banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Vianočné recepty na prípravu rýb

 

Kapor na modroKapor na modro


- pre 2 osoby
- 1 menší kapor
- 120 g soli
- 1ČL čierneho celého korenia
- 1 ČL borievok
- 5 kúskov nového korenia
- 1 zväzok polievkovej zeleniny
- 2 menšie zelery
- 3 klinčeky
- 2 cibule
- 3 l vody

Príprava:

1. Všetky prísady – mimo ryby- zmiešať vo vode, priviesť do varu a nechať pomaly vrieť aspoň 30 minút. Potom vývar zobrať z platne.

2. Kapra zaliať ¼ l octu a spolu s octom potom opatrne pridať k horúcemu vývaru, v ktorom musí odležať aspoň 20 minút. Vývar udržiavajte horúci, nesmie však vrieť, pretože by v ňom kapor rozpadol.

3. Po 20 minútach kapra vybrať a servírovať s varenými zemiakmi ochutenými petržlenovou vňaťou.
 

Filé zo šťuky

Vianočné recepty na prípravu rýbPotrebujeme:

- 1,3 kg šťuky
- soľ, korenie
- 30 g masla
- 60 g cibule
- ½ citróna
- 300 ml bieleho vína
- 300 ml rybieho vývaru alebo bujónu
- 50 g solamilu
- 150 g sladkej smotany
- 30 g bylinkového masla

Obloha:

- 300 g garnel
- 300 g čerstvých šampiónov
- 30 g masla
- 10 g hľuzovky v konzerve
- 20 g čerstvého estragónu

Príprava:

Šťuku pokrájanú na filety nakoreniť a kúsky poukladať vedľa seba do hrnca. Štetcom potom naniesť na filety maslo, pokropiť šťavou z citróna, podliať vínom a pridať rybí vývar. Zakryť fóliou a priviesť do varu. Opatrne dusiť. Keď je filet hotový, kúsky šťuky vyberieme a necháme dobre odkvapkať.

Garnely očistiť, pridať do vývaru zo šťuky a krátko prevariť. Potom vývar zahustiť solamylom. Vzniknutú omáčku ochutiť soľou a korením a prepasírovať. Potom do nej primiešať maslo a smotanu.
Filety potom nechajte odtiecť naservírovať na tanier, poliať omáčkou a ozdobiť garnelami, podusenými šampiónmi, kusmi hľuzovky a lístkami estragónu.

 

Pečený úhor

- 7 PL olivového oleja
- 5 strúčkov cesnaku
- 10 nasekaných šalviových lístkov
- 1 kg úhora
- ¼ l vody
- soľ a korenie
- 4 vajcia
- 50 g na hrubej žemľovej strúhanky
- 75 g nastrúhaného parmezánu
- 1 citrón

Príprava:

Na pekáči zohrejte olej, pridajte nastrúhaný cesnak a šalviu
a 5 minút ich jemne poopekajte. Potom pridajte naporciovaného úhora opekajte ho asi 5 minút do zlatova, pričom ho obráťte na každú stranu. Potom pridajte vodu, osoľte a okoreňte, pekáč zakryte pokrievkou a vložte do predohriatej rúry. Pečte pri 180°C približne 30 minút, až kým úhor nezmäkne.
Vajcia, strúhanku, parmezán, citrónovú šťavu dochuťte korením a soľou a dobre zmiešajte a prikryte ním úhora. Potom zapnite gril a úhora grilujte tak dlho, kým sa na povrchu nevytvorí zlatohnedá kôra.
Servírujte ihneď a úhora dozdobte šalviovými lístkami.

 

Vianočné recepty na prípravu rýbPstruhy s mandľovým maslom

- 4 pstruhy
- 80 g nadrobno nasekaných mandlí
- 100 g masla
- masť
- múka
- 1 citrón
- soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- ½ zväzku petržlenovej vňate

Príprava:

Pstruhy najskôr ponatierať citrónovou šťavou, potom osoliť a okoreniť. Pstruhy zo spodnej strany narezať v odstupoch asi 2 cm a výrezy naplniť petržlenovou vňaťou. Do pekáča alebo na panvicu dať rozohriať masť, pstruhy jemne vyváľať v pripravenej múke a položiť na panvicu. Potom pstruhy na strednej teplote opekať z oboch strán, kým nebudú mäkké.

Pstruhy uložte na veľký predohriaty tanier.
Odstráňte masť z panvice masť, vložte do nej maslo s mandľami a opečte ich do zlatova. Potom maslom s kúskami mandlí pozorne popolievajte pstruhy. Servírujte okamžite po pridaní masla, aby pstruhy nevychladli.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Vianočný kapor so šampiňónmi

Rozdiely medzi grilovaním, gridlovaním či brojlovaním

Ďalšie zaujímavé články a recepty na tému Mäso a ryby

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

Foto: cutlife.ru, vlad.aif.ru, volshebnaya-eda.ru


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
1.jpg

Falošná perspektíva a rozumné delenie opticky zväčšia vašu záhradu


Snáď jediný prípad, kedy sa oplatí mať v záhrade niečo falošného je vytvorenie falošnej perspektívy . Takto dosiahne vaša záhrada väčšieho dojmu.


 
1.jpg

Najchutnejší recept s húb - hubárov sen


Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Ale ide to aj inak :)


 
obr.jpg

Odstránenie výkvetov z betónového plotu


Plot zo štiepaného betónu imituje vzhľad plotu z neporovnateľne drahšieho štiepaného kameňa.


 
1.jpg

Jedlá sóda ako všestranný pomocník pre pestovateľov


Všetci ju poznáme ako neoceniteľnú prísadu v potravinárstve, no mnohí netušíme, že sóda bikarbóna je našim spojencom aj v záhrade či pri pestovaní rastlín v byte. Ide pritom o pomocníka, ktorý je účinný, ekologický a lacný.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 22.9.2019

meniny má: Móric

podrobný kalendár

27776460

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Móric | Nedeľa 22.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka