banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Jahňacina a jej obmeny

 

JAHŇACIE RAŽNIČÍ

Jahňacina a jej obmenyna 3 porcie potrebujete

- 300 g jahňacieho stehna
- 12 šalotiek
- 2 papriky
- 9 bobkových listov
- 2 PL oleja
- 4 PL červené víno
- soľ, korenie
- cesnak
- rozmarín

Postup: Jahňacie stehno pokrájajte na kocky, vyberte si malé šalotky a očistite ich. Papriku nakrájajte na štvrťky. Na ihlu potom napichujte striedavo šalotku, mäso, papriku a bobkový list.

Do oleja pridajte čerstvo namleté čierne korenie, červené víno, soľ, pretlačený cesnak a rozmarín.

Štetcom potom natrite olejom hotové ihly, gril rozohrejte na treťom stupni, ihly položte na rošt a zasuňte ho na najvrchnejšiu možnú pozíciu. Ihly opečte z každej strany asi 3-4 minúty a potom uberte intenzitu grilu na 2 a preložte rošt na strednú pozíciu. Grilujte s každej strany ďalšie 3-4 minúty.
Jahňacie ražničí chutí veľmi dobre s pikantnými omáčkami a s klasickým langošom. Podávať ho však môžete aj s varenými zemiakmi.

 

FAŠÍRKA V LÍSTKOVOM CESTE

pre 6 porcií

- 3 pláty lístkového cesta
- 2 vajcia
- 150 g póru
- 1 PL oleja
- 500 g mletého jahňacieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 3 PL strúhanky
- korenie a soľ
- sladká paprika
- 1 bielok
- 1 žĺtok

Postup: Pripravte si lístkové cesto a rozvaľkajte ho tak, aby ste do neho mohli zabaliť mleté mäso. Uvarte 2 vajcia natvrdo, nechajte vychladnúť a očistite ich. Pór nakrájajte nakrúžky. Na panvici ohrejte olej a duste na ňom pór približne 5 minút. Panvicu položte nabok.

K mletému mäsu pridajte nadrobno pokrájanú cibuľku, 1 surové vajce, strúhanku, korenie, soľ a sladkú papriku a vyformujte z neho bochník. Uvarené vajcia vtlačte do stredu bochníka.

Udusený pór rozložte na vyvaľkané cesto tak, aby ste nechali okraj asi 1 cm voľný. Potrite ho bielkom. Potom na cesto položte bochník z mäsa a obaľte ho do cesta. Okraje jemne stlačte a mäso položte na vymastený plech alebo na plech prikrytý papierom na pečenie tak, aby ležalo spojom nadol. Roládu potom potrite žĺtkom. Pečte v predohriatej rúre pri 190°C asi 45 minút. Roládu na posledných 10 minút pečenia prikryte.

 

JAHŇACIE NA KARI

- 1,5 kg jahňacieho pleca
- olej
- 2 banány pokrájané na krúžky
- 2 mrkvy pokrájané na krúžky
- 2 bobkové listy
- 250 g sušených marhúľ
- 500 ml mäsového vývaru
- 4 nadrbno pokrájané cibule
- 15 ml kari
- 15 ml soľ a korenie
- kurkuma
- škorica
- 125 ml vínového octu

Postup: Mäso nakrájajte na cca. 25 mm veľké kúsky. Na panvici rozpáľte olej a upražte na ňom cibuľku dozlatova. Pridajte mäso kari a kurkumu, chvíľu na to ostatné koreniny, mrkvu, marhule a banány. V malom hrnci ohrejte vínový ocot a vývar a potom opatrne prilejte na panvicu. Uberte na výkone šporáka a duste, kým mäso nebude mäkké.

