Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Marinovanie mäsa

 

Marinovanie zjemňuje, upravuje chuť mäsa a podstatne skracuje čas na jeho prípravu. Okrem toho slúži aj na jeho krátkodobú konzerváciu. Marinády sa používajú na príparavu pečeného na kyslo, na dusenie mäsa a na prípravu jedál z bravčového, jahňacie ho a divinového mäsa. 

 

Marinovanie mäsa

 

Marináda pre hovädziu pečeň na kyslo

- 2 stredne veľké cibule
- 1 veľká mrkva
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 8roztlčených zrniek čierneho korenia
- 2 klinčeky
- 1vetvička tymiánu
- 1 malý bobkový list
- 300 ml červeného vínneho octu
- 300 ml červeného vína alebo vody


Mäso naložíme do väčšej misy, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridáme cesnak a všetky ostatné prísady do marinády. Prilejeme ocot a víno alebo vodu- mäso by malo byť takmer prikryté. Misu prikryjeme priehľadnou fóliou a odložíme do chladničky na 24 hodín.

Marináda z červeného vína

- 1/2 l červeného vína
- 1 olúpaná cibuľa
- 1 očistená mrkva (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 6 roztlčených zrniek jalovca
- 1 pretlačený strúčik cesnaku
- 1 vetvička tymiánu alebo rozmarínu
- 1/2 bobkového listu


Marináda z bieleho vína

- 1/2 bieleho vína
- 3 PL vínneho octu
- 1 cibuľa
- 1 mrkva (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 10 roztlčených bobúľ bieleho  korenia
- 1 kúsok tymiánu
- 3 klinčeky
- 1/2 bobkového listu

Bylinková marináda

- 4cl koňaku
- 1/2l bieleho vína
- 50 ml arašidového oleja
- 6 roztlčených zrniek jalovca
- 1 mrkva
- 1 malý zelér (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 1 nasekaný pór
- 1 konárik rozmarínu, majoránu a tymianu
- posekaný tymian
- 1 pretlačený strúčik cesnaku


Tieto marinády sú vhodné aj na steaky z diviny pripravované na grile. Ak ich chcete takto využiť, pridajte namiesto vína len vodu. 

 
Mohlo by vás tiež zaujať:

Pečené koleno

Vianočný kapor so šampiňónmi

Ďalšie zaujímavé články, rady a recepty na tému Mäso

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: sovkusom.ru


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
01.jpg

Domáce hnojivo zo žihľavy


Zelené hnojenie sa stáva čoraz populárnejším medzi ľuďmi, ktorí si chcú dopestovať zdravotne bezpečné plodiny, bez používania chemikálií. Spôsobom, ako dostať do pôdy potrebné živiny, a pritom zachovať nezávadné prostredie pre ostatné rastliny, živ


 
obr.jpg

Porézne a neporézne materiály v stavebníctve


Vo veľmi širokej ponuke výrobcov lepidiel je niekedy ťažké sa orientovať. Pred výberom najvhodnejšieho lepidla je dobré poznať niektoré základné pravidlá, ktoré nám pomôžu.


 
obr.jpg

Ako na čistenie umelého potoka


Hneď, ako vypneme vodný systém v potoku a odtok vody z neho, vyčistíme riečisko od kameňov a štrku. Kamene, ktoré vyberieme z potoka, bude potrebné pred ďalším použitím opláchnuť prúdom vody od bahna a nečistôt.


 
02a.jpg

Ako si vypestovať nádherný živý plot z vŕby + bonus


V dnešnom návode vás naučíme, ako si jednoducho vypestovať imidžový živý plot z vŕbového prútia. Tento je na rozdiel od vysadených kríkov do živých plotov, hotový veľmi rýchlo - okolo menšej záhrady ho dokážeme pri troche šikovnosti vysadiť aj poč


 

Hovädzie mäso s citrónom

Pliecko uvarte a nakrájajte na plátky. Najemno nakrájanú cibuľu speňte ...

dnes je: 23.5.2018

meniny má: Želmíra

podrobný kalendár

23888177

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Želmíra | Streda 23.5.2018 |
ÚvodÚvodná stránka