Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Recepty na domáci chlieb

 

Na našom trhu existuje niekoľko základných druhov chleba, ktoré sú pomenované podľa druhu a obsahu mlynských výrobkov.

O chlebe Ražný chlieb obsahuje minimálne 70 hmotnostných percent mlynských výrobkov z raže z celkovej hmotnosti použitých mlynských výrobkov.

Pšenično-ražný chlieb obsahuje najmenej 50 hmotnostných percent mlynských výrobkov zo pšenice a 10 hmotnostných percent mlynských výrobkov z raže z celkovej hmotnosti použitých mlynských výrobkov.

U ražno-pšeničného chleba je pomer mlynských výrobkov z raže a pšenice obrátený.

Pšeničný chlieb obsahuje najmenej 70 hmotnostných percent mlynských výrobkov zo pšenice z celkovej hmotnosti mlynských výrobkov.

Zemiakový chlieb obsahuje minimálne 10 hmotnostných percent zemiakov vo forme sušiny alebo 15 hmotnostných percent varených zemiakov z celkovej hmotnosti mlynských výrobkov.

Celozrnný chlieb obsahuje minimálne 70 hmotnostných percent celozrnných mlynských výrobkov z celkovej hmotnosti mlynských výrobkov.

Grahamový chlieb obsahuje 30 hmotnostných percent grahamovej múky.

Viaczrnný chlieb obsahuje najmenej 10 hmotnostných percent minimálne 2 druhov mlynských výrobkov iných ako zo pšenice a raže.

 

Recept na chutný domáci chlieb:


Na jeho prípravu budete potrebovať 750 g celozrnnej a trochu hladnej múky, 30 g masla, 1 PL cukru, 2 ČL soľ, 7 g sušených kvasníc, približne 450 ml vlažnej vody, slnečnicový olej, mlieko, drvené zrno alebo sezamové a slnečnicové semienka.

Zmiešajte múku a soľ, pridajte ku nej zmäknuté maslo, cukor a kvasnice. Do stredu pridajte vodu a cesto vypracujte do hladka. Potom z neho vyformujte guľu a vložte od olejom vymazanej misy. Zakryte fóliou potretou olejom a nechajte aspoň hodinu kysnúť. Po vykysnutí cesto spracujte na pomúčenej pracovnej doske a rozdeľte na 8 dielov, z ktorých následne vypracujte bochníky. Bochníky potom poukladajte do guľatej formy (napr. tortovej). Potrite mliekom, posypte drveným zrnom, slnečnicovými ale sezamovými semienkami.
Upečte do zlatista.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Zapečený chlieb so syrom

Orieškový chlieb

Ďalšie recepty, rady a návody na tému Chlieb a pečivo

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk, alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.
V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: ru.zemmrate.com
 


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Netradičné kvetináče z detských riflí


Deti rastú ako z vody a nám po nich doma zostáva nepotrebné šatstvo a topánky. Okrem dobročinných úmyslov však môžeme vsadiť na vlastnú zručnosť a vyrobiť z týchto kúskov napríklad veľmi netradičné kvetináče, ktoré svojim dizajnom určite zaujmú. My


 
obr.jpg

Základné typy striech s vegetačnou vrstvou


Medzi rýchlo sa rozvíjajúce trendy v stavebníctve patria strechy s vegetačnou vrstvou, tzv. zelené strechy. Niet sa čomu diviť.


 
a.jpg

Stavba prístrešku na drevo


Najprv si postavíme podstavu. Ako už bolo povedané v hlavnom článku, najvhodnejšie sú staré palety, pretože je to bez práce. V okamihu keď máme hotovú podstavu, ktorá zaistí prístup vzduchu odspodu, je ďalším krokom vybudovanie nosných stĺpikov.


 
obr.jpg

Ako si pripraviť domáce liečivé masti


Výroba domácich mastičiek je celkom jednoduchá. V tomto návode použijeme štvrť kilové balenie vazelíny, ktoré preložíme do hrnčeka. K nemu prisypeme tridsať gramov vybranej sušenej bylinky (samozrejme, ak budeme chcieť pol kila masti, použijeme...


 

Hrnčekový lahodný koláč

Múku, cukor, mlieko, olej a vajce rozmiešajte v miske. Do hladkej hmot ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 19.4.2018

meniny má: Jela

podrobný kalendár

23587323

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Jela | Štvrtok 19.4.2018 |
ÚvodÚvodná stránka