 

JAHŇACIE STEHNO

Jahňacina a jej obmenyrecept pre 4 osoby

- 1000 g jahňacieho stehna
- 8 kúskov cesnaku
- 400 g zeleniny- polievková zmes
- soľ
- biele korenie mleté
- 2 PL masla
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 40 ml portského vína
- 4 PL balzamika
- 320 ml červeného vína
- 320 ml hovädzieho vývaru
- bobkový list
- tymián
- 40 g zemiakov
- 2 PL masla

Príprava: Polievkovú zeleninu a zemiaky pokrájajte na menšie kocky, očistite cesnak. Predohrejte rúru na 220°C.
Stehno dobre vytrite koreňovou zeleninou, osoľte a okoreňte a na pekáči jemne opečte na masle na sporáku. Pridajte pripravenú zeleninu a chvíľu porestujte. Keď zelenina začne dostávať jemnú farbu, pridajte paradajkový pretlak a restujte do zlatista.
Potom postupne pridajte portské, balzamiko a červené víno. Pridajte bylinky a dajte piecť do predohriatej rúry. Po 15 minútach znížte teplotu v rúre na 160 °C. Na upečenia stehna potrebujete 1-2 hodiny.
Potom stehno vyberte z rúry, pridajte ešte maslo. Servírujte nakrájané na plátky, spolu so zeleninou. Chutí s varenými zemiakmi.

 

JAHŇACIE STEAKY


Jahňacina a jej obmenypre 4 osoby


- 640 g jahňaciny, najlepšie zo stehna
- tymián
- cesnak
- sójová omáčka
- 240 g karotky
- 160 g zeléru
- 200 g jarnej cibuľky
- 200 g kukuričného múčky
- 400 ml slepačieho vývaru
- soľ
- korenie čierne
- slnečnicový olej
- 60 g masla

Postup: Stehno nakrájajte na steaky. Vtrite do nich tymián, cesnak, sójovú omáčku a nechajte chvíľu marinovať. Umyte zeleninu, zemiaky a zeler, pokrájajte ich na rezance. Aj jarnú cibuľku nakrájajte na rezance o dĺžke 2-3 cm.
Kukuričnú múčku vsypte do vývaru a za stáleho miešania zvarte, kým nezhustne. Táto omáčka sa nazýva polenta.
Zeler a karotku opečte zľahka na masle, osoľte a okoreňte, potom ju chvíľu poduste na vode, ale tak aby zostala tvrdšia. Potom ju odložte nabok.

Jahňacie steaky opečte na oleji z oboch strán pri vysokej teplote do mäkka a servírujte priamo na tanier. Pridajte zeleninu a polentu. servírujte s hranolkami alebo varenými zemiakmi.
 

JAHŇA NA MANDARÍNKACH


- 4 rezne jahňacieho mäsa
- 2 bielky
- 1 lyžica škrobovej múčky
- soľ
- ½ hrnčeka oleja
- 4 mandarínky
- 2 lyžice hrozienok
- ½ hrnčeka červeného vína

Postup: Rezne umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme a pokrájame na tenšie rezance. Potom v mise rozšľaháme bielka, pridáme škrobovú múčku, mäso a soľ. Mandarínky ošúpeme a odblaníme a hrozienka namočíme do teplej vody. Olej rozohrejeme na panvici a následne na nej prudko opečieme mäso. Potom k nemu pridáme napučané, scedené hrozienka a mandarínky. Celú zmes podlejeme vínom a chvíľku podusíme. Podľa potreby potom ešte všetko prihustíme škrobovou múčkou rozpustenou v troche vody. Všetko necháme ešte raz prehriať. Mäso potom podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Pečené koleno

Marinády na grilované mäso

Ďalšie zaujímavé recepty, rady a návody na tému Mäso a ryby

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: lite.in.ua, naskovorodky.ru,kakprosto.ru


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
1.jpg

Falošná perspektíva a rozumné delenie opticky zväčšia vašu záhradu


Snáď jediný prípad, kedy sa oplatí mať v záhrade niečo falošného je vytvorenie falošnej perspektívy . Takto dosiahne vaša záhrada väčšieho dojmu.


 
1.jpg

Najchutnejší recept s húb - hubárov sen


Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Ale ide to aj inak :)


 
obr.jpg

Odstránenie výkvetov z betónového plotu


Plot zo štiepaného betónu imituje vzhľad plotu z neporovnateľne drahšieho štiepaného kameňa.


 
1.jpg

Jedlá sóda ako všestranný pomocník pre pestovateľov


Všetci ju poznáme ako neoceniteľnú prísadu v potravinárstve, no mnohí netušíme, že sóda bikarbóna je našim spojencom aj v záhrade či pri pestovaní rastlín v byte. Ide pritom o pomocníka, ktorý je účinný, ekologický a lacný.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 22.9.2019

meniny má: Móric

podrobný kalendár

27776437

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Móric | Nedeľa 22.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka