Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

MÄSO A RYBY


 

Rozdiely medzi grilovaním, gridlovaním či brojlovaním

Kleftiko – nebíčko v papuľke z Grécka

Recepty na grilovaný špíz

Ako správne grilovať?

Zdravé marinovanie a recepty na marinády

Koreniny na grilovanie

Marinády na grilované mäso

Zásady správneho marinovania

Tipy pre grilovanie

Marinovanie mäsa

Pečené koleno

Teľacie mäso

Mäso a ryby

Ako dlho grilovať?

Grilovanie na drevenom uhlí

Aby bolo bravčové chrumkavejšie,

Aby si kurča pri pečení udržalo plochý tvar,

Ak chcete aby šťava z pečeného mäsa chutila

Ak chcete, aby mal trojobal pri vyprážaní špecifickú chuť,

Ak nemáte po ruke štetec na potieranie mäsa marinádou,

Ak pečiete hydinu,

Ak sa vám ryba pri varení rozpadne,

Aké mäso je na grilovanie najlepšie?

Ako mäso vhodné na bifteky

Ako sa dosiahne, aby grilovaný pokrm zostal jemný?

Ako si grilovaná potravina zachová teplotu?

Ako zabrániť dymeniu?

Cestíčko na rezne bude vláčnejšie a chutnejšie,

Chrumkavá hydina

Chudé mäso bude šťavnaté,

Chuť pečene zjemníme,

Divinu po upečení

Divinu varíme s koreňovou zeleninou,

Divinu špikujeme pásikmi slaninky,

Čerstvá ryba

Čerstvé mäso

Falošná treska

Grilovacia omáčka

Grilovanie

Hydina – ochranca imunity

Hydinové mäso

Hydinové mäso bude chrumkavejšie

Kapor získa počas dusenia peknú farbu,

Kedy je grilované mäso hotové?

Kedy mäso pri grilovaní zostane šťavnaté?

Keď stejk uložíme na 1 až 2 dni do oleja,

Klobásy a jaternice

Kožu z ryby odstránime bez problémov,

Koľko tuku treba na vyprážanie?

Kura pri pečení polievajte trochou piva

Kuracie mäso

Kuracie stehná pred vyprážaním narežeme pri kĺbovej kosti

Málo šťavy pri pečení

Marináda na steaky

Moderný trojobal

Mrazenie mäsa

Mäso bude mäkké...

Mäso bude po varení mäkké,

Mäso na minerálke

Mäso na prípravu rezňov alebo rošteniek

Mäso na šťave

Mäso nikdy nepodlievajte studenou vodu§

Mäso obaľované v trojobale

Mäso pekne narežete

Mäso pri dusení, alebo pečení

Mäso pri obracaní nenapichujeme,

Mäso solíme

Mäso správne upečené v rúre

Mäso z hydiny bude šťavnatejšie,

Naklepávanie mäsa

Neprepchávajte kura plnkou!

Obalovanie mäsa

Obaľovanie mäsa vo vrecku

Odblanenie pečene

Pach pri pečení ryby zmiernite tak,

Párky

Párky pri varení neprasknú,

Pečené mäso bude mať peknú farbu a bude šťavnaté,

Pečenie rýb

Pečeň

Pekne zafarbenú šťavu k mäsu získame,

Plieseň na povrchu údeného mäsa

Pri pečení jahňaciny obaľte

Pri smažení mäsa na panvici zabránime prskaniu tuku tak,

Pri vyprážaní mäsa

Príloha k pečenému mäsu

Príprava kačice

Príprava ryby v celku

Priveľmi slané údené mäso

Rybie prsty

Ryby

Skôr než začnete mäso krájať,

Slanina sa bude lepšie krájať,

Správna príprava stejkov

Staršie hydinové mäso

Steak sa neskrúti,

Stejky, hovädzie mäso a roastbeef

Surové ryby pokvapkáme citrónom

Teľacie mäso bude pekne krehké,

Tri klasické spôsoby prípravy stejkov

Trvanlivosť údenín

Tuniakové taštičky

Tvrdé mäso pri varení rýchlejšie zmäkne,

Údenáče budú chutiť ako z udiarne,

Úprava mäsa pred varením

Úprava vnútorností

Uvoľnenie kostí (jahňacina)

Viedenská cibuľa- príloha k mäsu

Viedenský rezeň

Vlny na viedenskom rezni

Vyprážanie mäsa

Vyprážene mäso nenasiakne olejom,

Zmrazené mäso varíme tak,

Zmrazené ryby pred dusením,

Zmrazovanie čerstvých rýb

Špikovanie mäsa

Šťavnaté mleté mäso

Šťavnatejšie aj zdravšie

Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
obr.jpg

Ako postupovať pri stavbe kúpacieho jazierka

Tzv. kúpacie jazierko je najkrajší a najinteligentnejší spôsob, ako sa pri kúpaní na vlastnej záhrade priblížiť čo najviac k prírode.


 
01.jpg

Ako si pripraviť to najlepšie čatní?


Čatní je tradičná pochúťka indickej kuchyne, ktorá dochucuje hlavné jedlo, doplňuje fádny pokrm a jasnou farbou zdobí stôl. Drvivá väčšina z vás sa s týmto pokrmom už stretla a receptov na jeho prípravu je na internete neúrekom. My máme ten naj! :)


 
obr.jpg

Požiadavky na schodisko


Schodiskový priestor musí byť od podkrovného a pivničného priestoru oddelený. Schodiskový priestor musí mať vetranie a má mať priame denné osvetlenie. V tom istom schodiskovom ramene nesmú schodiskové stupne meniť svoje výšky ani šírky.


 
01.jpg

Hubári, skúsili ste už takýto šalát?


Kombinácia fazule z konzervy s tepelne upravenými hubami a uhorkou je možno pre niekoho veľmi netradičná, no takýto šalát je nielenže úspešný, ale tiež jeho príprava trvá len pár minút. Vyskúšate? Tu je recept :)


 

Kuracie soté variant

Kuracie prsia umyte a pokrájajte na tenké rezance. Pripravené mäso zmi ...

dnes je: 16.8.2018

meniny má: Leonard

podrobný kalendár

24479211

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Leonard | Štvrtok 16.8.2018 |
ÚvodÚvodná stránka