banner
Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu vodorovná

Ako spoznať dobrý chlieb (pri nákupe)

1. Čerstvosť sa dá poznať najmä podľa pružnosti striedky, ktorá sa po stlačení pri čerstvom, dobre prepečenom chlebe ihneď vracia do pôvodného stavu.

2. Veľmi nepravidelný a deformovaný tvar výrobku svedčí o nedodržaní technologického postupu pri výrobe, nízky a plochý chlieb svedčí napríklad o zlom kysnutí.

3. Zašpinená kôrka na chlebe na spodnej či vrchnej strane svedčí o nedostatočnom čistení plechov na pečenie alebo priestoru pece.

4. Pripálená kôrka je signálom, že chlieb bude mať horkastú chuť.

5. Naopak nedopečená, príliš bledá kôrka signalizuje celkovo neprepečený výrobok s vlhkou, mazľavou striedkou, ktorá môže začať veľmi skoro plesnivieť.

6. Ak má chlieb na pohmat mäkký, prepadávajúci sa povrch kôrky, svedčí to o tom, že došlo k odtrhnutiu kôrky od striedky, čo je podľa odborníkov chyba na chlebe. Kôrka chleba môže byť rozpraskaná, ale len ak je to pre daný typ chleba charakteristická vlastnosť.

7. Nízky objem chleba svedčí o technologických nešvároch, napríklad o zlom zamiesení cesta, nízkej teplote v peci a podobne.

8. Za veľkú chybu kvality chleba sa považuje, ak je viditeľne obnažená striedka, takéto chleby sú citlivejšie na vonkajšie vplyvy, napríklad na prienik plesní do striedky.

9. Ak si kupujete balený chlieb a vidíte, že je pod obalom orosený, radšej ho neberte, výrobca ho zabalil ešte nevychladnutý. Takýto chlieb môže rýchlejšie splesnivieť a zvyčajne nevydrží v nezmenenej kvalite po celý čas vyznačenej trvanlivosti.

10. Skryté chyby chleba odhalíte, žiaľ, až po rozkrojení, môže to byť nedostatočne pružná, drobivá striedka, vlhký tmavší kruh v striedke, vlhký kruh v strede striedky, vodnatý kruh pod kôrkou alebo na spodu chleba, trhliny v striedke, oddelenie striedky od kôrky či zlá chuť chleba.

11. Príliš kyslá až horká chuť môže byť spôsobená spracovaním starého cesta, ktoré môže obsahovať viac kyseliny octovej. Horkastá až štipľavo-kyslá chuť znamená, že chlieb má veľa octovej a maslovej kyseliny.

 
Aj vy máte zaujímavú radu, o ktorú by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ju! My ju radi zverejníme.
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 
obr.jpg

Vy ešte nemáte reklamu na DobraRada.sk?


Využite možnosť kvalitnej a výhodnej textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru. Ponúkame vám aj prenájom spätných odkazov z "priateľského" prostredia, ktoré spĺňa podmienky SEO optimalizácie.


 
obr.jpg

FASHION SUMMER EVENT S BORISOM HANEČKOM


19. september 2019, ROYAL PALACE *****
Turčianske Teplice


 
TIP.JPG

Plánovanie záhradného posedenia


Niekoľko jednoduchých tipov, na ktoré by mal staviteľ myslieť skôr, ako začne budovať posedenie...


 
01.jpg

Ako skladovať chlieb a pečivo tak, aby ste ich nemuseli na druhý deň vyhodiť?


Pečivo patrí k potravinám, ktoré bohužiaľ často končia v odpadkovom koši. Navrchu chrumkavé a vnútri mäkké vydrží spravidla len jediný deň, potom začne tvrdnúť, gumovatieť, alebo dokonca plesnivieť. Záleží na tom, kde a ako ho skladujete.


 
obr.jpg

Zatvárajte svoju garáž rolovacou bránou na mieru


Zákaznícke riešenie garážových brán je vyhľadávaným spôsobom zabezpečenia osobného automobilu, ako aj samotného vstupu do domu.


 
skladovanie.jpg

Sušenie zeleniny ako rovnocenná alternatíva ku konzervovaniu


Neviete čo robiť s bohatou úrodou zeleniny? Nasušte si z nej zásoby na zimu. Bude sa vám hodiť nielen do polievok. Sušenie je lacná, rýchla a jednoduchá metóda konzervácie bez chémie a cukru.


 

Rozmýšľate nad vytvorením eshopu? Prečítajte si ako na to

Na internete nájdete množstvo firiem, ktoré vám ponúkajú riešenia na tvorbu eshopu. Prečítajte si 5 tipov, na ktoré by ste mali pamätať už na začiatku.

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...

dnes je: 15.9.2019

meniny má: Jolana

podrobný kalendár

27692871

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Jolana | Nedeľa 15.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka