Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3

Zátrepka

Na 1 l polievky potrebujete
2 PL múky (pšeničný, zemiakový alebo kukuričný škrob)
200 ml tekutiny (voda, mlieko, smotanu, šľahačka, vývar...)

Múku dajte do misky, po troche pridajte tekutinu, vymiešajte na hladkú hmotu, potom ju primiešajte do jedla a pri stálom miešaní varte 5 min.
Namiesto múky môžete zahusťovať aj škrobom.Použitie škrobu je výhodné, lebo nevytvárajú hrudky a dávajú jedlu zamatový vzhľad. V recepte uvedené omnoho menšie množstvo škrobu zmiešajte s 200 ml tekutiny bez tuku (voda, vývar, koňak, víno), pridajte k jedlu a pri stálom miešaní varte 1-2 min.
Zátrepkou zahusťujete ovocné polievky, zeleninové polievky, prívarky (fazuľa, tekvica, zemiakový) aj niektoré ďalšie jedlá.

Zahustenie zátrepkou je najjednoduchší a najzdravší spôsob dokončenia jedla, lebo sa pripravuje bez tuku.

 
Aj vy máte zaujímavú radu, o ktorú by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ju! My ju radi zverejníme.
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

VY EŠTE NEMÁTE REKLAMU NA DOBREJ RADE?

Možnosť textovej i banerovej reklamy pre vašu firmu či agentúru


 
01.jpeg

Ako uvariť vynikajúci džem zo žltého melónu


Žltý (alebo ak chcete cukrový) melón je sám o sebe veľmi zdravá plodina. Cukrové melóny pomáhajú rozpúšťať kyslé soli a bránia tak vytváraniu ľadvinových a žlčových kameňov.


 
obr.jpg

Murované kuchyne sa páčia stále viac


Z južnej Európy preniká do našich kuchýň závan nového štýlu, ktorý si rýchlo nachádza svojich prívržencov aj medzi slovenskými gazdinkami.


 
TIP.JPG

Princíp a inštalácia svetlovodu


Rozsvecovať aj vo dne v priestoroch bez okien je nepohodlné a drahé. Možným riešením takejto situácie je zabudovanie svetlovodu. Počiatočná investícia sa po nejakej dobe vráti, zvýšený komfort bývania sa však prejaví okamžite.


 
02.jpg

Ako si pripraviť kvalitný kompost z listov stromov


Jeseň v záhrade znamená pre mnohých okrem iného úmorné hrabanie lístia, ktoré v sade opadlo zo stromov a následnú otázku – kam s ním? Vyhodiť alebo spáliť? Verte tomu, že obidvoje by bola naozaj veľká škoda.


 

Primátorské pirohy

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s ...

Využite registráciu a nechajte sa pohodlne informovať o novinkách na našej stránke

:
:
Zabudli ste heslo
Registrovať

dnes je: 18.10.2017

meniny má: Lukáš

podrobný kalendár

22227761

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Lukáš | Streda 18.10.2017 |
ÚvodÚvodná stránka