Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Marinovanie mäsa

 

Marinovanie zjemňuje, upravuje chuť mäsa a podstatne skracuje čas na jeho prípravu. Okrem toho slúži aj na jeho krátkodobú konzerváciu. Marinády sa používajú na príparavu pečeného na kyslo, na dusenie mäsa a na prípravu jedál z bravčového, jahňacie ho a divinového mäsa. 

 

Marinovanie mäsa

 

Marináda pre hovädziu pečeň na kyslo

- 2 stredne veľké cibule
- 1 veľká mrkva
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 8roztlčených zrniek čierneho korenia
- 2 klinčeky
- 1vetvička tymiánu
- 1 malý bobkový list
- 300 ml červeného vínneho octu
- 300 ml červeného vína alebo vody


Mäso naložíme do väčšej misy, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridáme cesnak a všetky ostatné prísady do marinády. Prilejeme ocot a víno alebo vodu- mäso by malo byť takmer prikryté. Misu prikryjeme priehľadnou fóliou a odložíme do chladničky na 24 hodín.

Marináda z červeného vína

- 1/2 l červeného vína
- 1 olúpaná cibuľa
- 1 očistená mrkva (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 6 roztlčených zrniek jalovca
- 1 pretlačený strúčik cesnaku
- 1 vetvička tymiánu alebo rozmarínu
- 1/2 bobkového listu


Marináda z bieleho vína

- 1/2 bieleho vína
- 3 PL vínneho octu
- 1 cibuľa
- 1 mrkva (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 10 roztlčených bobúľ bieleho  korenia
- 1 kúsok tymiánu
- 3 klinčeky
- 1/2 bobkového listu

Bylinková marináda

- 4cl koňaku
- 1/2l bieleho vína
- 50 ml arašidového oleja
- 6 roztlčených zrniek jalovca
- 1 mrkva
- 1 malý zelér (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 1 nasekaný pór
- 1 konárik rozmarínu, majoránu a tymianu
- posekaný tymian
- 1 pretlačený strúčik cesnaku


Tieto marinády sú vhodné aj na steaky z diviny pripravované na grile. Ak ich chcete takto využiť, pridajte namiesto vína len vodu. 

 
Mohlo by vás tiež zaujať:

Pečené koleno

Vianočný kapor so šampiňónmi

Ďalšie zaujímavé články, rady a recepty na tému Mäso

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: sovkusom.ru


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Uvarte si žihľavové pivo. Je to jednoduchšie, ako si myslíte


Aj keď je ideálny čas na varenie tohto piva na jar, kedy sa zbierajú mladé výhonky žihľavy, možno ho pripravovať až do jesene. Základom však bude, že sa zbierajú len vrchné časti rastliny, ktoré nie sú staré.


 
obr.jpg

Páči sa vám kamenný krb?


Ak vám vo vašom dome chýba pekný krb a váš zrak sa stále častejšie rozhliada po peknom prírodnom kameni, prezradíme vám, aké výhody a nevýhody vykurovanie kamenným krbom má.


 
obr.jpg

Ako na čistenie umelého potoka


Hneď, ako vypneme vodný systém v potoku a odtok vody z neho, vyčistíme riečisko od kameňov a štrku. Kamene, ktoré vyberieme z potoka, bude potrebné pred ďalším použitím opláchnuť prúdom vody od bahna a nečistôt.


 
obr.jpg

Účinné prírodné lieky na bolesti žalúdka, gastritídu a pálenie záhy


Na gastritídu a pálenie záhy existuje množstvo konvenčných terapií. Väčšina štandardných liekov však spôsobuje nežiaduce vedľajšie účinky, ktoré chorým ľuďom ďalej strpčujú život. Našťastie veľmi dobre dodnes fungujú rady našich babičiek. Vyskúšajte


 

Kuracie soté variant

Kuracie prsia umyte a pokrájajte na tenké rezance. Pripravené mäso zmi ...

dnes je: 16.7.2018

meniny má: Drahomír

podrobný kalendár

24281687

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Drahomír | Pondelok 16.7.2018 |
ÚvodÚvodná stránka