bok a urobíme rovnaký rez z opačnej strany.
Nakoniec prerežeme chrbticu a hlavu oddelíme jej vylomením dohora.


Do dutiny trupu na brušnej strane vpichneme špičku noža a brušnú stenu postupne smerom dozadu prerežeme až po análny otvor. Vyberieme vnútornosti. Z brušnej dutiny potom hrotom noža vyberiem obličky, ktoré ležia pozdĺž chrbtice a vyzerajú ako zrazeniny krvy.
Vypitvaný trup dobre opláchneme.


Špičkou noža urobíme po oboch stranách chrbtovej a análnej plutvy zárez hlboký až po chrbticu. Plutvu uchopíme za zadnú časť a postupným ťahom smerom nahod a dopredu vytiahneme aj s opornými kostičkami, uloženými vo svalovine.



Takto očistený trup už obsahuje len chrbticu, rebrá a drobné medzisvalové kostičky.


Aj tieto sa dajú pomerne ľahko odstrániť. Celý trup postupne priečne prerežeme ostrým nožom približne v 3-4 mm odstupoch. Zárezy musia byť urobené až po chrbticu.


V prednej časti zarežeme nožom šikmo k podložke, v zadnej tretine tela, kde sú už 2 pásy kostičiek, rovnobežne s podložkou tak, aby sme kostičky posekali v hornej i dolnej časti.


Z kapra alebo vačších bielych rýb pred likvidáciou kostičiek najprv vyrežeme filety. Z očisteného trupu bez plutiev odsekneme chvost cca 3 cm pred koncom ošupenia.
V chrbte trup narežeme hlbokým rezom tesne popri stavcoch od hlavovej časti až po chvost. Svalovinu začneme oddeľovať v prednej časti, najprv od chrbtových výbežkov stavcov, potom postupne dole a dozadu aj od rebier.


Po úplnom oddelení svaloviny dostaneme filet- podlhovastý kus svaloviny aj s kožou.


Aby sme mohli zlikvidovať medzisvalové kostičky, musíme filet položiť na podložku a narežeme ho podobne ako trup.- priečnymi rezmi vzdialenými od seba 3-4 mm, robíme ich ostrým nožom až po kožu.


V prednej časti stačí rezať len chrbtovú svalovinu, od konca brušnej dutiny už po celej šírke filetu.


Takýto filet môžeme použiť na vyprážanie alebo grilovanie.

 


 
02.jpg

Hybridné vetranie

Zníženie spotreby energie pri udržaní prijateľnej kvality vnútorného prostredia a tepelnej pohody


 

! SOS- PORAĎTE MI !

Máte problém a neviete si s ním rady? Napíšte nám!

2.jpg

Kvetinové sviečky ľahko a rýchlo


Ručne vyrobené kvetinové sviečky sú veľmi príjemným darčekom. Keď sa človek na ne pozrie, bude si myslieť že za ich výrobou stojí množstvo hodín zručnosti a trpezlivosti, v skutočnosti celý proces trvá približne desať minút!


 
02 nutene vetranie.jpg

Aktívny vetrací systém s rekuperáciou tepla

Donedávna sme boli zvyknutí vetrať otvorenými oknami, štandardom sa však stávajú vetracie systémy.


 
obr.jpg

Porno nás raz zabije...alebo spasí ;)


Väčšina ženatých mužov aj napriek tomu, že svoju partnerku označí ako „hot“ – masturbuje. Na otázku prečo je to tak sa väčšina odpovedí nesie v duchu, že partnerka býva často unavená, nemá náladu, atď. Naozaj však ženatí muži masturbujú kvôli partnerke?


 

Kávový závin

Žĺtky vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne primiešajt ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 28.8.2015

meniny má: Augustín

podrobný kalendár

14854428

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Augustín | Piatok 28.8.2015 |
Úvodná stránka