Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Rýchle letné jedlá

Rýchle letné jedláMango s mozzarellou


- 1 dobre zrelé mango
čili paprička očistená od jadier
- 1 PL hnedého cukru
- 1 ČL nastrúhanej kôry z limetky
- 3 ks Mozzerella
- 1 viazanička mladej cibuľkovej vňate
- čerstvý koriander
- petržlen
- 50 g orieškov Macadamia alebo burské oriešky nasekané
- 2 limetky – vytlačená šťva
- 1 PL olivový olej

 

Mango očistite, rozkrojte, vyberte jadro a nakrájajte na krúžky. Mozzarellu nechajte odkvapkať na site a tiež pokrájajte na krúžky. Mango a mozzerellu striedavo uložte na tanierik. Jednu-dve cibuľkové vňate (bez samotnej cibule) nakrájajte na jemné krúžky a potom nasekajte na jemno.


Z jednej limetky potom nastrúhajte kôru a v miske zmiešajte s posekanou cibuľovou vňaťou. Vytlačte šťavu z limetiek, zmiešajte s cukrom a pridajte k cibuľke. Z chili papričky odstráňte jadierka a nasekajte ju na jemné kocky. Podobne nasekajte aj koriandrovú vňať.

 

Všetko potom zmiešajte s olivovým olejom a cukor nechajte rozpustiť. Hotovou zálievkou potom zalejte kúsky manga a mozzarelly poukladané na tanieri. Tanier potom posypte posekanými orechmi.

 

 

Rýchle letné jedláPlnená bageta s morčacími prsiami


- 1 bageta
- 250 g údených morčacích pŕs alebo údené mäso zo stehien
- 1 jablko
- 200 g syru Lučina alebo iného termizovaného smotanového syra
- soľ, korenie, bylinky podľa chute


Bagetu prekrojte na polovicu po jej dĺžke a vydlabte z nej stred. Morčacie prsia a ošúpané jablko nakrájajte na malinké kocky.

 

Syr Lučina zmiešajte z bylinkami a pridajte na kocky pokrájané mäso s jablkom. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chute a pridajte vydlabané vnútro bagety. Všetko spolu premiešajte a naplňte pripravené polky bagety. Tie potom položte znovu na seba a obaľte fóliou. Položte približne na 3 hodiny do chladničky.
Podávajte so šalátom

 

 

Paprika plnená kuracím mäsom

 

- 1 paprika červená alebo zelená
- 125 g kuracieho mäsa
- ½ zeléru nasekaného na kocky

- 1 cibuľka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL petržlen
- 2 PL cottage cheese
- oregano
- soľ a korenie
- 100 ml bieleho vína
- masový vývar ochutený sójovou omáčkou
- olivový olej
- nastrúhaný tvrdý syr
- sladká paprika

 

 

Rýchle letné jedlá


Kuracie mäso a cibuľu nakrájať na drobné kocky, pridať pretlačený cesnak, nasekaný zeler a všetko spolu opiecť niekoľko minút na kúsku oleja. Potom podľa potreby osoliť a okoreniť.

 

Zmes nechajte mierne vychladnúť, potom do nej vmiešajte petržlen a cottage cheese, pridajte sladkú papriku a znovu podľa potreby dochuťte soľou.


Červenú alebo zelenú papriku prepoľte a vyberte z nej jaderník. Obe polky potom naplňte pripravenou zmesou a položte do pekáča s málo olejom. Zmiešajte víno s troškou vývaru z mäsa a papriku ním polejte. Pečte pri 200 °C približne 35-40 minút, kým sa na paprike nevytvorí jemná kôra.
Paprika chutí výborne z čerstvou bagetou a zeleným šalátom.

 

 

Špagety s tuniakom

 

- 250 g špagiet
- 350 g kokteilových paradajok
- 250 g syru smotanového nátierkového syru s bylinkami
- 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 cibuľa
- 2 strúčky cesnaku
- 2 ČL oleja
- trochu mlieka, bylinky, soľ a korenie

Špagety uvarte v slanej vode a medzitým si nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Kokteilové paradajky umyte a pokrájajte na štvrťky.

