Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Hubové krokety

 

Existujú tisícky receptov, pomocou ktorých sa dajú pripraviť huby. Dnes pre vás máme jeden, ktorý sa tiež volá „Hubárov sen“. Je vhodný ako samostatné podvečerné jedlo po dobrej hubačke, ale aj ako príloha k pečenému mäsu. Hubári tento recept využívajú na spracovanie prebytkov húb, ktoré sa nechystajú sušiť, nakladať ani mraziť. Ideálnymi naň sú napríklad masliaky

 

Hubové krokety


 
Čo budeme potrebovať?


Na plnku

- 500g čerstvo nazbieraných húb (ak nemáme, vystačíme si so šampiňónmi z hypermarketu)
- 1 cibuľa
- soľ, čierne korenie a iné koreniny podľa chuti
- prelisovaný cesnak z jedného mesiačika

Na krokety

- 800 g zemiaky
- 40 g maslo
- 2 ks vajce
- 100 g najemno strúhaného syra (eidam, čedar)
- 50 g strúhanka
- 100 – 200g hladká múka
- soľ podľa chuti
- trochu kurkumy


Na obalenie

- strúhanka
- 1 ks vajce
- štipku soli


Postup

Cibuľu pokrájame na jemno a na troche oleja speníme do zlatista. Pridáme nadrobno nakrájané huby. Niektorí tepelne spracúvajú cibuľu priamo s hubami, takže sa môžete aj vy rozhodnúť podľa chuti pre správny variant. Základom je, aby huby zmäkli a voda sa takmer odparila. Počas tepelného procesu pridáme soľ, koreniny a tesne pred koncom prelisovaný cesnak. Plnku dáme do veľkého kovového sitka, aby v nej nezostala zvyšná kvapalina (olej a voda z húb).

 

02.jpg

 
 

03.jpgUvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme (dlávime). Do vychladnutých zemiakov pridáme múku maslo, vajcia, soľ, strúhanku a strúhaný syr a zmes dôkladne premiešame. Pridáme štipku kurkumy kvôli farbe.

Z takto vzniknutého zemiakového cesta tvarujeme navlhčenými rukami taštičky, ktoré naplníme hubovou zmesou a prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakového cesta tak, aby nám vznikol malý bochníček.

Tieto obalíme v hladkej múke a potom v rozšľahanom osolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Bochníky môžeme dať ihneď vysmážať.

Poznámka: Kto nechce, nemusí bochníčky obaľovať v trojobale. Dajú sa vysmažiť aj bez neho. Prípadne sa dajú upiecť v rúre, rozložené na plechu s papierom na pečenie (200°C – približne 10 – 15 minút).

Hubové krokety
 

05.jpg


Dobrú chuť :)

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Kráľ pirohov

Kúzlenie s formami na pečenie

Ďalšie zaujímavé rady a recepty na tému Teplé jedlá

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: sovkusom.ru
Autor: Ivan Nôta


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.JPG

Jarné čistenie jazierka a odzimovenie bazéna


Jar prináša do biotopov nový život a očakáva od vás, že jazierko vo vašej záhrade pripravíte na ďalšiu letnú sezónu.


 
02.JPG

Ako uchovať medvedí cesnak, aby vydržal čo najdlhšie


V čerstvej podobe si ho môžeme vychutnať len približne jeden mesiac v roku. Preto je užitočné poznať rôzne spôsoby, ako si túto zdravú lahôdku uchovať pre použitie aj v iných ročných obdobiach.


 
obr.JPG

Drevo a kameň v kúpeľni na chalupe


Obavy z použitia dreva v kúpeľni snáď už medzi väčšinou chalupárov rozptýlil celý rad publikovaných dobrých skúseností, z ktorých vyplýva, že dreva v kúpeľni sa nemusíte báť. Avšak za dodržania určitých zásad.


 
01.JPG

Jednoduchý domáci balzam na pery


Pokožka pier je veľmi citlivá a treba ju chrániť nielen pred chladom, ale aj slnečnými lúčmi. Preto balzam na pery používate celý rok. Vyrobiť si ho pritom dokážete vlastnými rukami, v domácich podmienkach a celkom ľahko.


 

Bryndzový koláč

Cesto rozdeľte na polovice. Jednu vyvaľkajte a dajte na plech. Z brynd ...

dnes je: 20.3.2019

meniny má: Víťazoslav, Klaudius

podrobný kalendár

25998512

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Víťazoslav, Klaudius | Streda 20.3.2019 |
ÚvodÚvodná stránka