banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Koreniny na grilovanie

Koreninové maslo - základný postup
 
Prísady zmiešať s maslom ohriatym na izbovú teplotu. Maslo potom položte na alobal, vyformujte pomocou noža alebo papeka do rolky a zrolujte spolu s alobalom. Nechajte zatuhnúť v chladničke, pred použitím nakrájajte a vykrojte ozdobnou formičkou.


a.jpg

 

Koreninové maslo s horčicou
 
- 200 masla
- 2 ČL horčice
- 1-2 ČL koreninovej zmesi
- 3 PL posekanej zmesi byliniek (estragón, pažítka, petržlenová vňať, tymián)
- 1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- morská soľ
- biele korenie
- 1-2 ČL čerstvej citrónovej šťavy

Koreniny - olej na grilovanieKoreninový olej na grilovanie

- 2 PL rozmarín
- 2 PL estragónu
- 1/2 ČL šalvie
- 1 sušená čilipaprička na jemno nasekaná
- 3 posekané strúčiky cesnaku
- 1 PL práškovej papriky
- 1 ČL kary
- 1/2 l olivového alebo slnečnicového oleja

Bylinky a koreniny naložiť do oleja nechať vylúhovať najlepšie celú noc

Ohnivá koreninová zmes
 
- 2 PL soli
- 1 PL čerstvého korenia
- 1 PL sladkej papriky
- štipka kary
- štipka kajanského korenia
- 1 ČL oregana práškového
- 2 posekané bobkové listy
- štipka tymiánu
- štipka práškového cesnaku

Dobre premiešať a nechať postáť.
 
GRILOVANÉ JEDLÁ

Grilovaná cibuľa
 
- 4 stredne veľké cibule
- čierne korenie mleté
- soľ
- maslo
- sedliacka slanina pokrájaná na kocky

Pripraviť dostatočne veľké kusy alobalu, potrieť ich maslom. Očistené cibule osoliť a uzavrieť do pripraveného alobalu. Grilovať cca. 20 minút. Pred podávaním okoreniť. 

 

Koreniny na grilovanie

 

Plnené paradajky 

- 4 mäsité paradajky
- 50 dkg čerstvého špenátu
- 15 dkg Mozzarelly
- 1 cibuľa stredneveľká
- 2 strúčky cesnaku
- 2 PL slnečnicových jadier
- 1 PL olej
- štipka muškátového orecha
- soľ, čierne korenie mleté

 

Slnečnicové jadrá a posekanú cibuľu usmažiť do zlatista, pridať pretlačený cesnak a nadrobno potrhané listy špenátu a dusiť prikryté 3 minúty. Ochutiť soľou, muškátom, korením. Z každej paradajky odrezať vrch a vydlabať vnútro. Vnútro paradajok a mozarellu nakrájať na malé kocky a pridať do špenátovej masy. Potom paradajky naplniť špenátovou zmesou a obaliť do alobalu. Grilovať 8 minúť pri neustálom otáčaní a slabom teple.

Grilovaná kukurica
 
- 4 šúľky kukurice
- 10 dkg masla
- 1/2 šálky žeruchy
- troška citrónovej šťavy
- soľ, korenie

Kukuričné šúľky grilovať osolené na alobale. Malslo, soľ a korenie spoli vymiešať do peny. Potom do peny pridať žeruchu citrónovú šťavu a kôru. Všetko zmiešať a penu nechať ochladiť. Pri podávaní kukurice na nej nechať rozpustiť lyžičku maslovej peny. Ak chcete znížiť čas grilovania kukurice, predvarte ju domäkka v slanej vode.
 
Koreniny na grilovanieMozarellové ihly

- 25 dkg Mozzarella
- 16 kusov kokteilových paradajok
- 1 viazaničku bazalky
- 2 PL oleja
- soľ
- korenie

Mozarellu rozkrojiť na 2 cm veľké kocky. Na grilovacie ihla potom striedavo napichnúť syr a paradajky. Bazalku nasekať nadrobno, zmiešať s olejom, soľou a korením a nechať asi 10 minút postáť. Nakoniec olejom potrieť ihly s Mozarellou a grilovať na alobale.

Cesnakový chlieb so syrom 

- 1/2 kg francúzskeho bieleho chleba
- 10 dkg strúhaného syra
- 10 dkg masla
- čierne korenie mleté
- 4 strúčky cesnaku
- soľ

Chlieb nakrojiť cca. v 2 cm odskokoch. Dobre vymiešať maslo, soľ, nadrobno pokrájaný cesnak, korenie a zmes potom natrieť do nakrojených častí chleba. Každý druhý zýrez naplniť strúhaným syrom. Potom chlieb zabaliť do alobalu a cca. 10 pri neustálom otáčaní grilovať. Potom alobal odstrániť a ešte niekoľko minút chlieb grilovať, kým nadobudne zlatistú kôrku.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Kleftiko – nebíčko v papuľke z Grécka

Marinády na grilované mäso

Ďalšie zaujímavé články a recepty o mäse a rybách

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: eatsmarter.de, subscribe.ru, korneliaseipel.blogspot.com, dassternenkind.blogspot.com


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
1.jpg

Falošná perspektíva a rozumné delenie opticky zväčšia vašu záhradu


Snáď jediný prípad, kedy sa oplatí mať v záhrade niečo falošného je vytvorenie falošnej perspektívy . Takto dosiahne vaša záhrada väčšieho dojmu.


 
1.jpg

Najchutnejší recept s húb - hubárov sen


Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Ale ide to aj inak :)


 
obr.jpg

Odstránenie výkvetov z betónového plotu


Plot zo štiepaného betónu imituje vzhľad plotu z neporovnateľne drahšieho štiepaného kameňa.


 
1.jpg

Jedlá sóda ako všestranný pomocník pre pestovateľov


Všetci ju poznáme ako neoceniteľnú prísadu v potravinárstve, no mnohí netušíme, že sóda bikarbóna je našim spojencom aj v záhrade či pri pestovaní rastlín v byte. Ide pritom o pomocníka, ktorý je účinný, ekologický a lacný.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 23.9.2019

meniny má: Zdenka

podrobný kalendár

27788143

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Zdenka | Pondelok 23.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka