banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

PEČENIE


 

Pastierov koláč

Jedlé kvetiny z lístkového cesta

Šunkové ruže

Slaná syrovo špenátová torta z nekysnutého cesta

Originálne adžarské Chačapuri – vynikajúci gruzínsky syrový koláč

Syrové rožky

Šunkovo syrové trojuholníky

Škvarkovníky

Cesnakový závin

Hubová štrúdľa


 

Cesto zvané “podvodník“ si zamilujete

Netradičné recepty na vianočné sladkosti

Zlatý Santov chlieb (recept)

Praktické rady a tipy ku pečeniu vianočného pečiva a koláčov

Torta Rozprávkové vianoce

Rumové pralinky a marcipánové tyčinky

Vianočné mini koláčiky

Vianočné muffiny pre deti

Snehuliaci z marcipánu

Norimbergské perníčky /pre 4 osoby/

Pečenie

Falošný vanilkový cukor

Medovníkové cesto

...sladené mlieko

Aby bolo piškótové cesto šťavnatejšie,

Aby cesto kyslo rýchlejšie

Aby cesto rýchlejšie vykyslo

Aby kysnuté koláče vydržali dlhšie mäkké,

Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta,

Aby sa cukor na múčniku neroztopil

Ak chcete do cesta pridať nasekané lieskové oriešky,

Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie,

Ak máme tortu vyššiu ako formu

Ak potrebujete do cesta na zákusok primiešať marcipán,

Ak sa vám do pripravovaného bielkového snehu

Ak sa vám koláč podarí pripiecť

Ak vám čokoládová poleva na zákuskoch či torte nestuhla hladko,

Aká nádoba je vhodná na šľahanie snehu?

Ako nahradiť javorový sirup

Ako rozrezať tortový korpus

Ako vyklopiť medvedie labky z formičky

Ako vyložiť tortovú formu papierom na pečenie

Ako zistíme, či je droždie ešte čerstvé?

Aromatický mak

Bábovka

Bábovku vyklepkávame tak,

Bielkové polevy

Buchty a bábovka

Cesto sa na plechu zo spodu nepripáli,

Cukornička alebo sitko

Domáci marcipán

Čaj bude zdravší,

Čerstvé droždie

Čerstvé krehké cesto na pečenie, ktoré sa nechce spojiť,

Čím vysypať tortovú formu

Čokoládová poleva na zákusky bude lesklejšia,

Čokoládové poháriky/košíčky

Formu na pečenie koláčov som sa naučila vysypávať

Formy na muffiny

Formy pri pečení

Hrozienka

Hrozienka do kysnutého cesta

Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke.

Hrozienka v kysnutom ceste

Hustý sneh

Jablčný závin nepraskne,

Jablko na krehkosť pečiva

Jablkový či hruškový koláč získa skvelú chuť,

Jablkový koláč bude šťavnatejší,

Jednoduchá forma na muffiny

Kakao do cesta

Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie

Kandizované kvety na ozdobu

Karamel na ozdobu

Keď kysnuté cesto nechce vykysnúť…

Keď nám poleva predčasne stuhla

Keď vám cesto na koláč nenakysne,

Kokosový obal na zákusky

Koláč s posýpkou nebude suchý,

Koláč z piškótového cesta inak

Korpus deň vopred

Krájanie torty na dieliky

Krehké pizzové cesto

Krém len na vychladnuté múčniky

Kypriaci prášok

Kypriaci prášok do cukrových polev?

Kypriaci prášok do pečiva

Kysnuté cesto

Kysnutie cesta

Legírovanie

Linecké cesto

Linecké cesto

Linecké cesto bude jemnejšie,

Linecké košíčky nebudú prevlhnuté od plnky,

Lístkové cesto

Lístkové cesto na jablkový závin,

Lúpanie lieskových orechov

Makový koláč bude chutný,

Mandle ľahko rozpolíte,

Marcipánová hmota zo sušeného mlieka

Maslo alebo margarín?

Maslový krém vydrží dlhšie,

Med do cesta

Medovníkové korenie

Medvedie labky pečte v mierne vyhriatej rúre.

Miesené cesto sa nelepí,

Mrvancová posýpka na koláčoch

Mrvenička- príprava

Múčniky

Múčniky ( trené cesto alebo mafiny) získajú lepšiu arómu,

Múčniky z kysnutého cesta budú dlhšie čerstvé,

Muškátový orech

Na surovinách nešetríme

Na vylepšenie chuti kysnutého cesta

Načo perník na strúhanie?

Náhrada múky

Náhrada vajíčok pri pečení

Namiesto orechov

Nemáte dostatok pudingu?

Nepečené cukrovinky

Nevyhadzujte papier od masla a tukov

Obloha na vlastnú pizzu

Odpaľované cesto sa nelepí

Olúpanie mandlí

Opražený kokos

Orechy a mandle vám nebudú pri sekaní odskakovať,

Ovocné koláče

Ozdoby z marcipánu – práca s hmotou

Ozdoby z marcipánu – tvarovanie

Ozdoby z pocukrovaného ovocia

Parížska šľahačka - zrazená šľahačka

Pečenie keksov vo formičkách

Pečivo z lístkového cesta získa krásny lesk,

Pekná kôra na koláči.

Pekný rovný tortovú korpus

Pekný tortový korpus

Piškótové cesto bude mať krajšiu farbu,

Píškótové múčniky

Polomáčané ovocie

Pravidlo dĺžky kysnutia

Pravý vanilkový cukor

Prečo sa sneh rozteká?

Premeny bielej ľadovej polevy

Preprava torty

Prerezanie koláča

Pri kúpe korením dbajte na:

Pri pečení koláčov môžete mleté orechy

Pri vaľkaní cesta

Príliš stuhnuté maslo

Rovnako veľké venčeky

Rovný korpus

Rýchly dezert

Smeta-fix proti zvlhnutiu korpusov

Sneh z bielkov

Striedame kuchynské náradie

Tiramisu

Torty

Torty a bábovky

Tuk do lineckého cesta alebo do lístkového

Tuk do lineckého cesta strúhame

Tvarohovú plnku na koláče

Tyramisu

Ukladanie papiera na pečenie na plech

Vajcia do cesta

Vylúpané čerstvé orechy získajú lepšiu chuť i vôňu,

Vymazanie tortovej formy

Vysypanie tortovej formy

Vyšľahanie šľahačky

Zachráňte pripálené koláče

Zamrazenie korpusov

Zásada rovnakej teploty

Zaujímavé kombinácie do omáčok, pudingov a krémov

Zmena chuti

Zmes korenín do pečiva

Zvyšné žĺtka alebo bielka

Zvyšné žĺtky

Špajľa na korpusy

Šúpanie orechov

Želatína

Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
obr.jpg

Montážne výhody sudovej sauny


Ich konštrukcia je naozaj jednoduchá a vyžaduje si len základné technické znalosti.


 
1.jpg

Dizajnové hrnčeky na čaj a kávu vlastnými rukami


Biely porcelán je nuda, možno si povzdychnete pri pohľade na porcelánovú súpravu, ktorá vám zostala ukrytá v komore z predošlých čias. Nevyhadzujte ju. Vďaka jednoduchému farebnému postreku vytvoríte i z najobyčajnejšieho riadu dizajnové kúsky.


 
obr.jpg

Ako odvetrať kúpeľňu?


Odvetrávanie miestností, teda aj kúpeľní a WC, možno v zásade rozdeliť na prirodzené a nútené.


 
1.jpg

Zimovanie prenosných rastlín


Ako sa starať o teplomilné, stredozemné či subtropické rastliny od novembra do marca? Vytvorte im podmienky vhodné na ich odpočinok. My vám poradíme ako na to.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Bryndzový koláč

Cesto rozdeľte na polovice. Jednu vyvaľkajte a dajte na plech. Z brynd ...

dnes je: 19.10.2019

meniny má: Kristián

podrobný kalendár

28049396

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Kristián | Piatok 18.10.2019 |
ÚvodÚvodná stránka