Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Turecký chlieb

 
Prísady:

- 1000 g pšeničnej polohrubej múky
- 2 ČL soli
- 600 ml vlažnej vody
- 1 vajce
- 2 PL olivového oleja
- 1 kocka droždia
- 2 dcl vlažného mlieka
- ½ ČL cukru
------------------
- 1 ČL razce
- 2 ČL sézamových semienok
 
 
Turecký chlieb

 
Droždie si necháme vykvasiť vo vlažnom mlieku, do ktorého sme pridali cukor. Keď máme hotový kvások, pridáme ho spolu s mliekom k múke a začneme miesiť. Postupne pridávame všetky ostatné prísady. Cesto musí byť mäkkšie a bez hrčiek, aby nám ľahko a pekne vykyslo.
Podľa potreby necháme prikryté utierkou kysnúť asi polhodinu.

Potom cesto vyklopíme na vymúčenú plochu, znovu premiesime navlhčenými rukami a vyformujeme do menších bochníkov. Na vymastený plech položíme vždy po 2 bochníky a roztlačíme ich na tenšie kruhy. Bochníky poroste vodou, posypte sézamom a razcou a nechajte prikryté ešte asi 15 minút kysnúť.
 
 
Mohlo by vás tiež zaujímať:
 
 
 
Ďalšie zaujímavé články rady a tipy na tému Pečenie
 
 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk, alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk


Foto: miris-kitchen.blogspot.com


 
1.JPG

Na hydroizolácii sa neoplatí šetriť


Pokiaľ chcete, aby si vaša stavba, spoločne s jej jednotlivými časťami, zachovala svoju kvalitu aj dlhé roky po dokončení, rozhodne by ste nemali podceniť proces hydroizolácie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Princíp údenia v udiarni


Pomalým horením niektorých druhov dreva vzniká dym so stovkami látok, ktoré okrem iného ovplyvňujú bielkoviny v mäse a v ostatných potravinách a tým spomaľujú ich rozklad.


 
01.jpg

Odvar z bobkového listu na chudnutie aj prečistenie organizmu


Už naši pradávni predkovia vedeli, že bobkový list zlepšuje trávenie. V spojitosti s prípravou strukovín ho Slováci oddávna pridávali do fazuľovej polievky, pretože vedeli, že bude zmierňovať nadúvanie, typické po konzumácii strukovín...


 
obr.jpg

Správny komín je motorom krbových kachlí


Toto často spomínané heslo má svoje hlboké a logické opodstatnenie. Samotný komín musí mať svoj vlastný ťah, ktorým spôsobuje cirkuláciu vzduchu smerom z miestnosti hore do voľného priestoru.


 
01.jpg

Ako úspešne pestovať cykas


Pestovanie nie je ťažké, no treba dbať na niekoľko faktorov, ktoré sú pre ich rast veľmi dôležité. Prvý z nich je vhodná nádoba. Potrebné sú veľké kvetináče, najmä do výšky, aby mal cykas dostatok priestoru pre korene.


 

Koláč Haam

Múku a vajcia zmiešajte, pridajte maslo a práškový cukor. Prilejte mli ...

dnes je: 19.11.2018

meniny má: Alžbeta

podrobný kalendár

25254388

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Alžbeta | Pondelok 19.11.2018 |
ÚvodÚvodná stránka