banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Vynikajúci majonézový šalát z čerstvých lesných húb

 

Hovorí sa, že za každým chutným jedlom sa schováva príbeh. Dnes vám prinášame recept na geniálny šalát, ktorého tajomstvo bolo roky strážené viac, ako tajomstvo zvolenskej zapekanky.

 

Vynikajúci majonézový šalát z čerstvých lesných húb

 

Náš príbeh sa začal odvíjať v osemdesiatych rokoch minulého storočia, kedy turisti z Mariánskych Lázní  (vtedajšie Československo) navštívili svoje patronátne mesto v Sovietskom Zväze – Nižnij Tagil. To sa nachádza na Urale zhruba 20 kilometrov od Euro-Ázijskej hranice. Okrem mnohých pamätihodností sa dodnes v Nižnom Tagile nachádza reštaurácia s názvom Izmurud. A v tejto reštaurácií mali hostia možnosť ochutnať miestnu špecialitu – šalát Emerald. Hoci na prvý pohľad pripomínal náš „parížsky“ , chuťovo bol až prekvapivo úžasný. A tak sa turisti rozhodli vymámiť od šéfkuchára recept. Nepodarilo sa. Šéfkuchár odpovedal protiotázkou: „Viete prečo sú syrové šaláty najobľúbenejšie? Pretože syr je produkt s takým množstvom chutí, že ho nemožno nahradiť ničím:“ Mal pravdu, no nepovedal podstatnú vec – tajomnou prísadou tohto šalátu sú čerstvé lesné huby.

Od tých čias mnoho gazdiniek skúšalo vytvoriť takýto šalát – no neúspešne. A tak sme v redakcií Dobrej rady zisťovali, hľadali a doslova snorili. Dnes vám môžeme ponúknuť originálny recept na tento šalát. Nie je to nič zložité.

Ingrediencie

- 250g balenie majonézy

- 350g jemnej šunky

- 2 stredne veľké cibule

- 5 vajec

- Olej na opraženie cibule

- 200g parmezánu

- 200 – 300g čerstvých húb (možno nahradiť aj šampiňónmi)

- Podľa chuti soľ a koreniny

- Uhorky na ozdobenie

Postup

Vajíčka uvaríme na tvrdo. Po vychladnutí olúpeme a nakrájame na malé kocky. Huby tiež nasekáme na malé kocky. Jemne nakrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista, pridáme huby, opražíme, resp. podusíme do mäkka. Potom necháme vychladnúť.

Šunku nakrájame na malé plátky. Syr nastrúhame na malom, alebo väčšom strúhadle ako sa nám páči. Pridáme na kocky pokrájané vajcia.

Vychladnuté huby precedíme cez kovové sitko, aby v nich nezostal olej. Pridáme k vajcovo šunkovo syrovej zmesi. Nakoniec zalejeme majonézou a dôkladne premiešame. Soľ a koreniny pridávame podľa chuti.

Zo šalátu vytvoríme na tanieri úhľadnú kôpku a ozdobíme ju plátkami uhorky (viď obrázok).

Hotovo. Šalát musí ešte minimálne hodinu v chladničke prejsť chuťami.

Bon apetit a Na zdorovie.

 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Syrová roláda

Šaláty s vôňou diaľok

Ďalšie články, rady a tipy na tému Studené jedlá

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané.
V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: ideamenu.ru
Autor: Ivan Nôta


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
1.jpg

Falošná perspektíva a rozumné delenie opticky zväčšia vašu záhradu


Snáď jediný prípad, kedy sa oplatí mať v záhrade niečo falošného je vytvorenie falošnej perspektívy . Takto dosiahne vaša záhrada väčšieho dojmu.


 
1.jpg

Najchutnejší recept s húb - hubárov sen


Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Ale ide to aj inak :)


 
obr.jpg

Odstránenie výkvetov z betónového plotu


Plot zo štiepaného betónu imituje vzhľad plotu z neporovnateľne drahšieho štiepaného kameňa.


 
1.jpg

Jedlá sóda ako všestranný pomocník pre pestovateľov


Všetci ju poznáme ako neoceniteľnú prísadu v potravinárstve, no mnohí netušíme, že sóda bikarbóna je našim spojencom aj v záhrade či pri pestovaní rastlín v byte. Ide pritom o pomocníka, ktorý je účinný, ekologický a lacný.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 21.9.2019

meniny má: Matúš

podrobný kalendár

27773203

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Matúš | Sobota 21.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka