Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Pečené koleno

pečené kolenoTúto pochúťku obľubujú mnohí z nás. Preto sme sa rozhodli zozbierať niekoľko receptov od našich prieteľov a dať ich na stránku. Porovnajte si, ktoré pečené koleno bude pre vás to najlepšie.

 

Pečené koleno č. 1

Koleno sa dáva piecť surové, dobro ho nasolíme – môžeme si pomôcť rýchlosoľou. Necháme zasolené 24 hodín v chladničke a potom zarobíme marinádu - Kotanyi rebierka s medom.
Koleno natrieme marinádou a necháme zase rozležať, stačí od večera do rána. Potom pečieme, podlejeme vodou a potieram ezvyšnou marinádou. Zo začiatku na vyššiu teplotu, v elektrickej trúbe 220 stupňov, potom teplotu znížime. Celkový čas pečenia je 3-4 hodiny, je to výborné tak ako keby ste si dali niekde v reštaurácii koleno grilované.


Pečené koleno č.2

Ponúkame vám aj jeden skutočne „ nezdravý“ recept, ale je to veľká pochúťka, hlavne ak robíme nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi chystáme žúrku.
Muži obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru.
 

Čo budeme potrebovať?

pečené koleno1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie
 

Postup prípavy


Umyté kolená po dĺžke trochu narežeme a dáme do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Potom ich vyberiememe z vody, ale vodu nevylejeme.
Kapustu rovnomerne rozložíme do pekáča a zalejeme asi 1/2 litrom vývaru z mäsa.
Pripravíme si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešame. Zmes rovnomerne roztrieme po kolenách. Nesmieme ju zabudnúť vtrieť aj do zárezov. Mäso položíme na kapustu, zakryjeme druhým pekáčom a dáme piecť na hodinu do rúry. V polovici mäso podlejeme ešte zvyšným vývarom, aby sa dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom.

 

Bravčové koleno č.3
 

Čo potrebujeme?

Bravčové koleno, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, rasca, lyžička masti, 2 klinčeky

Dobre očistené a umyté koleno dáme do osolenej vody spolu s cesnakom a očistenou cibuľou a uvaríme do polomäkka. Potom koleno vyberieme z vody, kožu narežeme do mriežky tak, aby sa mäso dobre prepieklo, posypeme rascou, trochu osolíme a uložíme do vymasteného pekáča.
Druhú cibuľu pokrájame na kolieska a pridáme ku kolenu. Koleno pokvapkáme rozohriatou masťou, podlejeme horúcou vodou a vložíme do rozohriatej rúry. Najskôr ho pečieme prikryté, neskôr koleno odkryjeme, aby bola koža chrumkavá. Počas pečenie kolena podľa potreby podlievame a potierame vypečenou šťavou, do ktorej rozmiešame potlčené klinčeky.



Bravčové koleno č.4

Toto kolienko bude vykostené a na jeho prípravu budeme potrebovať aj kúsok francúzskej horčice a piva.

Ingrediencie:

bravčové koleno, francúzska horčica, pivo, cesnak, soľ, cibuľa.

Postup práce:
Koleno vykostíme. Z horčice, trošky piva prelisovaného cesnaku a soli pripravíme kašičku. Koleno posolíme, potrieme kašičkou a necháme odležať v chladničke jede deň. Na druhý deň ho zvinieme, previažeme niťou a upečieme na cibuli, ktorú sme pokrájali na kolieska a vyložili s ňou vymastený pekáč.
 

Bravčové koleno č.5
 

bravčové koleno, grilovacie korenie, olej, soľ, polievkové korenie, cesnak, citrón, čilli papričky, ocot

Kolienko vykostíme. Jemne ho osolíme a potrieme zmesou z grilovacieho korenia a oleja. Takto pripravené koleno necháme stáť 20 minút a dáme ho piecť do trúby. Pečieme ho za občasného prevracania do ružova - približne 70 minút. Po vychladnutí kolienko nakrájame na tenké plátky, ktoré podávame s orientálnou omáčkou, ktorú si pripravíme z polievkového korenia, cesnaku, čili papričiek a citrónovej šťavy.
 

Bravčové kolená č. 6

8 bravčových kolien, korenie, soľ, 2-3PL masti, 2 veľké cibule, 250ml tmavého piva a mäsového vývaru

Kolená umyjeme a dôkladne osušíme, do mäsa votrieme soľ a korenie. Masť rozpustíme v pekáči a kolená na nej postupne zo všetkých strán asi 10 min. opekáme.
Cibuľu rozštvrtíme s pridáme k mäsu, prilejeme pivo a všetko neprikryté pečieme v rúre pri 180°C. podľa potreby podlievame vývarom a kolená často potierame vypečenou šťavou. Pečené kolená chutia teplé aj studené.

 

Bravčové koleno č. 7 (bez soli)
 

Na prípravu potrebujeme: zadné koleno, 6-7 str. cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, korenie podľa vlastnej fantázie

Z 250ml vody, 2 PL vegety, šťava z 2 citrónov si pripravíme marinádu.

Deň vopred vykostíme koleno, takto nám vznikne plát mäsa aj s kožou, ktoré dáme trocha povariť (nie úplne domäkka). Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme rozotreným cesnakom. Naložíme do marinády, prikryjeme a dáme do chladničky. Občas obrátime. Na druhý deň vložíme do pekáča kožou navrch, pridáme zvyšnú marinádu, posypeme nakrájanou cibuľou a prikryté pečieme asi 40 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. V recepte nie je použitá soľ, ale je možné mäso podľa chuti dosoliť a okoreniť podľa vlastnej fantázie.

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.
V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
kurzy.jpg

Tvorivé kurzy pre radosť

13.mája 2017, Slovenská Ľupča. Naučíme sa spolu tvoriť veci s dušou...


 
OBR.jpg

13 receptov proti pigmentovým škvrnám


Pigmentové škvrny na pokožke sú podľa odborníkov vizitkou vašej starostlivosti o ňu. Nepekné hnedé škvrny sú mimochodom prezývané aj starecké, čo je tak trochu nespravodlivý názov. Síce sa na koži objavujú zvyčajne až po 40—tke...


 
spalier.jpg

Ako si postaviť vinohradnícky špalier vlastnými ru

Je možné vyrobiť konštrukciu pre hrozno tak, aby vám zaručila dvojnásobnú úrodu? Áno. Takzvané špaliere sú medzi vinármi populárne už po mnohé roky.


 
OBR.jpg

Sprievodca preventívnym samovyšetrením prsníkov


Prečo je dôležité sebapozorovanie? Rakovina prsníka sa nemusí prejaviť len hrčkou. Niektoré zmeny môžu byť natoľko nápadné, napríklad krvácanie z bradavky alebo začervenanie kože prsníka ...


 

Chlebová pizza s bylinkami a paradajkami

Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a rozdeľte do 4 foriem na pizzu. S ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať
obr.jpg

Definícia sebestačného domu

Energeticky sebestačné domy sú v Slovenskej republike stále ešte v plienkach, v zahraničí sú ale stále častejšie vyjadrením súčasného trendu energetickej nezávislosti na štáte.


 

dnes je: 29.4.2017

meniny má: Lea

podrobný kalendár

20729609

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Lea | Sobota 29.4.2017 |
ÚvodÚvodná stránka