banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Pečený kapor

 

Pečený kapor Prísady:

- šťava z jedného citróna
- 4 vajcia
- 4 stredne veľké cibule
zväzok estragónu a petržlenovej vňate
- 500 g paradajok
- 40 g prerastanej slaninky pokrájanej na rezance
- 100 g masla
- 5 PL oleja
- soľ
- cukor
- korenie biele

 

Príprava:

Umytého očisteného kapra osušiť utierkou. Zvnútra potrieť citrónovou šťavou, nechať 15 minút odstáť. Umyť byliny a posekať nadrobno. Paradajky a cibuľu nakrájať na krúžky, 2 cibule na malé kocky. Vajcia pomiešať s 3-4 PL listov estragónu a 4 PL petržlenovej vňate, pridať soľ a korenie.

Cibuľu nakrájanú na kocky usmažiť do zlatista na cca 30 g mala. Pridať byliny a odstaviť z platne. Na plech dať olej a 50 g masla, rúru predohriať na 250°C. Kapra na oboch stranách narezať šikmo cca 5 cm hlbokým rezom, potom ho nasoliť a nakoreniť, do brušnej dutiny vložiť byliny s vajíčkami a cibuľou.

Kapra položiť na pekáč a striedavo naň uložiť na neho rezance slaninky a kúsky masla. Cibuľu, paradajky, petržlen a estragón poukladať okolo kapra, zeleninu jemne nasoliť. 2 PL citrónovej šťavy a 1 ČL cukru premiešať v 1 ½ šálke horúcej vody a pridať na na pekáč. Piecť pri 200 °C cca 25-30 minút.

Kapra môžete podávať s varenými zemiakmi, ak treba, výpek môžete trošku dochutiť a podávať spolu s rybou. Ozdobíme krúžkami citrónu.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Vianočný kapor so šampiňónmi

Kapor v pivovom cestíčku

Ďalšie recepty na tému Mäso a ryby

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Foto: lady.mail.ru


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
1.jpg

Falošná perspektíva a rozumné delenie opticky zväčšia vašu záhradu


Snáď jediný prípad, kedy sa oplatí mať v záhrade niečo falošného je vytvorenie falošnej perspektívy . Takto dosiahne vaša záhrada väčšieho dojmu.


 
1.jpg

Najchutnejší recept s húb - hubárov sen


Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Ale ide to aj inak :)


 
obr.jpg

Odstránenie výkvetov z betónového plotu


Plot zo štiepaného betónu imituje vzhľad plotu z neporovnateľne drahšieho štiepaného kameňa.


 
1.jpg

Jedlá sóda ako všestranný pomocník pre pestovateľov


Všetci ju poznáme ako neoceniteľnú prísadu v potravinárstve, no mnohí netušíme, že sóda bikarbóna je našim spojencom aj v záhrade či pri pestovaní rastlín v byte. Ide pritom o pomocníka, ktorý je účinný, ekologický a lacný.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 22.9.2019

meniny má: Móric

podrobný kalendár

27776189

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Móric | Nedeľa 22.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka