Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Čistenie krvi pomocou byliniek

 

Máte pocit únavy, malátnosti, bývate ak často chorí, vaša pleť je zvädnutá, máte rôzne vyrážky či rovno akné ...?  Tieto všetky príznaky nemusia nevyhnutne znamenať, že ste chorí. Je dosť možné, že len potrebujete trochu si prečistiť krv.

Náš životný štýl, strava a ovzdušie ovplyvňujú množstvo toxínov v našom tele. Tie sa veľmi často udržujú aj v krvi, ktorá prúdi celým našim organizmom. V prírodnej medicíne sa k tomu používa mnoho bylín, k najznámejším odpradávna patrí žihľava, ale nie je zďaleka sama.

Čistenie krvi pomocou byliniek

Nálev z boráka lekárskeho: 2 až 3 g sušeného kvetu boráka lekárskeho alebo 10 g sušeného listu zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme vylúhovať. Pijeme po dúškoch v priebehu dňa, nápoj môžeme podľa chuti osladiť (najlepšie medom). Túto očistnú kúru potom po štyroch týždňoch ukončíme. Po tejto dobe je krv čistá a posilnili sme si aj nervový systém. Odvar z boráka sa s vynikajúcim výsledkom používa k očistnej kúre nielen krvi, ale aj celého organizmu.

Miešaný nálev zo sušených bylín: 20 g vňate žihľavy, 20 g kvetu bazy čiernej , 20 g trnky a 40 g listu brezy. Lyžičku tejto zmesi zalejeme šálkou vriacej vody a necháme 5 minút vylúhovať. Denne pijeme 2 až 3 šálky teplého čaju. Pitie nie je časovo obmedzené, výsledky sa začnú dostavovať približne po jednom týždni užívania.

Púpavový nálev: patrí k najstarším bylinkárskym receptom na čistenie krvi. Nálev si pripravíme tak, že zmiešame 30 g listu a koreňa púpavy, po 40 g listu ostružiny, maliny a čiernej ríbezle a z jednej lyžičky tejto zmesi pripravíme štvrť litra čaju, ktorý necháme dve minúty vylúhovať a pijeme trikrát denne pred jedlom.

Petržlenovo – hlohový nálev: vriacou vodou sparíme dve lyžičky zmesi z vňate petržlenu a kvetu hlohu, zmiešané v rovnakom pomere. Necháme 30 minút vylúhovať a pijeme trikrát denne pred jedlom šálku teplého odvaru.

Šťava z červenej repy, púpavy a ríbezlí: veľmi dobrý nápoj k očiste organizmu pripravíme zo 50 ml šťavy červenej repy, 50 ml šťavy čiernych ríbezlí, 20ml šťavy koreňa púpavy, 100 ml šťavy bazy (i sterilizovanej). Užívame pred jedlom 3x denne po pol deci. Pre zosilnenie účinku môžeme v lete súčasne pridať aj lyžicu žihľavovej šťavy.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Žihľava - liek, ktorý máme na dosah a zadarmo

Pesto z púpavy je zdravé a ohúri vás neočakávanou chuťou

Ďalšie zaujímavé články, rady a návody na tému Zdravie a výživa

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Foto: freshdesignpedia.com
Autor: Ivan Nôta


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Efektné interiéry hlinených domov sú ako z rozprávky


Obytný priestor hlineného domu má vlastnosti vyplývajúce z podstaty prírody a v drvivej väčšine zodpovedá obecne platným pravidlám o dispozičnom usporiadaní miestností.


 
d.jpg

Anjelský likér


Znalci hovoria, že po treťom poháriku začujete anjelské hlasy a po štvrtom sa ako anjeli budete aj cítiť. Dlhú dobu sa nevedelo, aké prísady sa do tohto nápoja používajú. Je jemný a pritom korenistý.


 
obr.jpg

Ochrana dreva v stavebných konštrukciách podkrovia


V článku „Dizajnové riešenia interiéru miniatúrneho podkrovia“ sme spomínali že dodnes sa pojem podkrovie v niektorých prípadoch spája s pojmom skladisko.


 
c.jpg

Ako pripraviť naozaj chutnú štedrovečernú večeru bez stresu?


Nedajte sa rozhodiť z pokojného sviatočného rytmu a pripravte sviatočnú večeru bez toho, aby sa "niečo pokazilo". Na čo si vlastne dávať pri príprave tradičného štedrovečerného jedla pozor?


 

Talianske hovädzie roštenky

Roštenky na okrajoch narežte, naklepte, osoľte, okoreňte a potrite pre ...

dnes je: 19.12.2018

meniny má: Judita

podrobný kalendár

25436102

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Judita | Streda 19.12.2018 |
ÚvodÚvodná stránka