banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Hubárov sen

 

Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Sú však stovky receptov na jedlá s hubami, po ktorých sa len tak zapráši. Toto je jeden z nich.

 Hubárov sen (recept - fotopostup)

 

Ingrediencie, alebo - čo budeme potrebovať

  • 1 kg bravčového karé
  • 80 g sušených húb - tieto môžeme nahradiť aj čerstvými hubami - cca 250g
  • 1/2 cibule
  • soľ, korenie
  • 3 lyžičky horčice (kto nemá rád horčicu, môže ju vynechať, alebo naopak - gurmáni môžu vyskúšať jej rôzne druhy, prípadne celé horčičné semienka v náleve)
  • hladká múka
  • strúhanka
  • 1 vajce
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • 250 ml vody z húb
  • 250 ml 30% smotany
  • 1/2 lyžičky tymiánu

 

Postup

02.JPGHuby zalejeme hrnčekom horúcej vody a necháme 30 minút odstáť. Ak máme čerstvé huby, uvaríme ich v horúcej vode a necháme vychladnúť. Vodu nevylievame.

 

 

 

 

 

 

03.JPGKaré nakrájame na 2 cm hrubé plátky – každý kus nakrojíme napoly (neprekrajujeme úplne). Vyklepeme opatrne pod fóliou z oboch strán na rezne obdĺžnikového tvaru.

 

 

 

 

 

 

04.JPGHuby scedíme a vodu odložíme. Časť z nich nakrájame na malé kúsky. Každý kus mäsa osolíme a okoreníme. Potrieme horčicou, pridáme nakrájanú cibuľu a navrch lyžicou primerane huby.

 

 

 

 


 

 

05.JPGUrobíme kapsičku a to tak, že mäso preložíme na polovicu a prstami vytvarujeme akési "vrecko", v ktorom sa bude ukrývať náplň. Vyklepané mäso do tenka je veľmi tvárne a určite sa nám podarí takáto kapsička.

 

 

 

 

 

 

 

06.JPGHotové kapsičky obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Pečieme 30 minút pri 190 °C na papieri na pečenie.

 

 

 

 

 


 

08.JPGV panvici rozpustíme maslo, opražíme nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme zvyšné huby, tymian a vodu z húb. Varíme približne 3 minúty. Zmenšíme plameň, pridáme smotanu, soľ a korenie.

 

 

 

 

 

 

Hubárov sen (recept - fotopostup)Pridáme bravčové kapsičky a pod pokrievkou necháme dusiť 10 minút.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hubárov sen (recept - fotopostup)Potom kapsičky vyberieme a dorobíme omáčku (môžeme pridať ešte ďalšie bylinky, koreniny, alebo ju zahustiť. Ku kapsičkám sú ideálne pečené zemiaky, alebo pyré.

 

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Nachos na slovenský spôsob

Kúzlenie špecialít s formami na pečenie

Ďalšie zaujímavé články, rady a návody na tému Teplé jedlá

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: youtube
Autor: Ivan Nôta


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
obr.jpg

Montážne výhody sudovej sauny


Ich konštrukcia je naozaj jednoduchá a vyžaduje si len základné technické znalosti.


 
1.jpg

Dizajnové hrnčeky na čaj a kávu vlastnými rukami


Biely porcelán je nuda, možno si povzdychnete pri pohľade na porcelánovú súpravu, ktorá vám zostala ukrytá v komore z predošlých čias. Nevyhadzujte ju. Vďaka jednoduchému farebnému postreku vytvoríte i z najobyčajnejšieho riadu dizajnové kúsky.


 
obr.jpg

Ako odvetrať kúpeľňu?


Odvetrávanie miestností, teda aj kúpeľní a WC, možno v zásade rozdeliť na prirodzené a nútené.


 
1.jpg

Zimovanie prenosných rastlín


Ako sa starať o teplomilné, stredozemné či subtropické rastliny od novembra do marca? Vytvorte im podmienky vhodné na ich odpočinok. My vám poradíme ako na to.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Bryndzový koláč

Cesto rozdeľte na polovice. Jednu vyvaľkajte a dajte na plech. Z brynd ...

dnes je: 19.10.2019

meniny má: Kristián

podrobný kalendár

28049113

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Kristián | Sobota 19.10.2019 |
ÚvodÚvodná stránka