banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Zásady správneho marinovania

 

maso.jpgMarinády je nutné používať vždy čerstvé. Všetky zložky marinády vždy dobre premiešajte.


Mäso pred grilovaním ponorme do marinády, natrite ňou jeho povrch, zabaľte do alobalu a nechajte marinovať aspoň 30 minút. Väčšie kusy mäsa môžete v marináde nechať aj celú noc.
Marinované mäso vyberieme z chladničky najneskôr 30 minút pred samotným grilovaním.


Ak chcete ku grilovanému mäsu podávať omáčku, mala by byť ochutení tými istými koreninami ako marináda.

 

TIPY:

- mäso, hydinu a ryby pred marinovaním krátko opláchnuť studenou tečúcou vodou a dobre vysušiť kúskom kuchynskej rolky

- marinády by nemali obsahovať žiadnu soľ, ak tak len v nutnom prípade. Soľ mäso pri grilovaní vysušuje.

- zvyšky marinády využiť na potieranie mäsa počas grilovania. Mäso potierame pomocou štetca v jemných vrstvách, aby tekutina nestekala

- ak pred koncom grilovania pridáte do marinády kúsok medu alebo cukru a grilované mäso potriete, získa krásnu a chutnú kôrku a zostane vynikajúco vlhké.

 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Marinády na grilované mäso

Marinovanie mäsa

Ďalšie zaujímavé články, rady a  návody na tému Mäso a ryby

 

© WEBY GROUP
Publikovanie a ďalšie šírenie článkov zo zdrojov internetového portálu DobraRada.sk alebo ich jednotlivých častí, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu spoločnosti WEBY GROUP s.r.o zakázané. V prípade, že máte o ďalšie šírenie článkov záujem, kontaktujte nás na adrese info@dobrarada.sk

 

Foto: netzathleten.de


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
1.jpg

Falošná perspektíva a rozumné delenie opticky zväčšia vašu záhradu


Snáď jediný prípad, kedy sa oplatí mať v záhrade niečo falošného je vytvorenie falošnej perspektívy . Takto dosiahne vaša záhrada väčšieho dojmu.


 
1.jpg

Najchutnejší recept s húb - hubárov sen


Ak je sezóna dobrá a húb dostatok, mnohí z nás nevedia čo s nimi. Sušíme, mrazíme a nakoniec skončia v pre nás tradičných jedlách akými sú kapustnica, mäsové medailónky s hubami a podobne. Ale ide to aj inak :)


 
obr.jpg

Odstránenie výkvetov z betónového plotu


Plot zo štiepaného betónu imituje vzhľad plotu z neporovnateľne drahšieho štiepaného kameňa.


 
1.jpg

Jedlá sóda ako všestranný pomocník pre pestovateľov


Všetci ju poznáme ako neoceniteľnú prísadu v potravinárstve, no mnohí netušíme, že sóda bikarbóna je našim spojencom aj v záhrade či pri pestovaní rastlín v byte. Ide pritom o pomocníka, ktorý je účinný, ekologický a lacný.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 22.9.2019

meniny má: Móric

podrobný kalendár

27776465

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Móric | Nedeľa 22.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka