Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Hubové krokety

 

Existujú tisícky receptov, pomocou ktorých sa dajú pripraviť huby. Dnes pre vás máme jeden, ktorý sa tiež volá „Hubárov sen“. Je vhodný ako samostatné podvečerné jedlo po dobrej hubačke, ale aj ako príloha k pečenému mäsu. Hubári tento recept využívajú na spracovanie prebytkov húb, ktoré sa nechystajú sušiť, nakladať ani mraziť. Ideálnymi naň sú napríklad masliaky

 

Hubové krokety


 
Čo budeme potrebovať?


Na plnku

- 500g čerstvo nazbieraných húb (ak nemáme, vystačíme si so šampiňónmi z hypermarketu)
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie a iné koreniny podľa chuti
- prelisovaný cesnak z jedného mesiačika

Na krokety

- 800 g zemiaky
- 40 g maslo
- 2 ks vajce
- 100 g najemno strúhaného syra (eidam, čedar)
- 50 g strúhanka
- 100 – 200g hladká múka
- soľ podľa chuti
- trochu kurkumy


Na obalenie

- strúhanka
- 1 ks vajce
- štipku soli


Postup

Cibuľu pokrájame na jemno a na troche oleja speníme do zlatista. Pridáme nadrobno nakrájané huby. Niektorí tepelne spracúvajú cibuľu priamo s hubami, takže sa môžete aj vy rozhodnúť podľa chuti pre správny variant. Základom je, aby huby zmäkli a voda sa takmer odparila. Počas tepelného procesu pridáme soľ, koreniny a tesne pred koncom prelisovaný cesnak. Plnku dáme do veľkého kovového sitka, aby v nej nezostala zvyšná kvapalina (olej a voda z húb).

 

02.jpg

 
 

03.jpgUvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme (dlávime). Do vychladnutých zemiakov pridáme múku maslo, vajcia, soľ, strúhanku a strúhaný syr a zmes dôkladne premiešame. Pridáme štipku kurkumy kvôli farbe.

Z takto vzniknutého zemiakového cesta tvarujeme navlhčenými rukami taštičky, ktoré naplníme hubovou zmesou a prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakového cesta tak, aby nám vznikol malý bochníček.

Tieto obalíme v hladkej múke a potom v rozšľahanom osolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Bochníky môžeme dať ihneď vysmážať.

Poznámka: Kto nechce, nemusí bochníčky obaľovať v trojobale. Dajú sa vysmažiť aj bez neho. Prípadne sa dajú upiecť v rúre, rozložené na plechu s papierom na pečenie (200°C – približne 10 – 15 minút).

Hubové krokety
 

05.jpg


Dobrú chuť :)

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Kráľ pirohov

Kúzlenie s formami na pečenie

Ďalšie zaujímavé rady a recepty na tému Teplé jedlá

 

7.9.2017© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: sovkusom.ru
Autor: Ivan Nôta


 
obr.jpg

Kurz spracovania vlny

3-dňový kurz spracovania vlny. Naučíte sa v ňom spriadať na kolovrátku, plstiť a zhotoviť ručné výrobky z vlny pre Plstenie vlnykrásu, radosť aj úžitok.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
rovina.jpg

Netušené možnosti využitia pracovných nástrojov


Zruční domáci kutilovia vedia, ako si pomôcť bežným pracovným náradím pri činnosti, ktorá je často krát na míle vzdialená účelu týchto nástrojov. Pre vás ostatných máme niekoľko zaujímavých tipov.


 
obr.jpg

Prečo práve kontajnerové domy?

Stále populárnejším konštrukčným prvkom sa v celosvetovom meradle stávajú prepravné kontajnery. Kovové boxy, ktorých pôvodná funkciou bola ochrana a poskytnutie úložného priestoru pre rozličné materiály a suroviny, sú v stále hojnejšom počte...


 
b.jpg

Pevné kotvenie plota pomocou zemných skrutiek


Predpokladom spoľahlivého oplotenia sú dobre ukotvené stĺpiky, ktoré sa používajú v rôznych typoch v závislosti od druhu plota. Výhodné riešenie je kotvenie záhradných stavieb (vrátane plotových stĺpikov) v zemných skrutkách.


 
01.jpg

Liečivé účinky droždia

Droždie v podstate nie je nič iné, ako zlisované pivné kvasinky s prímesou múky, nemá príliš obľúbenú chuť a používame ho na to, aby nám krásne vykyslo cesto. Droždie však oddávna patrilo k liečiteľskej výbave obyčajných ľudí, ...


 

Placky z chleba

Do mlieka namočte chlieb, po určitej dobe rukou rozmrvte, aby ste dosi ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 20.2.2018

meniny má: Lívia

podrobný kalendár

23087720

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Lívia | Utorok 20.2.2018 |
ÚvodÚvodná stránka