Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Koreniny na grilovanie

Koreninové maslo - základný postup
 
Prísady zmiešať s maslom ohriatym na izbovú teplotu. Maslo potom položte na alobal, vyformujte pomocou noža alebo papeka do rolky a zrolujte spolu s alobalom. Nechajte zatuhnúť v chladničke, pred použitím nakrájajte a vykrojte ozdobnou formičkou.


a.jpg

 

Koreninové maslo s horčicou
 
- 200 masla
- 2 ČL horčice
- 1-2 ČL koreninovej zmesi
- 3 PL posekanej zmesi byliniek (estragón, pažítka, petržlenová vňať, tymián)
- 1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- morská soľ
- biele korenie
- 1-2 ČL čerstvej citrónovej šťavy

Koreniny - olej na grilovanieKoreninový olej na grilovanie

- 2 PL rozmarín
- 2 PL estragónu
- 1/2 ČL šalvie
- 1 sušená čilipaprička na jemno nasekaná
- 3 posekané strúčiky cesnaku
- 1 PL práškovej papriky
- 1 ČL kary
- 1/2 l olivového alebo slnečnicového oleja

Bylinky a koreniny naložiť do oleja nechať vylúhovať najlepšie celú noc

Ohnivá koreninová zmes
 
- 2 PL soli
- 1 PL čerstvého korenia
- 1 PL sladkej papriky
- štipka kary
- štipka kajanského korenia
- 1 ČL oregana práškového
- 2 posekané bobkové listy
- štipka tymiánu
- štipka práškového cesnaku

Dobre premiešať a nechať postáť.
 
GRILOVANÉ JEDLÁ

Grilovaná cibuľa
 
- 4 stredne veľké cibule
- čierne korenie mleté
- soľ
- maslo
- sedliacka slanina pokrájaná na kocky

Pripraviť dostatočne veľké kusy alobalu, potrieť ich maslom. Očistené cibule osoliť a uzavrieť do pripraveného alobalu. Grilovať cca. 20 minút. Pred podávaním okoreniť. 

 

Koreniny na grilovanie

 

Plnené paradajky 

- 4 mäsité paradajky
- 50 dkg čerstvého špenátu
- 15 dkg Mozzarelly
- 1 cibuľa stredneveľká
- 2 strúčky cesnaku
- 2 PL slnečnicových jadier
- 1 PL olej
- štipka muškátového orecha
- soľ, čierne korenie mleté

 

Slnečnicové jadrá a posekanú cibuľu usmažiť do zlatista, pridať pretlačený cesnak a nadrobno potrhané listy špenátu a dusiť prikryté 3 minúty. Ochutiť soľou, muškátom, korením. Z každej paradajky odrezať vrch a vydlabať vnútro. Vnútro paradajok a mozarellu nakrájať na malé kocky a pridať do špenátovej masy. Potom paradajky naplniť špenátovou zmesou a obaliť do alobalu. Grilovať 8 minúť pri neustálom otáčaní a slabom teple.

Grilovaná kukurica
 
- 4 šúľky kukurice
- 10 dkg masla
- 1/2 šálky žeruchy
- troška citrónovej šťavy
- soľ, korenie

Kukuričné šúľky grilovať osolené na alobale. Malslo, soľ a korenie spoli vymiešať do peny. Potom do peny pridať žeruchu citrónovú šťavu a kôru. Všetko zmiešať a penu nechať ochladiť. Pri podávaní kukurice na nej nechať rozpustiť lyžičku maslovej peny. Ak chcete znížiť čas grilovania kukurice, predvarte ju domäkka v slanej vode.
 
Koreniny na grilovanieMozarellové ihly

- 25 dkg Mozzarella
- 16 kusov kokteilových paradajok
- 1 viazaničku bazalky
- 2 PL oleja
- soľ
- korenie

Mozarellu rozkrojiť na 2 cm veľké kocky. Na grilovacie ihla potom striedavo napichnúť syr a paradajky. Bazalku nasekať nadrobno, zmiešať s olejom, soľou a korením a nechať asi 10 minút postáť. Nakoniec olejom potrieť ihly s Mozarellou a grilovať na alobale.

Cesnakový chlieb so syrom 

- 1/2 kg francúzskeho bieleho chleba
- 10 dkg strúhaného syra
- 10 dkg masla
- čierne korenie mleté
- 4 strúčky cesnaku
- soľ

Chlieb nakrojiť cca. v 2 cm odskokoch. Dobre vymiešať maslo, soľ, nadrobno pokrájaný cesnak, korenie a zmes potom natrieť do nakrojených častí chleba. Každý druhý zýrez naplniť strúhaným syrom. Potom chlieb zabaliť do alobalu a cca. 10 pri neustálom otáčaní grilovať. Potom alobal odstrániť a ešte niekoľko minút chlieb grilovať, kým nadobudne zlatistú kôrku.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Kleftiko – nebíčko v papuľke z Grécka

Marinády na grilované mäso

Ďalšie zaujímavé články a recepty o mäse a rybách

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: eatsmarter.de, subscribe.ru, korneliaseipel.blogspot.com, dassternenkind.blogspot.com


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Uvarte si žihľavové pivo. Je to jednoduchšie, ako si myslíte


Aj keď je ideálny čas na varenie tohto piva na jar, kedy sa zbierajú mladé výhonky žihľavy, možno ho pripravovať až do jesene. Základom však bude, že sa zbierajú len vrchné časti rastliny, ktoré nie sú staré.


 
obr.jpg

Páči sa vám kamenný krb?


Ak vám vo vašom dome chýba pekný krb a váš zrak sa stále častejšie rozhliada po peknom prírodnom kameni, prezradíme vám, aké výhody a nevýhody vykurovanie kamenným krbom má.


 
obr.jpg

Ako na čistenie umelého potoka


Hneď, ako vypneme vodný systém v potoku a odtok vody z neho, vyčistíme riečisko od kameňov a štrku. Kamene, ktoré vyberieme z potoka, bude potrebné pred ďalším použitím opláchnuť prúdom vody od bahna a nečistôt.


 
obr.jpg

Účinné prírodné lieky na bolesti žalúdka, gastritídu a pálenie záhy


Na gastritídu a pálenie záhy existuje množstvo konvenčných terapií. Väčšina štandardných liekov však spôsobuje nežiaduce vedľajšie účinky, ktoré chorým ľuďom ďalej strpčujú život. Našťastie veľmi dobre dodnes fungujú rady našich babičiek. Vyskúšajte


 

Výborná nátierka

Maslo vymiešajte s horčicou, pridajte soľ a korenie, salámu, cibuľku a ...

dnes je: 18.7.2018

meniny má: Kamila

podrobný kalendár

24295514

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Kamila | Streda 18.7.2018 |
ÚvodÚvodná stránka