Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Syrová roláda

 

Syrová roláda- 500 g tvrdý syr typu Eidam
- 200 g údený syr
- 300 g mäkkej šunky
- 2 ks tavený syr v črievku
- 2 vajcia
- 1PL sterilizovanej kapie
- 2PL majolenky

 

 

Plnku si môžete vyrobiť podľa vašej chuti. My sme použili v tomto recepte vajíčkovo syrovú s kapiou a majonézou. Vynikajúca je napr. z nivy. Môžete experimentovať a hľadať „tú svoju“.

Postup:

Eidam nastrúhate na hrubom strúhadle do misy.

 

Syrová roláda

 

Tú vložíte do mikrovlnnej rúry a tavíte syr tak, že ho po cca 40 sekundách vyberiete a premiešate. Toto opakujete cca 4x v závislosti od výkonu mikrovlnnej rúry. Takto vám vznikne hustá masa roztaveného syra, ktorú vyklopíme na vymastený alobal a rozvaľkáme do obdĺžnika hrúbky cca 1,5 mm.

 

r2.jpg

 

Obdĺžnik prekrojíme nožom na dve rovnaké časti. Na rozvaľkaný syrový plát ukladáme šunku a rovnomerne roztierame plnku.


Syrová roláda

 

Plnku si zhotovíme tak, že najemno postrúhame údený syr, v mixéri rozmixujeme 2 vajcia uvarené na tvrdo, majolenku a kapiu.

 

Syrová roláda

 

Túto zmes zmiešame s tavenými syrmi z črievok a primerane posolíme.

 

Syrová roláda

 

Keď máme plnku roztretú, zrolujeme 2 rolády a necháme stáť 12 – 24 hodín v chladničke. Potom krájame a podávame ako predjedlo.


Syrová roláda

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Šaláty s vôňou dialok

Vynikajúci majonézový šalát z čerstvých lesných húb

Ďalšie zaujímavé články, rady a nápady na tému Studené jedlá

 

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Autor: i.n.


 
obr.jpg

5 vecí, na ktoré by ste nemali zabudnúť pri výbere práčky


Viete, že prvá práčka bola zostrojená už v roku 1767? Je to tak. Dnes natrafíte v obchodoch na veľké množstvo práčok s najrozmanitejšími funkciami od tých najznámejších až po úplne neznáme značky. Ako sa v nich orientovať?


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Voľba tmelu pri pokládke dlažby


Veľmi podstatnou pri pokládke nového materiálu je voľba správneho lepiaceho tmelu. Je nutné ho vyberať podľa druhu dlažby (sintrovaná, nasiakavá), prostredia (terasa, podlahové vykurovanie) a podkladu (betón, drevotrieska).


 
01.jpg

Výsadba ozimného cesnaku


Cesta ku kvalitnej a bohatej úrode ozimného cesnaku je jednoduchšia, ako si myslíte. Dôležitá je dôkladná príprava pestovateľskej plochy aj správna technika výsadby. Ukážeme vám, ako na to.


 
obr.jpg

Opracovanie tvaru kameňa pri stavbe kamenných domov


Pre hrubšie opracovanie niekoľkých pieskovcových blokov si vystačíte so širokým sekáčom. Kamene sa opracovávajú tiež vŕtacím kladivom s rôznymi nadstavcami.


 
03.jpg

Ako uchovať ovocie v pivnici až do jari, alebo zásady skladovania


Ak jablká alebo hrušky dobre uskladníme, zefektívnime tak vlastne zber: len málo trhaného ovocia príde navnivoč. Z tohto pohľadu sa teda oplatí dodržiavať určité zásady.


 

Koláč Haam

Múku a vajcia zmiešajte, pridajte maslo a práškový cukor. Prilejte mli ...

dnes je: 20.10.2018

meniny má: Vendelín

podrobný kalendár

25052894

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vendelín | Sobota 20.10.2018 |
ÚvodÚvodná stránka