Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Hubári, skúsili ste už takýto šalát?

 

Kombinácia fazule z konzervy s tepelne upravenými hubami a uhorkou je možno pre niekoho veľmi netradičná, no takýto šalát je nielenže úspešný, ale tiež jeho príprava trvá len pár minút.

Hubári, skúsili ste už takýto šalát?

Tento šalát môže slúžiť aj ako kompletná večera a to najmä v prípade, že vás tlačí čas. Recept je naozaj jednoduchý a za 20 minút máte hotovo.

Ingrediencie:

- 500g lesných húb - ak ich nemáte, pokojne ich môžete nahradiť šampiňónmi, no ich dusenie bude trvať o čosi dlhšie

- 500g červenej fazule v konzerve

- 4ks uhorky z konzervy

- 2ks cibule

- 4PL slnečnicového oleja

- soľ, čierne korenie - podľa chuti

- 1PL masla

Kto chce, môže do šalátu pridať podľa chuti rôzne zelené bylinky a tiež šalátové koreniny (aj pikantné)

 

Postup

Na panvici usmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na tenko nakrájané huby a usmažíme.

Fazule v konzerve necháme odtiecť zo šťavy, uhorky nakrájame na malé pásiky. Keď sú huby usmažené, pridáme 1PL masla a keď sa roztopí, nasypeme do panvice fazuľu a uhorky. Pridáme soľ a čierne korenie. Miešame na miernejšom plameni, kým sa neprepoja všetky chute. Odstavíme. šalát necháme 10 - 15 minút odstáť, potom ho môžeme posypať bylinkami a podávame s pečivom či čiernym chlebom.

Mnohí si tiež tento šalát chuťovo upravujú podľa seba. Napríklad vynechajú uhorku a nahradia ju vareným údeným mäsom, nakrájaným na kocky. Skúste sa aj vy pohrať s chuťovými pohárikmi a vytvorte si vlastnú verziu tohto pokrmu.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Hríby ako liek

Nahraďte chémiu medom

Ďalšie zaujímavé články, rady a návody na tému

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Foto: sovkusom.ru
Autor: Ivan Nôta


 
obr.jpg

5 vecí, na ktoré by ste nemali zabudnúť pri výbere práčky


Viete, že prvá práčka bola zostrojená už v roku 1767? Je to tak. Dnes natrafíte v obchodoch na veľké množstvo práčok s najrozmanitejšími funkciami od tých najznámejších až po úplne neznáme značky. Ako sa v nich orientovať?


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Voľba tmelu pri pokládke dlažby


Veľmi podstatnou pri pokládke nového materiálu je voľba správneho lepiaceho tmelu. Je nutné ho vyberať podľa druhu dlažby (sintrovaná, nasiakavá), prostredia (terasa, podlahové vykurovanie) a podkladu (betón, drevotrieska).


 
01.jpg

Výsadba ozimného cesnaku


Cesta ku kvalitnej a bohatej úrode ozimného cesnaku je jednoduchšia, ako si myslíte. Dôležitá je dôkladná príprava pestovateľskej plochy aj správna technika výsadby. Ukážeme vám, ako na to.


 
obr.jpg

Opracovanie tvaru kameňa pri stavbe kamenných domov


Pre hrubšie opracovanie niekoľkých pieskovcových blokov si vystačíte so širokým sekáčom. Kamene sa opracovávajú tiež vŕtacím kladivom s rôznymi nadstavcami.


 
03.jpg

Ako uchovať ovocie v pivnici až do jari, alebo zásady skladovania


Ak jablká alebo hrušky dobre uskladníme, zefektívnime tak vlastne zber: len málo trhaného ovocia príde navnivoč. Z tohto pohľadu sa teda oplatí dodržiavať určité zásady.


 

Koláč Haam

Múku a vajcia zmiešajte, pridajte maslo a práškový cukor. Prilejte mli ...

dnes je: 20.10.2018

meniny má: Vendelín

podrobný kalendár

25052905

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vendelín | Sobota 20.10.2018 |
ÚvodÚvodná stránka