Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Valentínske sladké recepty

 

SRDIEČKOVÉ VAFLE

Prísady pre 4 osoby

- 200 g ražnej múky
- 200 g hladkej múky
- 30 g droždia
- štipka cukru
- 150 g masla
- 100 g kvásku (droždie s mliekom)
- 2 ČL soli
- 4 vajcia
- 300 ml vody
- 80 g prerastanej údenej slaninky
- 100 g cibule
- 300 g šampiňónov
- 1 - 2 ČL sušenej paliny

Na pomazánku

- 300 g syrovej nátierky s paprikou
- 2 PL farebnej papriky nakrájanej na malé kocky
- Chili korenie

Oba druhy múky zmiešajte v mise. Do stredu urobte jamku a vsypte do nej droždie, pridajte 5 PL vody, kúsok cukru a všetko premiešajte. Cesto potom vymieste, prikryte utierkou, postavte s misou na teplé miesto a nechajte mierne nakysnúť.

Potom pridajte maslo, soľ, kvások, vajcia a vodu a znovu spracujte na hladké cesto a nechajte vykysnúť.

 

Valentínske sladkosti

 

Kým vám bude cesto kysnúť, nakrájajte na kocky slaninku, cibuľu a šampiňóny. Slaninku jemne popražte, pridajte cibuľu a šampiňóny a spolu ďalej pražte ešte niekoľko minút. Potom všetko ochuťte nasekanou palinou a nechajte vychladnúť. Potom zmes opatrne vmiešajte do cesta.
Z cesta potom vo vaflovači upečte 8 vaflí.

Nátierku posypte chili korením a ozdobte kúskami papriky. Vafle konzumujte s nátierkou ešte teplé.

 

Valentínske sladkostiZMRZLINOVÉ SRDIEČKA SO ŠKORICOVOU PENOU

Prísady pre 4 osoby

- ¼ l mlieko
- 200 g sladkej smotany
- 2 žĺtka
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 ČL mletej škorice
- 1 balenie – 500 ml čokoládovej zmrzliny

Na polevu:

- 2 ČL mletej škorice
- kúsok práškového cukru

Mlieko a smotane zlejte do jedného hrnca a ohrejte. Vyšľahajte žĺtok s vanilkovým cukrom a škoricou do peny a opatrne do neho pridávajte po kúskoch a za neustáleho šľahania horúce mlieko, až kým hmota nebude krémovo hustá. Potom krém nechajte mierne ochladnúť a ešte raz vyšľahajte do peny.

Čokoládovú zmrzlinu naporciujte na plátky a formičkou v tvare srdca z nich vykrojte 8 srdiečok.
Taniere, na ktoré budete zmrzlinu servírovať posypte najskôr vrstvou škorice a potom vrstvou cukru. Do stredu taniera potom položte zmrzlinové srdiečko a lyžicou naň položte vyrobený škoricový krém.

 

RÝCHLA SRDIEČKOVÁ TORTA – SLADKÉ POKUŠENIE

- mandľové lupienky
- 4 vajcia
- 125 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- štipka soli
- 4 PL vlažnej vody
- 75 g múky
- 50 g potravinového stužovača
- na hrot noža kypriaceho prášku
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 1 jahodový pudingový prášok
- čerstvé jahody

Vymastite srdcovú formu na pečenie a posypte ju mandľovými lupienkami. Z vajec oddeľte žĺtka a bielka. Potom do žĺtok pridajte vlažnú vodu, cukor, vanilkový cukor a soľ a vyšľahajte ich do peny- min. 5 minút. Z bielok potom vyšľahajte tuhý sneh a pridajte k žĺtkovému krému. K múke pridajte stužovač, prášok do pečiva zmiešajte v mise a potom postupne prisypte ku krému. Masu pritom neustále premiešavajte šľahačom na sneh.

 

Valentínske sladkosti


Cesto potom vylejte do formy a pečte v rúre vyhriatej na teplotu 160°C približne 25-30 minút.

Upečené cesto vyberte z formy a nechajte vychladnúť. Srdce potom prekrojte v polovici jeho výšky na dve časti.

Šľahačkovú smotanu šľahajte približne pol minúty až minútu a potom do nej prisypte pudingový prášok za stáleho pomalého miešania. Potom miešanie zintenzívnite a šľahajte až do zhustnutia hmoty na krém. Tretinu krému natrite na spodnú časť prepoleného cesta, preložte ju vrchnou polovicou a zvyškom krému natrite celú tortu. Na dekoráciu potom použite čerstvé jahody, mandľové lupienky alebo iné tortové dekorácie.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Srdiečko zo sušených ruží

Netradičná obálka pre valentínske prianie

Čítajte aj ďalšie zaujímavé články v sekcii Pečenie

 

© WEBY GROUP

Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Foto: mextena.com, eiseisinfoservice.blogspot.com, merkur.de

 
 

 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
01.jpeg

Ako uvariť vynikajúci džem zo žltého melónu


Žltý (alebo ak chcete cukrový) melón je sám o sebe veľmi zdravá plodina. Cukrové melóny pomáhajú rozpúšťať kyslé soli a bránia tak vytváraniu ľadvinových a žlčových kameňov.


 
obr.jpg

Murované kuchyne sa páčia stále viac


Z južnej Európy preniká do našich kuchýň závan nového štýlu, ktorý si rýchlo nachádza svojich prívržencov aj medzi slovenskými gazdinkami.


 
TIP.JPG

Princíp a inštalácia svetlovodu


Rozsvecovať aj vo dne v priestoroch bez okien je nepohodlné a drahé. Možným riešením takejto situácie je zabudovanie svetlovodu. Počiatočná investícia sa po nejakej dobe vráti, zvýšený komfort bývania sa však prejaví okamžite.


 
02.jpg

Ako si pripraviť kvalitný kompost z listov stromov


Jeseň v záhrade znamená pre mnohých okrem iného úmorné hrabanie lístia, ktoré v sade opadlo zo stromov a následnú otázku – kam s ním? Vyhodiť alebo spáliť? Verte tomu, že obidvoje by bola naozaj veľká škoda.


 

Primátorské pirohy

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 18.10.2017

meniny má: Lukáš

podrobný kalendár

22227784

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Lukáš | Streda 18.10.2017 |
ÚvodÚvodná stránka