Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Nachos na slovenský spôsob

 

IMG_1110.JPGToto tradičné jedlo je ďalším z radu mexických pochúťok, ktoré urobili dieru do sveta. V najjednoduchšej forme sa jedná o kukuričnú tortillu pokrytú rozpusteným syrom.

21. októbra uplynie presne 70 rokov od chvíle, ako do jednej z mnohých mexických reštaurácií prišlo niekoľko manželiek amerických vojakov s požiadavkou na rýchly a chutný pokrm. V tej dobe bol hlavným kuchárom tejto reštaurácie Ignacio „Nacho“ Anaya z mexického Piedras Negras. Keďže v predchádzajúci deň mali zatvorené a zásoby sa mali ešte len doplniť, v kuchyni toho mnoho na varenie nenašiel. Keďže Nacho bol akčný kuchár, rozkrájal tortilly na trojuholníčky, doplnil papričky jalapeňos, posypal strúhaným syrom čedar a voilá – chutné jedlo bolo na svete. A úspešne preniklo v rôznych podobách do celého sveta.

Ingrediencie:

- veľký balík chipsových (trojuholníkových) tortíl
- 200 g kuracie prsia
- Soľ
- Čierne korenie
- Mletú chilli papriku
- 200 g konzerva červenej fazule
- 300 – 400 g nastrúhaného tvrdého syra (ementál, čedar, gouda)
- Olej (môže byť aj olivový)
- ako studenú prílohu môžeme podávať drvený hlávkový šalát, paradajkový šalát, jalapeňos, salsa atď.)


Postup:

Na panvici rozpálime olej a opražíme na malé kúsky nakrájané kuracie prsia. Pridáme soľ, štipku čierneho korenia a trochu mletého chilli. Kto nemá rád pikantné jedlá, môže použiť sladkú mletú papriku. Keď je kuracina mäkká a začne rozvoniavať, pridáme fazuľu z konzervy (bez nálevu) a za stáleho miešania ju necháme ohriať. Na dno misy z varného skla, prípadne na menší pekáč naukladáme vrstvu tortilla chips. Pridáme časť fazuľovo – kuracej zmesi a hojne posypeme strúhaným syrom. Opäť posypeme tortillami a celý proces zopakujeme. Ak nám zostanú ingrediencie, môžeme pridať aj tretiu vrstvu. Vrch opäť posypeme strúhaným syrom. Misu (pekáč) následne vložíme do rúry (200°C) a krátko – 10 minút necháme zapiecť, kým syr navrchu mierne nezhnedne. Podávame teplé so studenou prílohou.



Mohlo by vás tiež zaujať:

Mexický guláš na detviansky spôsob

Uvarte si s nami najzdravšie jedlo na svete

Ďalšie články a recepty na tému Teplé jedlá

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Konštrukcie a stavba zimných záhrad


Hoci by sa dalo predpokladať, že najstarším materiálom používaným na stavbu zimných záhrad, do ktorých sú osadzované sklené steny, je drevo.


 
01.jpg

Má vaša mačka pri cestovaní v aute stres? Pripravte ju na to


S príchodom jari, môžu nastať problémy pri presune napr. na chalupu, pretože mačky znášajú cestovanie o dosť horšie ako psy. Ako zabrániť stresu štvornohého miláčika z pobytu v idúcom aute? Máme niekoľko rád, ktoré fungujú.


 
obr.jpg

Škola numerológie vo Zvolene


Pomocou čísiel je možné si uvedomiť výzvy, ktorým v živote čelíme, porozumieť súvislostiam, odhaľujúcim našu osobnosť a pochopiť seba samého. A tým začať napĺňať svoje poslanie v tomto živote.
Od 23.2. raz mesačne.


 
obr.jpg

Konštrukcie drevostavieb


Pod pojmom drevostavba sa dnes stretávajme s rozdielnymi typmi domov – od zrubov so stenami z masívneho dreva, ktoré čerpajú aj z našich tradícií, až po ľahké konštrukcie so skrytými, pomerne subtílnymi drevenými prvkami, ktoré majú svoje korene v Sp


 
02.jpg

Bobkový list ako ho nepoznáte


Možno to bude znieť prekvapivo, ale odvar z bobkového listu zbystruje pamäť, prehlbuje myslenie a sústredenie a nastoľuje pokojný spánok. To všetko získate z niekoľkých nenápadných lístkov, ktoré ste až doteraz považovali len za korenie.


 

Pečené kurča s jemnou plnkou

Kurča poriadne umyte aj z vnútra, posoľte zo všetkých strán aj vo vnút ...

dnes je: 20.2.2019

meniny má: Lívia

podrobný kalendár

25830565

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Lívia | Streda 20.2.2019 |
ÚvodÚvodná stránka