Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Valentínske lakotky

LÍSTKOVÉ CESTO S ČEREŠŇOVOU NÁPLŇOU


Prísady:

- lístkové cesto
- 1 pohár zaváraných čerešní
- trocha škorice
- 2 PL masla
- 2 balíky vanilkového cukru
- 4 PL cukru
- citrónová šťava
- 3 PL múky
- 1 bielok
- práškovýcukor
- rastlinný olej
- formička na vykrajovanie vo forme srdca

Čerešne z kompótu nechajte odkvapkať na site a šťavu zachyťte do pohára.

 

Valentínske lakotky


V hrnci ohrejte maslo, pridajte cukor a vanilkový cukor a nechajte ich skaramelizovať. Pozor, nesmie byť príliš hnedý. Zalejte ho polovicou čerešňovej šťavy. Dochutiť škoricou a citrónovou šťavou a nechať chvíľu variť na strednom stupni.

Múku zmiešajte s vodou tak, aby omáčka nebola hrčkavá, ak ju potrebuje zahustiť pridajte trošku solamylu. Omáčku potom vlejte do horúceho čerešňového sirupu za stáleho miešania tak, aby vznikla krémová omáčka.
Do omáčky potom môžete pridať odkvapkané čerešne, podľa vlastného uváženia nasekané na kúsky alebo aj celé. Omáčku potom ešte premiešajte a môžete odstaviť z ohňa a položiť na chladné miesto.

Lístkové cesto rozvaľkajte na vymúčenú pracovnú plochu a vykrojte párny počet srdiečok. Čím väčšia forma, tým viac plnky potrebujete. Na každé druhé srdiečko položte čajovou lyžičkou kúsok plnky. Prázdne srdiečka postupne natierajte po obvode bielkom a ukladajte na srdiečka s plnkou. Dookola srdiečok cesto poriadne postláčajte dohromady. Doporučujeme zobrať vidličku a okraje stlačiť dohromady. Zanechá pekný vzor.

Ohrejte olej na panvici, dobre ho rozohrejte a potom uberte na výkone sporáky. Srdiečka z lístkového cesta vypražte do zlatohneda, nechajte z nich stiecť olej na kúsku kuchynskej rolky, položte na tanier a posypte práškovým cukrom. Na tanier priložte trochu zmrzliny a polejte čerešňovou šťavou.

TIP: Pri vykrajovaní vznikajú zbytky. Tie nemusíte znovu miesiť a vyrezávať ďalšie srdiečka. Jednoducho ich vyrežte na nejakú zaujímavú formu štvorca alebo rezanca a vypražte. Posypte práškovým cukrom alebo napr. jeden koniec namočte do tekutej čokolády.




SRDIEČKOVÉ KEKSY

Valentínske lakotkyPotrebujete:

- 205 g múky
- ½ balíčka kypriaceho prášku
- 125g studeného masla
- 1 vajce
- 125g cukru
- soľ

Okrem toho: múku na vyvaľkanie, formičky na vykrajovanie v rozličných veľkostiach, 60 g práškového cukru,1PL čerešňovej šťavy, poleva na zákusky, práškový cukor na posypanie

Na pracovnej ploche zmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom. Na ňu rovnomerne rozdeľte kúsky masla a pomocou 2 nožov ich nasekajte na menšie kúsky a vmiešajte do múky. Pridajte vajíčko, cukor a soľ a dobre prepracujte studenými rukami. Keď je cesto vypracované, vyformujte ho na bochník, zabaľte do potravinárskej fólie a položte na 30 minút do chladničky.
Rúru vyhrejte na 200°C. Odstáte cesto z chladničky vyvaľkajte na hrúbku cca na 3 mm a povykrajujte srdiečka. Poukladajte ich na plech prikrytý papierom na pečenie a pečte 10-15 minút do svetlohneda. Zložte z plechu a nechajte vychladnúť.

Z práškového cukru a čerešňovej šťavy vyrobte cukrovú polevu.
Polevu na zákusky nechajte podľa návodu roztaviť. Ak nemáte vrecúško na zdobenie, naplňte do dvoch mikroténových sáčkov čokoládu a cukrovú polevu, v jedom roho spodnej časti mikroténového sáčku odstrihnite špic. Potom keksy podľa želania a vlastného vkusu ozdobte a nakoniec posypte práškovým cukrom.

Poschodové keksy vyrobíte podľa uvedeného popisu na výrobu cesta. Z cesta potom povykrajujte rovnaký počet väčších srdiečok a menších srdiečok s otvorom v strede. Keksy upečte podľa návodu a medzi tým ohrejte 100g malinového alebo jahodového džemu a zmiešajte s lyžičkou rumu. Keksy ešte za tepla zoberte z plechu a nechajte vychladnúť. Väčšie srdiečka natrite džemom a prikryte srdiečkami s otvorom. Ešte za tepla potom posypte práškovým cukrom alebo zastudena polejte ružovou glazúrou.

 

A ešte príklad ako môžu aj koláčiky a keksy pečené podľa iného receptu vyzerať chutnučko na spapanie...

 

Valentínske lakotky

 

Valentínske lakotky

 

 

Prečítajte si ďalšie zaujímavosti v článkoch v sekcii Ostatné jedlá a nápoje
 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.

V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: desichef.com, zahlenzerkleinerer.de


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Schody do domu


Estetická stránka vonkajšieho schodiska je jedna vec, praktická stránka druhá. Podstatné je aj určenie správneho miesta pre jeho stavbu, pretože ho môže ovplyvniť tak členitosť ako aj sklon terénu.


 
broko.jpg

Brokolicou proti stresu


Je bohatá na vitamín C a vitamíny skupiny B a beta-karotén. Z minerálov sú hojne zastúpené draslík, horčík a železo. A samozrejme vláknina. A my vám prinášame i zopár receptov na jej chutnú prípravu.


 
obr.jpg

Chodník okolo domu: podklad a materiály


Predpokladom dobrého riešenia spevnenej plochy je skladba a príprava podkladu.


 
01.jpg

Domáca púpavová masť: príprava a použitie


Púpavu isto nemusíme predstavovať. Používa sa najmä vnútorne, hoci skvelo pomáha aj zvonka. Ak máte dostatok čerstvých kvetov a neviete si rady, ako ich spracovať, môžeme Vám ponúknuť recept na púpavovú masť.


 

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 23.4.2019

meniny má: Vojtech

podrobný kalendár

26279701

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vojtech | Utorok 23.4.2019 |
ÚvodÚvodná stránka