Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Pečené koleno

 

Pečené kolenoTúto pochúťku obľubujú mnohí z nás. Preto sme sa rozhodli zozbierať niekoľko receptov od našich prieteľov a dať ich na stránku. Porovnajte si, ktoré pečené koleno bude pre vás to najlepšie.

 

Pečené koleno č. 1

Koleno sa dáva piecť surové, dobro ho nasolíme – môžeme si pomôcť rýchlosoľou. Necháme zasolené 24 hodín v chladničke a potom zarobíme marinádu - Kotanyi rebierka s medom.
Koleno natrieme marinádou a necháme zase rozležať, stačí od večera do rána. Potom pečieme, podlejeme vodou a potieram ezvyšnou marinádou. Zo začiatku na vyššiu teplotu, v elektrickej trúbe 220 stupňov, potom teplotu znížime. Celkový čas pečenia je 3-4 hodiny, je to výborné tak ako keby ste si dali niekde v reštaurácii koleno grilované.

 

Pečené koleno č.2

Ponúkame vám aj jeden skutočne „ nezdravý“ recept, ale je to veľká pochúťka, hlavne ak robíme nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi chystáme žúrku.
Muži obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru.
 

Čo budeme potrebovať?

1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie

Postup prípavy

Umyté kolená po dĺžke trochu narežeme a dáme do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Potom ich vyberiememe z vody, ale vodu nevylejeme.
Kapustu rovnomerne rozložíme do pekáča a zalejeme asi 1/2 litrom vývaru z mäsa.
Pripravíme si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešame. Zmes rovnomerne roztrieme po kolenách. Nesmieme ju zabudnúť vtrieť aj do zárezov. Mäso položíme na kapustu, zakryjeme druhým pekáčom a dáme piecť na hodinu do rúry. V polovici mäso podlejeme ešte zvyšným vývarom, aby sa dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom.

 

Pečené koleno

 

 

Bravčové koleno č.3

Čo potrebujeme?

Bravčové koleno, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, rasca, lyžička masti, 2 klinčeky

Dobre očistené a umyté koleno dáme do osolenej vody spolu s cesnakom a očistenou cibuľou a uvaríme do polomäkka. Potom koleno vyberieme z vody, kožu narežeme do mriežky tak, aby sa mäso dobre prepieklo, posypeme rascou, trochu osolíme a uložíme do vymasteného pekáča.
Druhú cibuľu pokrájame na kolieska a pridáme ku kolenu. Koleno pokvapkáme rozohriatou masťou, podlejeme horúcou vodou a vložíme do rozohriatej rúry. Najskôr ho pečieme prikryté, neskôr koleno odkryjeme, aby bola koža chrumkavá. Počas pečenie kolena podľa potreby podlievame a potierame vypečenou šťavou, do ktorej rozmiešame potlčené klinčeky.


Bravčové koleno č.4

Toto kolienko bude vykostené a na jeho prípravu budeme potrebovať aj kúsok francúzskej horčice a piva.

Ingrediencie:

bravčové koleno, francúzska horčica, pivo, cesnak, soľ, cibuľa.

Postup práce:
Koleno vykostíme. Z horčice, trošky piva prelisovaného cesnaku a soli pripravíme kašičku. Koleno posolíme, potrieme kašičkou a necháme odležať v chladničke jede deň. Na druhý deň ho zvinieme, previažeme niťou a upečieme na cibuli, ktorú sme pokrájali na kolieska a vyložili s ňou vymastený pekáč.
 

Bravčové koleno č.5

bravčové koleno, grilovacie korenie, olej, soľ, polievkové korenie, cesnak, citrón, čilli papričky, ocot

Kolienko vykostíme. Jemne ho osolíme a potrieme zmesou z grilovacieho korenia a oleja. Takto pripravené koleno necháme stáť 20 minút a dáme ho piecť do trúby. Pečieme ho za občasného prevracania do ružova - približne 70 minút. Po vychladnutí kolienko nakrájame na tenké plátky, ktoré podávame s orientálnou omáčkou, ktorú si pripravíme z polievkového korenia, cesnaku, čili papričiek a citrónovej šťavy.
 

Bravčové kolená č. 6

8 bravčových kolien, korenie, soľ, 2-3PL masti, 2 veľké cibule, 250ml tmavého piva a mäsového vývaru

Kolená umyjeme a dôkladne osušíme, do mäsa votrieme soľ a korenie. Masť rozpustíme v pekáči a kolená na nej postupne zo všetkých strán asi 10 min. opekáme.
Cibuľu rozštvrtíme s pridáme k mäsu, prilejeme pivo a všetko neprikryté pečieme v rúre pri 180°C. podľa potreby podlievame vývarom a kolená často potierame vypečenou šťavou. Pečené kolená chutia teplé aj studené.

 

Bravčové koleno č. 7 (bez soli)

Na prípravu potrebujeme: zadné koleno, 6-7 str. cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, korenie podľa vlastnej fantázie

Z 250ml vody, 2 PL vegety, šťava z 2 citrónov si pripravíme marinádu.

Deň vopred vykostíme koleno, takto nám vznikne plát mäsa aj s kožou, ktoré dáme trocha povariť (nie úplne domäkka). Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme rozotreným cesnakom. Naložíme do marinády, prikryjeme a dáme do chladničky. Občas obrátime. Na druhý deň vložíme do pekáča kožou navrch, pridáme zvyšnú marinádu, posypeme nakrájanou cibuľou a prikryté pečieme asi 40 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. V recepte nie je použitá soľ, ale je možné mäso podľa chuti dosoliť a okoreniť podľa vlastnej fantázie.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Marinovanie mäsa

Zásady správneho marinovania

Ďalšie zaujímavé články, rady a recepty na tému Mäso

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Netradičné kvetináče z detských riflí


Deti rastú ako z vody a nám po nich doma zostáva nepotrebné šatstvo a topánky. Okrem dobročinných úmyslov však môžeme vsadiť na vlastnú zručnosť a vyrobiť z týchto kúskov napríklad veľmi netradičné kvetináče, ktoré svojim dizajnom určite zaujmú. My


 
obr.jpg

Základné typy striech s vegetačnou vrstvou


Medzi rýchlo sa rozvíjajúce trendy v stavebníctve patria strechy s vegetačnou vrstvou, tzv. zelené strechy. Niet sa čomu diviť.


 
a.jpg

Stavba prístrešku na drevo


Najprv si postavíme podstavu. Ako už bolo povedané v hlavnom článku, najvhodnejšie sú staré palety, pretože je to bez práce. V okamihu keď máme hotovú podstavu, ktorá zaistí prístup vzduchu odspodu, je ďalším krokom vybudovanie nosných stĺpikov.


 
obr.jpg

Ako si pripraviť domáce liečivé masti


Výroba domácich mastičiek je celkom jednoduchá. V tomto návode použijeme štvrť kilové balenie vazelíny, ktoré preložíme do hrnčeka. K nemu prisypeme tridsať gramov vybranej sušenej bylinky (samozrejme, ak budeme chcieť pol kila masti, použijeme...


 

Hrnčekový lahodný koláč

Múku, cukor, mlieko, olej a vajce rozmiešajte v miske. Do hladkej hmot ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 19.4.2018

meniny má: Jela

podrobný kalendár

23587533

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Jela | Štvrtok 19.4.2018 |
ÚvodÚvodná stránka