Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Marinovanie mäsa

 

Marinovanie zjemňuje, upravuje chuť mäsa a podstatne skracuje čas na jeho prípravu. Okrem toho slúži aj na jeho krátkodobú konzerváciu. Marinády sa používajú na príparavu pečeného na kyslo, na dusenie mäsa a na prípravu jedál z bravčového, jahňacie ho a divinového mäsa. 

 

Marinovanie mäsa

 

Marináda pre hovädziu pečeň na kyslo

- 2 stredne veľké cibule
- 1 veľká mrkva
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 8roztlčených zrniek čierneho korenia
- 2 klinčeky
- 1vetvička tymiánu
- 1 malý bobkový list
- 300 ml červeného vínneho octu
- 300 ml červeného vína alebo vody


Mäso naložíme do väčšej misy, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridáme cesnak a všetky ostatné prísady do marinády. Prilejeme ocot a víno alebo vodu- mäso by malo byť takmer prikryté. Misu prikryjeme priehľadnou fóliou a odložíme do chladničky na 24 hodín.

Marináda z červeného vína

- 1/2 l červeného vína
- 1 olúpaná cibuľa
- 1 očistená mrkva (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 6 roztlčených zrniek jalovca
- 1 pretlačený strúčik cesnaku
- 1 vetvička tymiánu alebo rozmarínu
- 1/2 bobkového listu


Marináda z bieleho vína

- 1/2 bieleho vína
- 3 PL vínneho octu
- 1 cibuľa
- 1 mrkva (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 10 roztlčených bobúľ bieleho  korenia
- 1 kúsok tymiánu
- 3 klinčeky
- 1/2 bobkového listu

Bylinková marináda

- 4cl koňaku
- 1/2l bieleho vína
- 50 ml arašidového oleja
- 6 roztlčených zrniek jalovca
- 1 mrkva
- 1 malý zelér (zelenina nakrrájaná na veľké kusy)
- 1 nasekaný pór
- 1 konárik rozmarínu, majoránu a tymianu
- posekaný tymian
- 1 pretlačený strúčik cesnaku


Tieto marinády sú vhodné aj na steaky z diviny pripravované na grile. Ak ich chcete takto využiť, pridajte namiesto vína len vodu. 

 
Mohlo by vás tiež zaujať:

Pečené koleno

Vianočný kapor so šampiňónmi

Ďalšie zaujímavé články, rady a recepty na tému Mäso

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: sovkusom.ru


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

9 tipov na vytvorenie skladovacieho priestoru pod schodmi


V článku 14 prekvapivých nápadov ako netradične využiť priestor pod schodiskom sme vám predstavili nečakané možnosti, pomocou ktorých zmeníte tento priestor na nepoznanie.


 
01.jpg

Ako naučiť malé dieťa čistiť si pravidelne zuby


V diskusiách na internete sa často objavuje názor, že čistiť mliečne zuby nie je až tak veľmi treba - veď i tak vypadnú. Toto je jeden z najväčších omylov rodičov, ktorí utekajú k zubárovi až vtedy, keď sa na mliečnom zúbku zjaví prvý kaz.


 
01.jpg

Vnútorné murovanie“ z drevených klátov


Na stránke portálu Stavebník sme vás zoznámili s výstavbou domov, pri ktorej boli tehly nahradené drevenými klátmi. Dnes sa pozrieme na dizajnovo iný a pritom vo všeobecnosti rovnaký druh takýchto stavieb. Opäť nás zmätie vonkajší pohľad.


 
01.jpg

Tinktúra z klinčekov vám pomôže nielen pri problémoch so žalúdkom


Klinček bol vždy veľmi cenený a je aj dnes. Používame ho pri varení aj v medicíne. Posilňuje srdce, pečeň, žalúdok aj hlavu. Zaháňa nechutenstvo a má mnohé liečivé účinky.


 

Koláč Haam

Múku a vajcia zmiešajte, pridajte maslo a práškový cukor. Prilejte mli ...

dnes je: 21.9.2018

meniny má: Matúš

podrobný kalendár

24840823

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Matúš | Piatok 21.9.2018 |
ÚvodÚvodná stránka