banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Jedlá zo špargle

 

1.jpgŠpargľovo-paradajkový šalát
Pre 4 osoby potrebujeme:

- 2 veľké paradajky
- olivový olej
- balzamikový ocot
- 50 g parmezán v celku
- soľ, korenie

Príprava:

1. Špargľu umyť a 10 minút variť. Počas jej varenia nakrájať paradajky odstrániť z nich „mäso“ a zvyšok nakrájať na malé kocky.
2. Uvarenú špargľu nechať vychladnúť. nechať vychladnúť.
3. Parmezán narezať na tenké plátky.
4. Niekoľko pekných šparglí odložiť nabok ako dekoráciu, ostatné nakrájať na tenké krúžky a zmiešať s paradajkami.
5. Trochu olivového oleja a balzamikového octu spracovať do dresingu a dochutiť soľou a korením.
6. Dresingom poliať špargľu s paradajkami a nechať niekoľko minút postáť.
7. Naložiť na tanier, posypať parmezánom a ozdobiť celou špargľou.


 

Jedlá zo šparglePalacinky so špargľou
pre 4 osoby

- 250 g špargle
- petržlen
- krkoška
- 2 žĺtka
- 2 PL vody
- soľ
- korenie
- 2 PL hrubej múky
- 1 ČL sezamových semienok
- 2 bielka
- 1 ČL rastlinného oleja

Špargľu očistiť a povariť. Petržlen a krkošku osprchovať, odtrhnúť listy a posekať ich nadrobno. ( nechať pár kúskov na ozdobenie jedla)

Žĺtka, vodu, koreniny, hrubú múku a sézamové zrnká rozšľahať. Vyšľahať sneh z bielok a opatrne zmiešať s pripravenou zmesou.
Upiecť palacinky, na polky uložiť špargľu, posypať petržlenovou vňaťou a krkoškou. Druhú polovice palaciniek preložiť cez špargľu a ešte raz ozdobiť petržlenovou vňaťou.


Špargľa so šunkou

- 500 g nových zemiakov
- 1 kg špargle
- 10 g masla
- 10 g cukru
- 200 g šunky
- 50 g masla
- soľ, korenie

Postup: Nové zemiaky očistiť kefkou od zeme a variť v šupke na strednej teplote cca. 20 minút. Uvariť špargľu, do varenia pridať soľ, cukor a 10 g masla.
Kus šunky alebo šunkovej rolky nakrájať na hrubšie plátky.
Na panvičke roztopiť maslo. Na tanier poukladať zemiaky a šunku. Na šunku uložiť špargľu a poliať roztopeným maslom.

 

Špargľa s lososom

- 1 kg špargle
- 10 g cukor
- 10 g maslo
- soľ
- 500 g zemiakov
- ¼ mlieko
- 2 PL sladkej smotany
- 5 ČL solamyl

- 1/8 bieleho vína
- soľ, korenie, kôpor
- 2 kôpor
- 20 g masla
- 3 plátky lososa
- 1 ČL citrónovej šťavy
- korenie

Pripravíme a uvaríme špargľu a zemiaky.
V malom hrnci ohrejeme mlieko a smotanu a pridáme solamyl, aby nám zmes zhustla. Pridáme biele víno, korenie a soľ. Nadrobno pokrájanú kôpor pridáme do omáčky až chvíľu pred podávaním jedla.
Na malej panvici roztopíme maslo, plátky lososa potrieme citrónovou šťavou a krátko z oboch strán opečieme. Potom uberiem na teplote, panvicu zakryjeme a necháme plátky lososa 4-5 minút dodusiť. Potom ich osolíme a okoreníme.

 

Losos so špargľou

 

Špargľa s krabmi

- 1 kg zelenej špargli
- 10 g maslo
- 10 g cukor
- 500 g zemiaky
- 50 g pasta z homára
- 1/8 Liter mlieka
- 125 g smotana
- 2 TL solamyl
- soľ, korenie

- 1/2 TL citrónová šťava
- 200 g krabov
- 1 EL citrónová šťava

Uvariť zemiaky a špargľu. Ohriať mlieko a smotanu. Pasta z homára sa rozpustí vo vriacej vode a pridá sa k mlieku so smotanou. Pridáme solamyl. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Do omáčky pridáme kraby a znovu ju ohrejeme.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Šalát z mladých púpavových listov

Šaláty s vôňou dialok

Ďalšie zaujímavé články a recepty na tému Studené jedlá

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: wday.ru, foodspotting.com, susannes-dekoparadies.de

 


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
1.jpg

Falošná perspektíva a rozumné delenie opticky zväčšia vašu záhradu


Snáď jediný prípad, kedy sa oplatí mať v záhrade niečo falošného je vytvorenie falošnej perspektívy . Takto dosiahne vaša záhrada väčšieho dojmu.


 
1.jpg

Najchutnejší recept s húb - hubárov sen


Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Ale ide to aj inak :)


 
obr.jpg

Odstránenie výkvetov z betónového plotu


Plot zo štiepaného betónu imituje vzhľad plotu z neporovnateľne drahšieho štiepaného kameňa.


 
1.jpg

Jedlá sóda ako všestranný pomocník pre pestovateľov


Všetci ju poznáme ako neoceniteľnú prísadu v potravinárstve, no mnohí netušíme, že sóda bikarbóna je našim spojencom aj v záhrade či pri pestovaní rastlín v byte. Ide pritom o pomocníka, ktorý je účinný, ekologický a lacný.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 21.9.2019

meniny má: Matúš

podrobný kalendár

27772506

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Matúš | Sobota 21.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka