Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Valentínske sladké recepty

 

SRDIEČKOVÉ VAFLE

Prísady pre 4 osoby

- 200 g ražnej múky
- 200 g hladkej múky
- 30 g droždia
- štipka cukru
- 150 g masla
- 100 g kvásku (droždie s mliekom)
- 2 ČL soli
- 4 vajcia
- 300 ml vody
- 80 g prerastanej údenej slaninky
- 100 g cibule
- 300 g šampiňónov
- 1 - 2 ČL sušenej paliny

Na pomazánku

- 300 g syrovej nátierky s paprikou
- 2 PL farebnej papriky nakrájanej na malé kocky
- Chili korenie

Oba druhy múky zmiešajte v mise. Do stredu urobte jamku a vsypte do nej droždie, pridajte 5 PL vody, kúsok cukru a všetko premiešajte. Cesto potom vymieste, prikryte utierkou, postavte s misou na teplé miesto a nechajte mierne nakysnúť.

Potom pridajte maslo, soľ, kvások, vajcia a vodu a znovu spracujte na hladké cesto a nechajte vykysnúť.

 

Valentínske sladkosti

 

Kým vám bude cesto kysnúť, nakrájajte na kocky slaninku, cibuľu a šampiňóny. Slaninku jemne popražte, pridajte cibuľu a šampiňóny a spolu ďalej pražte ešte niekoľko minút. Potom všetko ochuťte nasekanou palinou a nechajte vychladnúť. Potom zmes opatrne vmiešajte do cesta.
Z cesta potom vo vaflovači upečte 8 vaflí.

Nátierku posypte chili korením a ozdobte kúskami papriky. Vafle konzumujte s nátierkou ešte teplé.

 

Valentínske sladkostiZMRZLINOVÉ SRDIEČKA SO ŠKORICOVOU PENOU

Prísady pre 4 osoby

- ¼ l mlieko
- 200 g sladkej smotany
- 2 žĺtka
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 ČL mletej škorice
- 1 balenie – 500 ml čokoládovej zmrzliny

Na polevu:

- 2 ČL mletej škorice
- kúsok práškového cukru

Mlieko a smotane zlejte do jedného hrnca a ohrejte. Vyšľahajte žĺtok s vanilkovým cukrom a škoricou do peny a opatrne do neho pridávajte po kúskoch a za neustáleho šľahania horúce mlieko, až kým hmota nebude krémovo hustá. Potom krém nechajte mierne ochladnúť a ešte raz vyšľahajte do peny.

Čokoládovú zmrzlinu naporciujte na plátky a formičkou v tvare srdca z nich vykrojte 8 srdiečok.
Taniere, na ktoré budete zmrzlinu servírovať posypte najskôr vrstvou škorice a potom vrstvou cukru. Do stredu taniera potom položte zmrzlinové srdiečko a lyžicou naň položte vyrobený škoricový krém.

 

RÝCHLA SRDIEČKOVÁ TORTA – SLADKÉ POKUŠENIE

- mandľové lupienky
- 4 vajcia
- 125 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- štipka soli
- 4 PL vlažnej vody
- 75 g múky
- 50 g potravinového stužovača
- na hrot noža kypriaceho prášku
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 1 jahodový pudingový prášok
- čerstvé jahody

Vymastite srdcovú formu na pečenie a posypte ju mandľovými lupienkami. Z vajec oddeľte žĺtka a bielka. Potom do žĺtok pridajte vlažnú vodu, cukor, vanilkový cukor a soľ a vyšľahajte ich do peny- min. 5 minút. Z bielok potom vyšľahajte tuhý sneh a pridajte k žĺtkovému krému. K múke pridajte stužovač, prášok do pečiva zmiešajte v mise a potom postupne prisypte ku krému. Masu pritom neustále premiešavajte šľahačom na sneh.

 

Valentínske sladkosti


Cesto potom vylejte do formy a pečte v rúre vyhriatej na teplotu 160°C približne 25-30 minút.

Upečené cesto vyberte z formy a nechajte vychladnúť. Srdce potom prekrojte v polovici jeho výšky na dve časti.

Šľahačkovú smotanu šľahajte približne pol minúty až minútu a potom do nej prisypte pudingový prášok za stáleho pomalého miešania. Potom miešanie zintenzívnite a šľahajte až do zhustnutia hmoty na krém. Tretinu krému natrite na spodnú časť prepoleného cesta, preložte ju vrchnou polovicou a zvyškom krému natrite celú tortu. Na dekoráciu potom použite čerstvé jahody, mandľové lupienky alebo iné tortové dekorácie.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Srdiečko zo sušených ruží

Netradičná obálka pre valentínske prianie

Čítajte aj ďalšie zaujímavé články v sekcii Pečenie

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Foto: mextena.com, eiseisinfoservice.blogspot.com, merkur.de

 
 

 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
OBR.jpg

Strach je pocit, ktorý nemá žiadnu hodnotu


Keď dušička začne trpieť, orgány jeden za druhým začínajú vypovedávať službu alebo aspoň zhoršujú svojou aktivitu. Žlčník a pečeň sú tzv. lapačmi všetkých našich zážitkových problémov. Trápi vás niečo?


 
obr.jpg

Záhrada v japonskom štýle – ako ju nepokaziť?


Upraviť si záhradu podľa východoázijských vzorov nie je problém, ak máme cit pre miniaturizáciu, duchovnosť, poriadok a harmóniu. Samozrejme, musíme tiež počítať s vyššími finančnými nákladmi, ako je tomu pri úprave bežnej záhrady.


 
eko.jpg

Podlahy v štýle eko


Pri sledovaní aktuálnych podlahových trendov sa slovíčko „eko“ zjavuje čoraz častejšie. V popredí sa jednoznačne držia prírodné materiály, reprezentované drevom, linoleom, ale aj ďalšími inovovanými produktmi na prírodnej báze.


 
01.jpg

Domáci žihľavový med


Med zmiešaný so šťavou zo žihľavy je skvelý pre detoxikáciu, čistí krv, pomáha pri chudokrvnosti a posilňuje imunitu. Je celkom rýchlo hotový a je vhodnou alternatívou pre tých, ktorí sa vyhýbajú cukru a nemôžu užívať sirupy.


 

Plnené papriky a paradajky

Ryžu uvarte a po čiastočnom vychladnutí premiešajte s nadrobno nakrája ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 24.7.2017

meniny má: Vladimír

podrobný kalendár

21600032

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vladimír | Pondelok 24.7.2017 |
ÚvodÚvodná stránka