Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Hustá hrachová polievka

 

Ak potrebujete rýchlo navariť chutnú polievku, vyskúšajte tento recept. Polievku som sa naučila variť v Nemecku, kde sa nazýva Eintopfsuppe. Ja by som jej názov do slovenčiny možno preložila „Čo dom dal“ .


Recept pre 4 osoby

- 1 balenie zeleniny do polievky
- 2 nožičky klobásky
- 1 šálka hrášku
- 1 cesnak
- 1 balenie zemiakového pyré v prášku
- ½ l hovädzieho vývaru z 1 bujóna
- štipka muškátu a majoránky, soľ, bobkový list
- 1-1,5 l vody

Hustá hrachová polievka

Príprava:
Ak nemáte doma čerstvý hrach, nezabudnite si sušený hrášok na niekoľko hodín namočiť do vody, aby sa vám rýchlejšie uvaril.

Príprava polievky je veľmi rýchla. Klobásku spolu so zeleninou (hrášok, mrkva, petržlen, zelér) nakrájame na malé kocky a dáme variť asi do 1 l vody. Pridáme pretlačený cesnak, muškát, majoránku a bobkový list. Keď sú už zelenina a hrach takmer dovarené, pridáme ešte kocky póru a hovädzí vývar a ešte chvíľku povaríme.
Ak je zelenina dobre uvarená, primiešajte do polievky za stáleho miešania balíček práškového pyré. Prisýpajte pomaly, ak sa vám polievka bude zdať už dostatočne hustá, nemusíte vysypať celý balík. Nechajte chvíľku prevrieť, môžete ešte dochutiť posekanou petržlenovou vňaťou a hotovo!

Tip: ja namiesto muškátu pridávam kúsok curry a vynechávam majoránku:)

Ak máte na prípravu polievky dostatok času, nepridávajte do nej práškové zemiakové pyré, ale uvarte so zeleninou pár zemiakov. Kým bude zelenina uvarená, zemiaky sa vám jemne rozvaria. Na konci môžete polievku jemne premixovať.


Mohlo by vás tiež zaujať:

Hubová polievka

Poznáte tekutý všeliek s názvom Podopo?

Ostatné recepty na tému Polievky

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
01.jpeg

Ako uvariť vynikajúci džem zo žltého melónu


Žltý (alebo ak chcete cukrový) melón je sám o sebe veľmi zdravá plodina. Cukrové melóny pomáhajú rozpúšťať kyslé soli a bránia tak vytváraniu ľadvinových a žlčových kameňov.


 
obr.jpg

Murované kuchyne sa páčia stále viac


Z južnej Európy preniká do našich kuchýň závan nového štýlu, ktorý si rýchlo nachádza svojich prívržencov aj medzi slovenskými gazdinkami.


 
TIP.JPG

Princíp a inštalácia svetlovodu


Rozsvecovať aj vo dne v priestoroch bez okien je nepohodlné a drahé. Možným riešením takejto situácie je zabudovanie svetlovodu. Počiatočná investícia sa po nejakej dobe vráti, zvýšený komfort bývania sa však prejaví okamžite.


 
02.jpg

Ako si pripraviť kvalitný kompost z listov stromov


Jeseň v záhrade znamená pre mnohých okrem iného úmorné hrabanie lístia, ktoré v sade opadlo zo stromov a následnú otázku – kam s ním? Vyhodiť alebo spáliť? Verte tomu, že obidvoje by bola naozaj veľká škoda.


 

Primátorské pirohy

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 19.10.2017

meniny má: Kristián

podrobný kalendár

22233161

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Kristián | Štvrtok 19.10.2017 |
ÚvodÚvodná stránka