Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Netradičné fašiangové recepty

 

MRAMOROVANÉ MAFINY

Netradičné fašiangové recepty- 200 g margarínu
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vajcia
- 500 g múky
- 2 bal. prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 balíček vanilkový pudingový prášok
- 5 PL mlieka
- 4 PL minerálky
- 2 PL kakaového prášku
- 50 ml vaječného likéru
- 50 ml Bailey´s – írsky krém
- 100 g čokolády podľa vlastnej chute
- 200 g marcipánovej masy
- 200 g práškového cukru
- 1 ČL citrónovej šťavy
- potravinárska farba

Postup:

Postrúhajte tabličku čokolády.
Zmiešajte margarín, cukor a vanilkový cukor a pridajte vajíčka.
V ďalšej nádobe zmiešajte múku s práškom na pečenie a sódou bikarbónou a prisypte pudingový prášok. Pridajte k margarínu. Nakoniec prilejte mlieko a vodu a všetko spolu dobre vypracujte na cesto.
Vypracované cesto potom rozdeľte na 2 polovice. K jednej primiešajte vajíčkový likér, k druhej pridajte nastrúhanú čokoládu a kakao.
Formu na pečenie mafinov vysteľte papierikmi. Do formičiek najprv nalejte najprv svetlé cesto a potom ich dovrchu doplňte tmavým cestom. Pečte v predohriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minút.

Medzitým si vyrobte prasiatka z marcipánu. Do marcipánu kvapnite niekoľko kvapiek červenej potravinárskej farby, aby zostal ružový a vyformujte prasiatko.
Oči mu vyrobíte z kúska práškového cukru a vody. Čierna farba okolo očí je potravinárska farba nanesená tenučkým štetcom.

Keď sú mafiny upečené a vychadnuté, zmiešajte práškový cukor s kúskom vody a citrónovou šťavou. Pridajte niekoľko kvapiek potravinárskej farby a zmesou potrite mafiny. Potom na ne prilepte marcipánové prasiatka.


LITSCHI BOWLE - bez alkoholu


litchi.jpg- 1 konzerva litschi so šťavou, vykôstkované, olúpané
- 1 fľaša čerešňového džusu
- 1 fľaša citrónovej limonády

Postup:

Litschi aj so šťavou zmiešame s čerešňovým džusom a necháme cez noc zachladiť v chladničke. Pred podávaním prilejeme limonádu.
Litschi sa zaujímavo zafarbia.

 

LITSCHI BOWLE- s alkoholom

- 4 cl Brandy
- 4 cl ríbezľového likéru
- 1 citrón
- cca 20 kúskov Litschi
- 1 fľaša suchého bieleho vína
- 1 fľaša suchého sektu

Postup:

Litschi opatrne obieľte, ide to aj prstami, keď ich správne uchopíte na hornom konci, nepotrebuje nôž. Potom každý kus rozpoľte nožom a odstráňte kôstky.
Potom ovocie naložte do pohára a zalejte s brandy a ríbezľovým likérom. Premiešajte a nechajte približne 2 hodiny postáť v chladničke. Potom pridajte víno a znovu premiešajte. Sekt dolejte len tesne před podávaním. Toto množstvo by malo vystačiť na naplnenie 8 kokteilových pohárov.



EXOTICKÉ KOKOSOVO-TVAROHOVÉ ŠIŠKY

- 250 g múky
- 125 g cukru
- 250 g tvarohu
- 3 vajíčka
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 bal. vanilkového cukru
- 80 g kokosového krému
- fritovací olej

Postup:

Všetko dobre premiešať a spracovať na cesto. Potom treba cesto naberať lyžičkou a dávkovať do fritézy. Fritovať pri 180 °C.
Ak máte chuť, posypte šišky práškovým cukrom alebo poliať teplým vanilkovým krémom.


FRANSKÉ FAŠIANGOVÉ PAMPÚŠIKY z kysnutého cesta

Netradičné fašiangové recepty- 125 ml (1/8 l) mlieka
- 100 g masla alebo margarínu
- 500 g polohrubej múky
- 1 balíček sušeného droždia
- 50 g cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- nastrúhaná citrónová kôra
- 2 stredne veľké vajcia
- 1 žĺtok

Okrem toho
- tuk na pečenie
- práškový cukor


Postup:


V menšom hrnci ohrejte mlieko tak, aby bolo vlažné a rozpustite v ňom maslo alebo margarín.

Múku nasypte do misy a pridajte práškové droždie. Ostatné prísady pridajte do vlažného mlieka s roztopeným maslom a napokon všetko spolu vlejte do misy s múkou a droždím.
Zmes potom vypracujte miesením na cesto, položte na teplé miesto a nechajte kysnúť.

Keď sa vám cesto zdvihne, položte cesto z misy na ľahko vymúčenú pracovnú plochu a ešte raz dobre premieste. Potom z neho vyformujte valec a rozrežte ho na 16 kusov.
Tie ešte raz premieste a sformujte do bochníka. Nechajte znovu chvúľu nakysnúť.

Pripravte si fritézu alebo nádobu s olejom na vyprážanie. Olej by mal byť vyhriaty na 180°C. ( Pri ponorení lyžičky do oleja sa pod ňou musia tvoriť bublinky.)

Každý bochník potom stlačte dlaňou a od stredu z neho vytvarujte kruh o priemere asi 15 cm. Cesto musí byť v strede tenšie a smerom ku okrajom hrubšie. Takto spracované dáme kusy dáme fritovať alebo vyprážať do zlatohneda.
Hotové pampúšky potom poprášte práškovým cukrom.

Tieto pampúšky chutia výborne ak na ne nalejete kúsok chladnúceho vanilkového pudingu alebo jahodovú penu.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Pampúšky

Marcipánové ozdoby na torty

Čítajte aj ďalšie zaujímavé články v sekcii Pečenie

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: chefkoch.de
 


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.JPG

Jarné čistenie jazierka a odzimovenie bazéna


Jar prináša do biotopov nový život a očakáva od vás, že jazierko vo vašej záhrade pripravíte na ďalšiu letnú sezónu.


 
02.JPG

Ako uchovať medvedí cesnak, aby vydržal čo najdlhšie


V čerstvej podobe si ho môžeme vychutnať len približne jeden mesiac v roku. Preto je užitočné poznať rôzne spôsoby, ako si túto zdravú lahôdku uchovať pre použitie aj v iných ročných obdobiach.


 
obr.JPG

Drevo a kameň v kúpeľni na chalupe


Obavy z použitia dreva v kúpeľni snáď už medzi väčšinou chalupárov rozptýlil celý rad publikovaných dobrých skúseností, z ktorých vyplýva, že dreva v kúpeľni sa nemusíte báť. Avšak za dodržania určitých zásad.


 
01.JPG

Jednoduchý domáci balzam na pery


Pokožka pier je veľmi citlivá a treba ju chrániť nielen pred chladom, ale aj slnečnými lúčmi. Preto balzam na pery používate celý rok. Vyrobiť si ho pritom dokážete vlastnými rukami, v domácich podmienkach a celkom ľahko.


 

Bryndzový koláč

Cesto rozdeľte na polovice. Jednu vyvaľkajte a dajte na plech. Z brynd ...

dnes je: 20.3.2019

meniny má: Víťazoslav, Klaudius

podrobný kalendár

25998459

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Víťazoslav, Klaudius | Streda 20.3.2019 |
ÚvodÚvodná stránka