Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Piškótová srdiečková torta

Na 1 srdiečkovú tortu potrebujeme:


- 4 vajíčka
- 4-5 PL teplej vody
- 150 g cukru
- 2 balíky vanilkového cukru
- 150 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva


Plnka:


- 250 gramov lesných plodov, v zime môžeme použiť aj mrazené
- 100 ml šľahačky
- 3-4 PL cukru
- 1 balíček stužovača šľahačky
- čokoládová poleva

 

piškótová torta


Príprava:

 

Žĺtka vyšľahať s vodou do spenenia a pomaly k nim prisýpať 2/3 cukru. Pridať vanilkový cukor a šľahať až pokiaľ nebude masa krémová. Zo 4 bielok vyšľahať tuhý sneh, ktorý potom pridáme ku vypracovaným žĺtkam. Zmiešajte múku a prášok do pečiva a preosejte. Potom opatrne pridajte k ostatnej mase.
Srdiečkovú formu potrite zľahka tukom a vysypte jemnou strúhankou. Potom do nej vylejte pripravené cesto. Vložte na 15-20 minút do rúry predohriatej na cca 200°C. Rúru počas pečenia otvárajte čím najmenej, aby vám cesto nepadlo.

 

K rozmrazeným lesným plodom pridajte cukor, premiešajte a v malom hrnci povarte, pokiaľ plody mierne nezmäknú. Masu rozmixujte a nakoniec ešte pretlačte cez sito, aby ste sa zbavili drobných zrniečok. Nechajte vychladnúť.

 

Upečený vychladnutý korpus prekrojte ostrým nožom rovnobežne po celej šírke, aby vám vznikli dve rovnako hrubé vrstvy.

 

Šľahačku vymiešajte aj so stužovačom, aby zostala dobre stuhnutá, pridajte cukor. Potom zmiešajte s lesnými plodmi.

 

Spodnú polku korpusu natrite hrubšie plnkou s lesnými plodmi, potom položte ďalšiu polku korpusu. Znovu natrite, tento krát len tenšou vrstvou plnky.
Ozdobte čokoládovou polevou.

 

Prečítajte si ďalšie zaujímavosti v článkoch v sekcii Ostatné jedlá a nápoje
 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.

V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
citroen prievidza.jpg

Najmodernejší auto showroom nájdete v Prievidzi


Či už ide o budovy, podniky, alebo showroomy, zvykli sme si, že tie s prívlastkom „naj“ objavíme hlavne v Bratislave. Aj preto je príjemným prekvapením, že najmodernejší automobilový showroom budeme môcť navštíviť v Prievidzi.


 
01.jpeg

Ako uvariť vynikajúci džem zo žltého melónu


Žltý (alebo ak chcete cukrový) melón je sám o sebe veľmi zdravá plodina. Cukrové melóny pomáhajú rozpúšťať kyslé soli a bránia tak vytváraniu ľadvinových a žlčových kameňov.


 
obr.jpg

Murované kuchyne sa páčia stále viac


Z južnej Európy preniká do našich kuchýň závan nového štýlu, ktorý si rýchlo nachádza svojich prívržencov aj medzi slovenskými gazdinkami.


 
TIP.JPG

Princíp a inštalácia svetlovodu


Rozsvecovať aj vo dne v priestoroch bez okien je nepohodlné a drahé. Možným riešením takejto situácie je zabudovanie svetlovodu. Počiatočná investícia sa po nejakej dobe vráti, zvýšený komfort bývania sa však prejaví okamžite.


 
02.jpg

Ako si pripraviť kvalitný kompost z listov stromov


Jeseň v záhrade znamená pre mnohých okrem iného úmorné hrabanie lístia, ktoré v sade opadlo zo stromov a následnú otázku – kam s ním? Vyhodiť alebo spáliť? Verte tomu, že obidvoje by bola naozaj veľká škoda.


 

Primátorské pirohy

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 22.10.2017

meniny má: Sergej

podrobný kalendár

22261568

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Sergej | Nedeľa 22.10.2017 |
ÚvodÚvodná stránka