banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Šaláty s vôňou dialok

 

Šaláty s vôňou dialokVšetky šaláty sú popísané ako porcia pre jednu osobu

Grécky sedliacky šalát

Potrebujeme:

- ½ šalátovej uhorky
- 1 zelená paprika
- 2 paradajky
- 1 malá cibuľa
- 75 g syr (najlepšie ovčí)
- 2 PL vinného octu
- ½ ČL soli
- 2 PL olivového oleja
- 5 čiernych olív
- 1 ČL oregana
- čierne korenie mleté

Zeleninu umyjeme, uhorku a paradajky pokrájame na kocky, papriku na rezance. Cibuľu očistíme, pokrájame na tenké kolieska. Potom do jednej misky pomiešame všetku zeleninu, ovčí syr nakrájame na väčšie kocky a pridáme aj s olivami do misky. Ocot, olivový olej, korenie a soľ pomiešať, ochutiť oreganom a zaliať na šalát. Nechať hodinu postáť.

Rukolový šalát s balzamikovým octom

Potrebujeme:

- 1 jednu hrsť rukoly
- 20 g strúhaného parmezánu
- 2 paradajky
- 2 PL medu
- 5 PL balzamikového octu
- 2 PL píniových orieškov
- 1 PL olivového oleja

Rukolu dobre vyumývať a očistiť. Umyť paradajky, nakrájať na kocky, a pridať aj s parmezánom k rukole. Med zmiešať s balzamikovým octom a pridať k šalátu. Na panvici opražte na olivovom oleji píniové oriešky a potom posypte po šaláte.


Paradajky s mozarellou

Prísady:

- 2 paradajky
- 1 hrudka mozzarella (125 g)
- 2 PL balzamikový ocot
- 2 PL olivový olej
- korenie, soľ
- čerstvá bazalka

Paradajky umyť, očistiť, nakrájať na krúžky. Mozzarellu pokrájať na krúžky a poukladať na tanier striedavo s krúžkami paradajky. Posoliť, pokoreniť a ozdobiť bazalkou, pokvapkať balzamikovým octom a olivovým olejom.
Chutí vynikajúco s ciabattou alebo bagetou.

 

1.jpg

Baklazánový šalát z Kréty

Prísady:

- 1 stredne veľký baklažán
- 1 cibuľa
- 1 PL vlašských orechov
- 1 cesnakový struk
- 1 ČL horčice
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL octu
- korenie, soľ
- čerstvý petržlen

Baklažány umyť, na viacerých miestach prepichnúť vidličkou, zabaliť do fólie a piecť v el. rúre pri 175°C asi 30 minút. Upečené baklažány nakrájať na kocky, posoliť a pokoreniť. Zmiešať olivový olej, horčicu a ocot a zálevkou zaliať baklažány. Cibuľu a cesnak nakrájať na malé kocky, orechy nasekať nadrobno a pridať k baklažánom. Šalát by mal odstáť minimálne 2 hodiny, potom ho treba dochutiť ešte soľou a dokoreniť podľa potreby. Pridajte petržlenovú vňať.

Toskánsky šalát

- 1 malá hlávka šalátu
- 2 paradajky
- ½ žltej alebo červenej papriky
- 1 - 2 jarnej cibuľky
- 1 cesnakový struk
- 2 PL olivového oleja
- 1 celozrnný toast
- 1 PL balzamikového octu
- trochu horčice
- čerstvá bazalka
- korenie, soľ

Šalát umyť, očistiť a potrhať na menšie kúsky. Zeleninu umyť a pokrájať na malé kúsky. Všetko pokrájať do malej misky. Cesnak nakrájať nadrobno a roztrieť v olivovom oleji. Celozrnný toast pokrájať na kocky a pomiešať s olivovým olejom s cesnakom. Potom opražiť na rozpálenej panvici.
1 PL olivového oleja, horčicu a bazalku zmiešať, dochutiť soľou a korením. Pridať ku šalátu a posypať opraženými kockami toustu.

Paradajkovo-avokádový šalát

- 2 paradajky
- 1 malé zrelé avokádo
- ½ cesnakového struku
- 1-2 PL olivového oleja
- šťava z polky citróna
- soľ, korenie
- niekoľko lístkov bazalky

Paradajky umyť, avokádo olúpať a všetko pokrájať na plátky. Očistiť cesnak a nakrájať na jemno. Pridať k nemu olivový olej a citrónovú šťavu, dochutiť korením a soľou. Paradajky a avokádo striedavo poukladať na tanier a potom poliať zálevkou z oleja a cesnaku. Ozdobiť čerstvou bazalkou.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Jedlá zo špargle

Šalát z mladých púpavových listov

Ďalšie zaujímavé články, rady a nápady na tému Studené jedlá

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: vidaefectiva.com.ve, ruhrnachrichten.de

 


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
FSE_ banner INSTAGRAM_1080x1080px.jpg

FASHION SUMMER EVENT S BORISOM HANEČKOM


19. september 2019, ROYAL PALACE *****
Turčianske Teplice


 
obr.JPG

Psychosomatické zóny a ich vplyv na nás


Máte v niektorých miestnostiach pocit strachu či tiesne?


 
04.JPG

Skvelý nápad na rýchle rozmnoženie jahôd


Nezriedka si pri ochutnávaní čerstvých jahôd na tržnici či u známych povieme, že by nebolo od veci dopestovať si presne takéto isté doma. Verte tomu, že sa to dá aj bez materskej rastliny. Ako? Ukážeme vám!


 
obr.JPG

Smrdí vám práčka, umývačka?


Zbavte sa mastnoty, vodného kameňa aj zápachu, prečítajte si týchto 5 rád!


 
obr.jpg

Liečivé schopnosti mačiek


Mnohí ich považujú za tvrdohlavé stvorenia, ktoré majú radi svojich pánov len v súvislosti s jedlom. Skúsení ľudia však vedia, že napriek svojskej povahe disponujú mačky liečiteľskými schopnosťami. A my sme sa im pozreli "na zúbky".


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Koláč Haam

Múku a vajcia zmiešajte, pridajte maslo a práškový cukor. Prilejte mli ...

dnes je: 24.8.2019

meniny má: Bartolomej

podrobný kalendár

27463528

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Bartolomej | Sobota 24.8.2019 |
ÚvodÚvodná stránka