Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Miešané nápoje

 

Miešané nápoje – niekoľko rád a tipov k ich príprave

 

Miešané nápoje1. Na ich prípravu používajte vždy len kvalitné nápoje, potraviny a ostatné ingrediencie.

2. Nádoby na miešanie musia vyť čisté, podobne ako poháre, v ktorých budete nápoje podávať.

3. Teplota všetkých pridaných ingrediencií musí byť rovnaká.

4. Miešané nápoje pripravované s vínom sa len ochladzujú a nepridáva sa do nich ľad. Inak bude víno veľmi riedke a jeho chuť sa naruší.

5. Do miešaných nápojov sa ľad pridáva len tesne pred podávaním, pokiaľ to nevyžaduje ich príprava inak.

6. Do miešaných nápojov sa nepridáva cukor, alebo iba sirupy.

7. Ak do miešaného nápoja pridávate citrusové ovocie s kôrou, musíte ho dôkladne umyť kefkou pod tečúcou vodou.

8. Ak nemáte po ruke nádobu na miešanie vybavenú sitkom, väčšinu nápojov budete musieť precediť ešte pred podávaním cez kvalitné sitko.

Miešané nápoje sa pripravujú niekoľkými spôsobmi:

- v mixéri s nožíkom miešajte nápoje, do ktorých sa pridáva ovocie, zmrzlina, vajcia
- v šľahači miešajte nápoje s ľadom, lebo v mixéri by sa ľad rozsekal
- v šejkri miešajte nápoje s ľadom, cukrovým sirupom, vajcami, mliekom, smotanou a ovocnou šťavou
- v miešacom pohári miešajte riedke a priehľadné nápoje a to dlhou lyžičkou na miešanie nápojov
- v krčahu miešajte väčšie množstvá riedkych nápojov
- v podávacích pohároch miešajte len jednoduché nápoje, ktoré bývajú ozdobené len na povrchu

Hrušková sangria

Vo veľkej mise zmiešajte 2 žlté hrušky nakrájané na kocky, 10 plátkov citróna, sedem dcl ľahkého bieleho vína, pohár sektu a pohár brendy. Takto vyrobenú sangriu potom nalejte to pohárov a do každého dolejte kúsok zázvorového piva. Ozdobte mätou.

Miešané nápojePina Colada

- 6 cl Jamajského rumu
- 1 cl šlahačkovej smotany
- 4 cl kokosového likéru
- 12 cl ananásového džús

Pohár ozdobte plátkom ananás.

Sex on the Beach

- 4 cl vodka Absolut
- 8 cl brusnicovej šťavy
- 2 cl broskyňového likéru
- 8 cl pomarančový džús

Blue Margarita

- 4 cl tequila silver
- 2 cl Curacao blue
- 1 cl Curacao Triple sed
- 2 cm limetová šťava
- soľ
- citrónová šťava na crustu

Mojito  - 6 cl bieleho rumu - šťava z ½ citróna - 1-2 streky angostúry bitter - 1-2 lyžičky cukrového sirupu - sódovka - čerstvá mätaMojito

- 6 cl bieleho rumu
- šťava z ½ citróna
- 1-2 streky angostúry bitter
- 1-2 lyžičky cukrového sirupu
- sódovka
- čerstvá mäta

Margarita

- 4 cl strieborná Tequila
- 2 cl Cointreau
- 2 cl citrónoveho džús

Jahodová Margarita

- 4 cl Tequila
- 2 cl Cointreau
- 2 cl citrónový džús
- 2 cl jahodový sirup
- 10 g cukru
- 6 veľkých jahôd

Všetko zmixovať dohromady a do pohára pri servírovaní pridať 2-3 kocky ľadu.

Blue Lady

- 4 cl Cointreau
- 1 cl Curacao Blue
- 4 cl ananásový džús
- tonik

Heavy Henry

- 2 cl vodka
- 2 cl rum
- 4 cl pomarančový džús
- kúsok sladkej smotany
- trochu citrónovej alebo limetkovej šťavy

Mojito  - 6 cl bieleho rumu - šťava z ½ citróna - 1-2 streky angostúry bitter - 1-2 lyžičky cukrového sirupu - sódovka - čerstvá mätaPineapple daiquiri

- 4 cl bieleho alebo tmavého rumu
- 1 plátok ananásu
- šťava z ½ citróna
- 1 lyžička cukrového sirupu
- ozdobíme kolieskom ananásu

Lazy Sunday - bez alkoholu

- 6 cl ananárovej šťavy
- 6 cl banánovej šťavy
- 6 cl marakujovej šťavy
- trošku citrónovej alebo limetkovej šťavy

Tequila sunrise

- 4cl tequila
- 10 l pomarančová šťava
- 2 cl Grenadíny
- polovička kolieska pomaranča

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Uhorkáda – pripravte si elixír zdravia

Káva – mýty a omyly

Ďalšie zaujímavé recepty na nápoje


© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Foto: about-drinks.ru, chow.com, cocoloco.ee, vidpochivay.com


 
spolocna-1.jpg

Voľné miesto marketingový manažér

Do nášho tímu vo Zvolene hľadáme tvorivého človeka so vzťahom k internetovým technológiám.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
001.jpg

Pestovanie paradajok v zavlažovacích hniezdach


Pestovanie paradajok podomácky je v dnešnej dobe in. Niežeby ich nebol na trhu dostatok, ale „hypermarketové“ akosi prestali chutiť. Tá pravá paradajková chuť sa z nich takto vytráca a čo je horšie, rovnako v nich absentujú aj vitamíny. Preto sa dnes


 
obr.jpg

Akumulácia a tepelná kapacita stavby

Schopnosť stavebnej konštrukcie akumulovať teplo závisí od jej celkovej tepelnej kapacity. Akumulačná schopnosť rastie úmerne so špecifickou hmotnosťou materiálu, čiže teplo lepšie akumulujú stavby s ťažšou (masívnejšou) nosnou a strešnou konštrukciou.


 
variant1b.JPG

Africká záhrada – ako ju vytvoriť vlastnými rukami


Africká záhrada sa často spomína v súvislosti s takzvanými vysokými záhonmi . Aj to je dôvod, prečo je tak populárna. K vysokému záhonu sa nemusíte ohýbať. Vďaka vrstve organického materiálu vytvára teplo a rastlinám sa na ňom mimoriadne darí.


 

Primátorské pirohy

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať
FiiFree.jpg

Unikátna aplikácia na sledovanie spotreby energií

Po takmer dvoch rokoch intenzívneho vývoja a testovania sa spúšťa unikátna webová aplikácia na sledovanie výdavkov na energie. Vymyslela ju skupina nadšencov z Popradu, ktorá sa venuje problematike šetrenia energií už dlhé roky.


 

dnes je: 29.5.2017

meniny má: Vilma

podrobný kalendár

21057424

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vilma | Pondelok 29.5.2017 |
ÚvodÚvodná stránka