Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Hubové krokety

 

Existujú tisícky receptov, pomocou ktorých sa dajú pripraviť huby. Dnes pre vás máme jeden, ktorý sa tiež volá „Hubárov sen“. Je vhodný ako samostatné podvečerné jedlo po dobrej hubačke, ale aj ako príloha k pečenému mäsu. Hubári tento recept využívajú na spracovanie prebytkov húb, ktoré sa nechystajú sušiť, nakladať ani mraziť. Ideálnymi naň sú napríklad masliaky

 

Hubové krokety


 
Čo budeme potrebovať?


Na plnku

- 500g čerstvo nazbieraných húb (ak nemáme, vystačíme si so šampiňónmi z hypermarketu)
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie a iné koreniny podľa chuti
- prelisovaný cesnak z jedného mesiačika

Na krokety

- 800 g zemiaky
- 40 g maslo
- 2 ks vajce
- 100 g najemno strúhaného syra (eidam, čedar)
- 50 g strúhanka
- 100 – 200g hladká múka
- soľ podľa chuti
- trochu kurkumy


Na obalenie

- strúhanka
- 1 ks vajce
- štipku soli


Postup

Cibuľu pokrájame na jemno a na troche oleja speníme do zlatista. Pridáme nadrobno nakrájané huby. Niektorí tepelne spracúvajú cibuľu priamo s hubami, takže sa môžete aj vy rozhodnúť podľa chuti pre správny variant. Základom je, aby huby zmäkli a voda sa takmer odparila. Počas tepelného procesu pridáme soľ, koreniny a tesne pred koncom prelisovaný cesnak. Plnku dáme do veľkého kovového sitka, aby v nej nezostala zvyšná kvapalina (olej a voda z húb).

 

02.jpg

 
 

03.jpgUvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme (dlávime). Do vychladnutých zemiakov pridáme múku maslo, vajcia, soľ, strúhanku a strúhaný syr a zmes dôkladne premiešame. Pridáme štipku kurkumy kvôli farbe.

Z takto vzniknutého zemiakového cesta tvarujeme navlhčenými rukami taštičky, ktoré naplníme hubovou zmesou a prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakového cesta tak, aby nám vznikol malý bochníček.

Tieto obalíme v hladkej múke a potom v rozšľahanom osolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Bochníky môžeme dať ihneď vysmážať.

Poznámka: Kto nechce, nemusí bochníčky obaľovať v trojobale. Dajú sa vysmažiť aj bez neho. Prípadne sa dajú upiecť v rúre, rozložené na plechu s papierom na pečenie (200°C – približne 10 – 15 minút).

Hubové krokety
 

05.jpg


Dobrú chuť :)

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Kráľ pirohov

Kúzlenie s formami na pečenie

Ďalšie zaujímavé rady a recepty na tému Teplé jedlá

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: sovkusom.ru
Autor: Ivan Nôta


 
obr.jpg

5 vecí, na ktoré by ste nemali zabudnúť pri výbere práčky


Viete, že prvá práčka bola zostrojená už v roku 1767? Je to tak. Dnes natrafíte v obchodoch na veľké množstvo práčok s najrozmanitejšími funkciami od tých najznámejších až po úplne neznáme značky. Ako sa v nich orientovať?


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Voľba tmelu pri pokládke dlažby


Veľmi podstatnou pri pokládke nového materiálu je voľba správneho lepiaceho tmelu. Je nutné ho vyberať podľa druhu dlažby (sintrovaná, nasiakavá), prostredia (terasa, podlahové vykurovanie) a podkladu (betón, drevotrieska).


 
01.jpg

Výsadba ozimného cesnaku


Cesta ku kvalitnej a bohatej úrode ozimného cesnaku je jednoduchšia, ako si myslíte. Dôležitá je dôkladná príprava pestovateľskej plochy aj správna technika výsadby. Ukážeme vám, ako na to.


 
obr.jpg

Opracovanie tvaru kameňa pri stavbe kamenných domov


Pre hrubšie opracovanie niekoľkých pieskovcových blokov si vystačíte so širokým sekáčom. Kamene sa opracovávajú tiež vŕtacím kladivom s rôznymi nadstavcami.


 
03.jpg

Ako uchovať ovocie v pivnici až do jari, alebo zásady skladovania


Ak jablká alebo hrušky dobre uskladníme, zefektívnime tak vlastne zber: len málo trhaného ovocia príde navnivoč. Z tohto pohľadu sa teda oplatí dodržiavať určité zásady.


 

Koláč Haam

Múku a vajcia zmiešajte, pridajte maslo a práškový cukor. Prilejte mli ...

dnes je: 20.10.2018

meniny má: Vendelín

podrobný kalendár

25052642

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vendelín | Sobota 20.10.2018 |
ÚvodÚvodná stránka