 

Rýchle letné jedlá


V panvici s vyšším okrajom ohrejte olej a osmažte cibuľku s cesnakom. Pridajte syr a kúsok mlieka a vymiešajte dohladka. Z tuniaka zlejte šťavu, mierne ho porozoberajte na menšie kúsky a pridajte ho na panvicu spolu s paradajkami. Omáčku potom dochuťte soľou a korením. Všetko dobre premiešajte a zoberte z platne.


Zlejte špagety, polejte ich omáčkou a posypte bylinkami podľa vlastnej chute.

 


Provensálske kurča


- 6 kúskov kuracích pŕs aj s kosťami a kožou
- 2 cibule
- 5 strúčkov cesnaku
- 500 g kokteilových paradajok
- 1 zväzok tymiánu
- 2 vetvičky rozmarínu
- 200 g olív
- 3 limetky
- soľ , korenie, chili korenie
- 8 PL olivového oleja


Do panvice alebo formy na pečenie dajte 4 PL olivového oleja a poukladajte na ňu kuracie prsia. Namarinujte ich v šťave z limetiek, pričom jednu z nich nevytlačte, ale pokrájajte na krúžky aj s kôrou a položte ich na mäso. na krúžky nakrájanými limetkami, soľou a korením.

 

Rýchle letné jedlá


Nechajte približne polhodinky postáť v chladničke a potom na mäso poukladajte ostatné prísady, pokvapkajte zvyšným olivovým olejom, ešte raz jedlo mierne dosoľte a posypte chili paprikou.


Vyhrejte rúru na horúco a vložte do nej mäso približne na 20 min. Potom uberte teplotu približne na 100 °C a mäso nechajte asi hodinu dusiť. Koža bude chrumkavá ale prsia zostanú šťavnaté a mäkké.
Podáva sa s chlebom a miešaným šalátom.

 

Foto: chefkoch.de,

 

Prečítajte si ďalšie zaujímavosti v článkoch v sekcii Ostatné jedlá a nápoje

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.

V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
OBR.jpg

Strach je pocit, ktorý nemá žiadnu hodnotu


Keď dušička začne trpieť, orgány jeden za druhým začínajú vypovedávať službu alebo aspoň zhoršujú svojou aktivitu. Žlčník a pečeň sú tzv. lapačmi všetkých našich zážitkových problémov. Trápi vás niečo?


 
obr.jpg

Záhrada v japonskom štýle – ako ju nepokaziť?


Upraviť si záhradu podľa východoázijských vzorov nie je problém, ak máme cit pre miniaturizáciu, duchovnosť, poriadok a harmóniu. Samozrejme, musíme tiež počítať s vyššími finančnými nákladmi, ako je tomu pri úprave bežnej záhrady.


 
eko.jpg

Podlahy v štýle eko


Pri sledovaní aktuálnych podlahových trendov sa slovíčko „eko“ zjavuje čoraz častejšie. V popredí sa jednoznačne držia prírodné materiály, reprezentované drevom, linoleom, ale aj ďalšími inovovanými produktmi na prírodnej báze.


 
01.jpg

Domáci žihľavový med


Med zmiešaný so šťavou zo žihľavy je skvelý pre detoxikáciu, čistí krv, pomáha pri chudokrvnosti a posilňuje imunitu. Je celkom rýchlo hotový a je vhodnou alternatívou pre tých, ktorí sa vyhýbajú cukru a nemôžu užívať sirupy.


 

Plnené papriky a paradajky

Ryžu uvarte a po čiastočnom vychladnutí premiešajte s nadrobno nakrája ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 24.7.2017

meniny má: Vladimír

podrobný kalendár

21602297

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vladimír | Pondelok 24.7.2017 |
ÚvodÚvodná stránka